Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

Toraman, Sürücüleri Gizli Buzlanmaya Karşı Uyardı

TORAMAN: GİZLİ BUZLANMAYA DİKKAT ETMELERİNİ İSTİYORUZ

Başkan Toraman, “Ciddi anlamda kış mevsimi şartlarına girmiş bulunmaktayız.

Tabi kış aylarına girdik ama 10 gündür ciddi anlamda şehrimizde yaşanan gizli buzlanmalar, hava yağışlarının ciddi anlamda artması yağan yağışın sulu değil de toz şeklinde olması, yere düşer düşmez buzlanmanın elverişli olması gerek ana arterlerimizde gerek belirli güzergahlarımızda vatandaşlarımızın ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor.

Ciddi anlamda buzlanmalar var.

Bizde buradan tabi ki gerek toplu taşıma yapan arkadaşlarımıza gerek ticari faaliyet gösteren insanlarımıza gerek kamyonetçi, evlere yük taşıyan esnaflarımız, şehir içindeki belediye otobüsleri olsun, şehir içindeki toplu taşıma yapan araçlarımız olsun şehirlerden, beldelerden gelen araçlarımız olsun bu konuda ciddi anlamda gizli buzlanmaya dikkat etmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TORAMAN: KIŞ LASTİĞİMİZ BULUNMAMASI BU KAZALARA DAHA DA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Kış lastiğinin de önemine değinen Toraman, “Araçları kendi kontrolümüz altında tutmamız gerekir. Kendi kontrolümüzün dışında gerek hem hızına hem de araçların mesafe kontrolünü baz almamız lazım ki toplu kazalara sebebiyet verilmesin. Bu kazalara sebebiyet vermek en başta kontrolsüz araç kullanmaktan geliyor.

Kontrolsüz araç denildiği zaman geçen gün ciddi anlamda tüm araçlar birbirine girdi. 17-18 tane aracımız kazadan dolayı ciddi hasar gördü.

Bu konuyla ilgili gerek toplu taşıma yapan araçlarımızda buna hassasiyet göstermiştir.

Sivil araçlarımızın çoğunda kış lastiğimiz bulunmaması bu kazalara daha da davetiye çıkarıyor. Kış lastiği kullanmıyorsan bu sıkıntılı günlerde trafiğe çıkmamak için biraz daha gayret etseler güzel olur diye düşünüyoruz. Şehirler arası taşıma yapan araçlarımız, kamyonlarımız, çekicilerimiz konuyla ilgili hem zincir takmaları hem takoz bulundurmalarını, ciddi tedbir almalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol