Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

TUNCER; “SAHTECİLİĞİN ÖNÜNE GEÇİYORUZ”

Tapuda yeni dönem başlıyor.  Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile sahteciliğin önüne geçilecek.

Tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçebilmek için Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mahir Tuncer, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni (EKDS) başlattıklarını bildirdi.

Konuyla ilgili olarak Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mahir Tuncer, Gazetemize açıklama yaparak, “Kart Erişim Cihazı(KEC) Tapu Müdürlüklerinde dağıtıma başlanarak uygulamaya geçilmiştir.” Dedi  

"ELAZIĞ DAHİL 15 TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDE CİHAZLAR KULLANIMA AÇILMIŞTIR"

Müdür Tuncer;  Bölge müdürlüğüne bağlı olan, Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli İllerinde bulunan 40 Tapu Müdürlüğünde Kart Erişim Cihazlarının dağıtımı ve kurulumu bu hafta içerisinde biteceğini kaydederek;  "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) üzerinden kimlik kartı ve parmak izi doğrulaması yapan Kart Erişim Cihazı (KEC) Tapu Müdürlüklerinde dağıtımına başlanmıştır.   Bu gün itibarı ile kurulumu yapılan Elazığ Tapu Müdürlüğü dahil 15 Tapu Müdürlüğünde cihazlar kullanıma açılmıştır." şeklinde konuştu.

"YENİ KİMLİK KARTLARINDA BİR TAKIM KİŞİSEL BİLGİLER VAR"

Tapu Müdürlüğünde yapılan tüm işlemler birçok güvenlik uygulamasından geçmekte olduğunu belirten  Müdür Tuncer; "Genel Müdürlüğümüz ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasında görüşmeler neticesinde iş birliğine gidilmesi kararlaştırılmıştır. Yeni kimlik kartlarımızda biyometrik vesikalık fotoğraf, parmak izimiz ve özel bir takım kişisel bilgiler var.  Tapu Müdürlüklerimizce yapılan tüm işlemler birçok güvenlik uygulamasından geçmekte ve bu yönde birçok uygulamayı başarılı bir şekilde yürütmektedir. Bu ve benzeri tüm teknolojik alt yapı çalışmaları bilişim dünyasını yakından takip ederek önceden önlem almanın çalışmalarıdır" dedi.

"KART ERİŞİM CİHAZI BİR ÇOK İŞLEMDEN DAHA GÜVENİLİR"

Müdür Tuncer,  Kart Erişim Cihazının birçok işlemden daha güvenilir olacağını söyleyerek, kimlik doğrulama işlemenin hangi cihazlarda gerçekleşeceğini anlattı. Tuncer ; "Kimlik doğrulaması şu şekilde çalışmaktadır. Tapu Müdürlüğüne alım/satım veya herhangi bir işlem için müracaat eden vatandaşlarımızın kimliği Kart Erişim Cihazı’na takılmakta, ardından kimlik sahibinin parmak izi de cihaza okutularak MERNİS’te kayıtlı bulunan parmak izi ile müracaatta bulunan kişinin parmak izinin aynı olduğu teyit edilmektedir.  Kart Erişim Cihazını yakında Noterler ve Bankalar da kullanıma başlayacağından Tapu Müdürlükleri ile bu kurumlar arasında bağlantılı olarak yapılan vekalet, satış vaadi, ipotek vb. birçok işlemde daha güvenilir olacaktır. Emeği geçen yetkililere teşekkür eder, hayırlı olmasını dileriz" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol