Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi seçim 23 Nisanda çocukları ağırladı.

Bu haber kez okundu.

"Türkiye'nin Geleceği 2300 Maddede"

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

  AK Parti’nin sorumluluklarını seçim döneminde hatırladıklarını belirten Başkan Kangal, “Bu vaatler ciddiyetsizliktir.” diye tepki gösterirken Türkiye’nin geleceğinin ise Millet İttifakı’nın hazırladığı 2300 maddede olduğunu söyledi.

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av.Mehmet Kangal, partisinin de yer aldığı Millet İttifakı’nın daha önce açıkladığı ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin detaylarını ve  AK Parti’nin seçim beyannamesini gazetemize değerlendirdi. Birbirinden farklı çizgilerde altı siyasi partinin, seçim öncesinde 2300 maddede ortaklaşmasının Türk Siyasi tarihinde bir ilk olduğu ve  çok çalışma yürütülerek Türkiye'nin önüne yeni bir vizyon konulduğunu söyleyen Başkan Mehmet Kangal;  “Vaatlerimizin, seçim sonrası hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi ile ülkemiz çağ atlayacak ve geçmişin yaraları bir an önce sarılacaktır.” dedi. Öte yandan AKP’nin seçim beyannamesinde yer alan vaatlere ilişkin de sert eleştirilerde bulunan Başkan Kangal, “Normal dönemde yapmak zorunda oldukları sorumluluklarını , vaat diye bir araya getirip Seçim Beyannamesi yazmışlar. Ya hukukun üstün olduğu bir sistem ya da tek bir kişiye bağlı hukuk tanımaz zihniyet. Karar milletimizindir.” dedi.

MİLLET İTTİFAKI  DEĞİŞİME VE GELİŞİME İNANAN VATANDAŞLARIMIZIN ORTAK UMUDU

Cumhurbaşkanı ve yardımcılarının seçildiğinde neler yapacağı,  ortak mutabakat metninde madde madde yazıldığını söyleyen Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av.Mehmet Kangal;  "Millet İttifakı olarak, uzun zamandır oluşturduğumuz uzlaşı anlayışının nihai neticeleri, seçim günü yaklaştıkça milletimiz nezdinde daha çok heyecan yaratmaktadır. Değişime ve gelişime inanan vatandaşlarımızın ortak umudu olan Millet İttifakının belirlemiş olduğu Cumhurbaşkanı ve yardımcılarının seçildiğinde neler yapacağı,  ortak mutabakat metnimizde madde madde yazılmış ve milletimizin takdirine sunulmuştur.” dedi.

 TÜRKİYE’NİN BİR KISMINI TEMSİL EDEN CUMHUR İTTİFAKI

Başkan Kangal, Cumhur İttifakı’nın birbirine benzeyenlerin ittifakı olduğunu belirterek; “Halihazırda ülkemizi son yıllarda uçuruma sürükleyen Cumhur İttifakı’nda ise, toplumun tümünü kucaklayan bir anlayışın aksine, Türkiye’nin bir kısmını temsil eden partilerden oluşan bir ittifak söz konusudur, yani birbirine benzeyenlerin ittifakı.” diye konuştu. 

ÜLKENİN TÜM KESİMLERİNİ TEMSİL EDEN MİLLET İTTİFAKI 

Millet İttifakı olarak ayrım yapmadan herkesi kucaklayacaklarını söyleyen Başkan Kangal, “Bizim ittifakımız ise, ülkenin tüm kesimlerini temsil eden ve farklı ideolojik geçmişten gelenlerin Türkiye’nin yarınlarında buluştuğu bir ittifaktır.  Bizler, Cumhur İttifakı’na destek veren tüm vatandaşlarımızı da kucaklayan bir anlayış ile bu sürecin ülkemize en faydalı olacak şekilde neticelenmesi için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

SEÇİM YASASINI DEĞİŞTİRMESİNE KARŞI BİR HAMLE

Millet İttifakı'nın 4 partisinin seçimlere CHP listelerinden girmesinin nedenlerini anlatan Başkan Kangal, “Seçime ortak listeler ile girilmesi ise, geçen yıl seçimi kaybedeceğini anlayan iktidar partisinin ittifak oylarını boşa çıkarmak adına masabaşı hesapları ile seçim yasasını değiştirmesine karşı bir hamle olarak,  Millet İttifakı’nın toplamda en fazla milletvekili sayısını çıkarmasını amaçlamaktadır. Bu da ancak seçim bölgesi bazında iş birlikleriyle mümkün olduğundan, böyle bir yol izlenmiştir.” dedi.

ÖNEMLİ OLAN ÜLKEMİZİ ÇIKMAZA SOKAN BU SİSTEMDEN KURTULMAK

Seçimlere ortak listeyle girilmenin başarı getireceğini kaydeden Başkan Kangal, “Önemli olan toplamdaki milletvekili sayısını artırmak ve ülkemizi çıkmaza sokan bu sistemden kurtulmaktır. Ne kadar çok iş birliği, o kadar çok milletvekili. Bu işi böyle başarıya ulaşacaktır.” dedi.

İSTİŞARE VE UZLAŞIYLA YÖNETMEYE TALİBİZ

Anayasa, yasa, kuvvetler ayrılığı, denge ve denetleme esasları çerçevesinde ülkeyi yönetmeye talip olduklarını söyleyen Başkan Kangal, “Seçim sonrası geçiş sürecinde Türkiye'yi; Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ilke ve hedefleri ile mutabakata vardığımız referans metinleri doğrultusunda anayasa, yasa, kuvvetler ayrılığı, denge ve denetleme esasları çerçevesinde, istişare ve uzlaşıyla yönetmeye talibiz. “ diye konuştu.

GEÇMİŞİN YARALARI BİR AN ÖNCE SARILACAKTIR

Açıklanan 2300 maddelik ortak mutabakat metnin, Türkiye’nin geleceği olduğunu dile getiren Başkan Kangal, “ Bir süre önce ortak akıl sonucu oluşturulan 2300 maddelik ortak mutabakat metninde tüm detayları ile ortaya koyduğumuz vaadlerimizin, seçim sonrası hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi ile ülkemiz çağ atlayacak ve geçmişin yaraları bir an önce sarılacaktır.” dedi.                

SANDIKTAN MİLLETİMİZİN KAZANÇLI ÇIKMASINI SAĞLAYACAĞIZ

İttifak bileşenleriyle çok çalışma yürütülerek Türkiye'nin önüne yeni bir vizyon konulduğunu ifade eden Başkan Kangal, “Ekonomiden, tarıma , sanayiden, ulaşıma, eğitimden, sağlık politikalarına, insan haklarından, hukuk güvenliğine kadar hiçbir alanın boş bırakılmadığını , toplumun ortak taleplerinden oluşan, ülkemizin ihtiyacı olan her alanı kapsayan bu iyileştirmeler, insanımızın derin bir nefes almasını sağlayacaktır. Bu umudu diri tutmak için, ittifak bileşenlerimizle beraber seçim gününe kadar olağanüstü bir çaba sarf edip, sandıktan milletimizin kazançlı çıkmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

AK PARTİ SORUMLULUKLARINI SEÇİM DÖNEMİNDE HATIRLIYOR

AKP’nin seçim beyannamesinde yer alan vaatlere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Mehmet Kangal, “Birkaç gün önce İktidar partisinin duyurmuş olduğu seçim beyannamesine gelecek olursak, bu beyanname ile sorumluluklarının bazılarını sadece seçim döneminde hatırladıklarını kanıtlamış oldular. Normal dönemde yapmak zorunda oldukları sorumluluklarını, vaat diye bir araya getirip Seçim Beyannamesi yazmışlar. Oysa sorun; AK Parti yönetimindeki arkadaşlarımızın adalet bilincinden çok uzaklaşmış olmasıdır. Bu durumda istedikleri kadar vaatte bulunsunlar, hiçbir işe yaramayacak, milletimiz güvenmeyecektir.” dedi.

BU ZAMANA KADAR NİYE YAPMADINIZ?

AKP'nin vaatlerinin mantığı olmadığını ifade eden Mehmet Kangal, “5 yılda bir seçime gidiyoruz. Diyelim ki aradan 4 yıl 10 ay geçiyor. Son 2 ay kala, ‘4 yıl 10 ayda yaptıklarımın tam tersini yapacağım’ diyerek oy istiyorlar. Bu zamana kadar niye yapmadınız? Saf olsaydık, hatanızdan ders çıkardığınıza inanırdık. Bu vaatler ciddiyetsizliktir. Sorunu ortaya çıkaranlar çözümün mimarı olamazlar. Sürekli olarak anlatılan masalları duymaktan artık yorulduk ve milletçe aklımızla alay edilmesinden bıktık.” diye konuştu.

BOŞ VAATLERE ARTIK KARNIMIZ TOK

“Enflasyonu tek haneye indireceğiz, işsizliği düşüreceğiz, ekonomiyi şahlandıracağız gibi yapamayacakları içi boş vaatlere artık karnımız tok.” diyen Başkan Kangal, “Örneğin vaatlerinden biri olan, mülakatın kaldırılması talebimizi DEVA Partisi’nin eylem planlarında ve Millet İttifakı’nın ortak belgelerinde defalarca işledik. Kamuda mülakat nedeniyle hayallerinden ve hatta hayatlarından vazgeçen gençleri bir gün bile unutmadık. İktidar, mülakatı kaldırma vaadinde bulunuyorsa, önce mülakatla hakkına girdikleri gençlerden özür dilemeli, onların haklarını iade etmelidir.” sözleriyle iktidara yüklendi.

İKTİDARDA OLDUKLARINI UNUTMUŞ OLMALILAR

Başkan Kangal, sözlerini şöyle sürdürdü,  “AK Parti yönetimi, şayet iktidara gelirse AİHM ile iş birliklerini geliştireceklerini vaat ediyor. İktidarda olduklarını unutmuş olmalılar. Ama biz o kadar unutkan değiliz. Her fırsatta hukuku ayaklar altına alan uygulamaları hatırlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın AİHM’e yönelik ‘Tanımayız’ sözlerini, ‘Hukuk arkadan gelsin’ diyen bakanları, Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayanları Bakan Yardımcısı yapanları, hakimleri AİHM kararlarına uymaması için baskı hatta tehdit edenleri unutmuyoruz.” dedi.

VATANDAŞIMIZ BUGÜN BU BEYANNAMEYE NİYE İTİBAR ETSİN?

“Bundan sonra suç ve cezanın şahsiliğinin esas alınacağı söyleniyor. Demek ki bu zamana kadar insanlara akrabalarının eylemleri gerekçesiyle haksızlık yapılmış. Bu mağduriyetleri yaşayan binlerce vatandaşımız bugün bu beyannameye niye itibar etsin?” diye sordu.

MİLLETİMİZ SANDIKTA TARİHİ BİR CEVAP VERECEKTİR

AK Patinin, Bu ve benzeri birçok vaadin samimi olmadığını söyleyerek, “Mevcut iktidarın artık sorunları çözmekten ziyade, sorunun bir parçası olduğu milletimizin malumudur. Milletimiz artık kendisi ile alay edilmesini kabul etmeyecek ve sandıkta tarihi bir cevap verecektir.” dedi.

HUKUK NE KADAR KORUNUYORSA O ÜLKEDE O KADAR REFAH VARDIR

14 Mayıs seçimlerinin önemli bir yol ayrımı olduğuna dikkat çeken Başkan Kangal, “Bir ülkede hukuk ne kadar korunuyorsa o ülkede o kadar refah vardır. Adalet varsa ekonomi de iyidir. Ancak bu halde vatandaş huzur içinde yaşayabilir, ocağında yemek kaynatabilir, çocuğuna mama alabilir, kredilere muhtaç olmadan yaşamını sürdürebilir. Bugün ne hukukun ne adaletin ne de refahın esamesinin okunmadığı ülkemiz işte bu nedenle, önemli bir yol ayrımındadır.” diye konuştu.

KARAR MİLLETİMİZİNDİR

 Önümüzdeki seçimlerde ülkeyi iki tane seçenek beklediğini söyleyen Başkan Kangal, “Ya hukukun üstün olduğu bir sistemi hep birlikte inşa edeceğiz ya da tek bir kişiye bağlı ve bizi yoksulluğa mahkum eden hukuk tanımaz zihniyete mahkum olacağız. Daha adil bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek umudunu taşıyoruz. Karar milletimizindir.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol