Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

TORAMAN; “ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİNE ULAŞMASINDA N BÜYÜK GÖREV ÖĞRETMENLERİMİZİNDİR”

Vali Toraman mesajında, Yarınların teminatı olan çocukların; ilim ve irfan sahibi olmaları, vatana millete faydalı birer fert olarak yetişmeleri ancak öğretmenlerin üstün gayret ve azmi sayesinde mümkün olduğunu dile getirdi. Öğretmenlerin, insanları eğitmek ve geleceği inşa etmek gibi kutsal bir görevi yerine getirdiğine işaret eden Vali Dr. Toraman; “Öğretmenlik, insanlık tarihi kadar eskiye dayanan köklü ve saygın bir meslektir.

İlimizin ve ülkemizin gelişip kalkınmasında, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında şüphesiz ki en büyük görev öğretmenlerimizindir.

Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın; ilim ve irfan sahibi olmaları, vatana millete faydalı birer fert olarak yetişmeleri ancak öğretmenlerin üstün gayret ve azmi sayesinde mümkündür. Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise değerli öğretmenlerimizdir.

Öğretmenlerimizin tüm dünya ülkeleri ile her alanda rekabet edebilecek bir gençlik yetiştirilmesi konusunda üzerine düşen çok önemli görevleri vardır.

Öğretmenlerimizin sağlıklı, huzurlu, donanımlı ve teknolojik gelişmelerle uyumlu olmaları, bilgi çağının gereklerine uygun öğrenciler yetiştirmeleri, mesleğini severek yapmaları bu hedeflere ulaşmayı hızlandıracaktır.       

Başöğretmen ATATÜRK ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.’ demek suretiyle eğitimin toplumumuzdaki yerine dikkat çekmiştir. Mesleğinizi yerine getirirken kalbinizde yeşeren heyecanın bir ömür devam edeceğine, eğitime olan sevdanızın hiçbir zaman bitmeyeceğine ve kendinizi sürekli yenileyip, geliştirerek geleceği inşa edeceğinize inanıyorum.

Bu duygularla başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, siz değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol