Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

Türkiye'de Örnek Bir Proje!

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Milletvekili Erol,  bu projenin “ Elazığ'a hizmet benim işim” sözünün göstergelerinden biri olduğunu söyleyerek, okulun Elazığ’ın eğitim hayatına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi’nin Eğitim Kampüsü'nün ziyaret eden CHP Elazığ Milletvekili, 28. Dönem Elazığ Milletvekili Adayı Gürsel Erol, inşaat alanın da incelemelerde bulundu.  Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca’da Milletvekili  Erol’a eşlik etti.  Yapılan okulun sadece eğitim kurumu olmadığını aynı zamanda meslek yetiştirme kurumu olduğunu da kaydeden Erol, “Bu binalar, yapılar, eğitim alanlarıyla, atölyeleriyle ve sınıflarıyla büyük bir alandır burası.” dedi.  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu projeyi çok önemsediğini dile getirerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi yatırımları içerisinde bile en büyük yatırıma sahip olduğunu belirtti.

DÜNYA ÖDÜLLERİNE SAHİP

Parti olarak bu projeyi çok önemsediklerini ve mimarının ise dünya ödüllerine sahip olduğunu kaydeden Milletvekili Erol, “Değerli basın mensupları bugün İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Elazığ'ın eğitimine katkı amaçlı yaptığı Gazi Meslek Teknik Anadolu lisesinin önündeyiz. Bu projeyi ben çok önemsiyorum. Bu projeyi aynı zamanda Sayın Ekrem İmamoğlu da çok önemsedi. Buradaki proje Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir tip projesi değil. Bu projenin mimarı dünya ödüllerine sahip. İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nin projesini çizen proje müellifi. Aynı zamanda Ankara'daki TED Koleji'nin projesini çizen mimar ve mimarın çizdiği proje aslında Türkiye'de örnek bir proje.” dedi.

EN BÜYÜK YATIRIM

Milletvekili Erol, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi yatırımları içerisinde bile en büyük yatırıma sahip olduğunu dile getirerek, “Burası yaklaşık olarak ihale bedeli KDV ve fiyat farkıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne maliyeti 348 milyon. Bu parasal değeri aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi yatırımları içerisinde bile en büyük yatırımı. Yani bakanlık kendi projelerine bile bu kadar büyük ölçekte bir kaynağı tek yapı ölçeğinde aktarma şansına sahip değil.  Özel bir proje.” diye konuştu.  

İMAMOĞLU BU PROJEYİ ÇOK ÖNEMSEDİ

Yapılan okulun sadece eğitim kurumu olmadığını aynı zamanda meslek yetiştirme kurumu olduğunu da kaydeden Milletvekili Erol, “Sayın Ekrem İmamoğlu bu projeyi çok önemsedi. Eğitim sisteminde yaşanan olumsuzluklardan sonra gençlerimizin hem meslek eğitimlerini deneyimle atölyelerde yetişerek yapmış olacaklar.  Burası yalnızca bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda meslek yetiştirme kurumu.” ifadelerini kullandı.

BİR FAKÜLTE KAMPÜSÜ GİBİ DÜŞÜNÜN

Üniversitenin bir dekanlık kampüsü gibi büyük olduğuna dikkat çeken Milletvekili Erol, “Burada atölyeler var. Binalar, yapılar, eğitim alanları derslikler ve sınıflarıyla büyük bir alandır burası. Bu proje bir okul değil. Yani bu proje bir üniversitenin bir dekanlık kampüsü gibi bir fakülte kampüsü gibi düşünün.” dedi.

ELAZIĞ'IN EĞİTİM HAYATINA KATKI SUNACAK

Milletvekili Erol,  bu projenin “Elazığ'a hizmet benim işim” sözünün göstergelerinden biri olduğunu söyleyerek, “Elazığ'ın eğitim hayatına inanılmaz derecede katkı verecek bir proje. Ben seçim döneminde de Elazığ'a hizmet benim işim deyince bazı milletvekili adayı arkadaşlarımız ‘ya ne yapmış ki’ diye söylüyorlar. İşte bu proje mesela; bizim Ekrem İmamoğlu'ndan rica ettiğimiz ve bu üç belediye başkanımızın yaptığı projelerden birisidir.” diye konuştu.  

PROJENİN TÜRKİYE’DE YALNIZCA İKİ ÖRNEĞİ VAR

Türkiye'de bu projenin yalnızca iki örneği olduğunu belirten Erol, “ İkisi de İstanbul'dadır. İkisini de İstanbul Valiliği İl Özel İdare kanalıyla yapmıştır. Ama Türkiye'de hiçbir belediyenin okul yapma sorumluluğu ve yetki alanı olmadığı halde İstanbul Belediyesi Elazığ'daki eğitim hayatına katkı vermek amacıyla bu proje Elazığ'a hediye etmiştir.” dedi.

HERKES BURAYI ÖRNEK GÖSTERECEK

Projede emeği gecen herkese teşekkür ederek okulun Türkiye’de örnek gösterileceğini kaydeden Milletvekili Erol, “Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'na aynı zamanda bu projenin yapımıyla ilgili belediye meclisinde oy birliğiyle karar veren tüm siyasi partilerin, belediye meclis üyelerine, gene bu projeye emek veren mimara İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teknik elemanlarına, kontrollü teşkilatına burada çalışan işçilerimize ve yüklenici firmaya çok teşekkür ederim. Güzel bir iş çıkacak. Bu Elazığ için örnek bir proje olacak ve Elazığ bundan sonra eğitim hayatında bir yeni projeye imza atarken herkes burayı gösterecek. Gidin oraya bakın da nasıl bir okul yapılmış siz de ona göre yapın diye.” ifadelerini kullandı.

İNŞALLAH YILSONUNA KADAR YETİŞTİRECEĞİZ

Milletvekili Erol, okulu 2023-2024 öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunacaklarını belirterek, “Elazığ'ımıza hayırlı uğurlu olsun. Ben burayı sık sık ziyaret ediyorum. Ziyaret etmemdeki amaç da inşallah yılsonuna kadar burayı yetiştiririz.  2023-2024 öğretim yılına yetiştiririz. Önümüzdeki eğitim yılında da çocuklarımızla birlikte burada zil çaldığı zaman, onlarla birlikte yine inşallah Milletvekili olarak ben de aralarında olurum.” dedi.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol