Öne Çıkanlar 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA PERİLER EVİNDE KAYBETTİ MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

ULUSLARARASI ÇAYDAÇIRA FİLM FESTİVALİ'NİN 14.'SÜ BAŞLADI

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen , 'Uluslararası Çaydaçıra Film Festivale Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, sanatçılar, oyuncular, yönetmenler ve davetliler katıldı.Festivalde halk oyunları ekibi sahne aldı.

5 gün sürecek olan festivale bu yıl 39 ülke ve yurtiçinden bin 350 film başvuru yaparken ödüle layık görülen filmler ödül gecesinde sahiplerini bulacak.

KARA: 5 GÜN BOYUNCA ELAZIĞ VE BÖLGEMİZDEKİ İNSANLARI KÜLTÜR SANAT ŞÖLENİ BEKLİYOR

Elazığ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara, festivale emek verenlere teşekkür ederek derneğin faaliyetlerinden bahsetti. Kara, “Film festivalimiz bugün start alıyor, bu yıl festivalimiz farklılıklar içeriyor. En büyük özelliği 14 jürimizden 9 tanesinin kadın olması. Kadınların ön planda olduğu bir festival bizleri mutlu ediyor. İlk kez uluslararası bir film yarışması yaptık ve 39 ülkeden 1350 film başvurusu var. İlk yıldan bu kadar ciddi bir başvurunun gelmesi Elazığ ve film festivalimiz adına güzel şeyler. 5 gün boyunca Elazığ ve bölgemizdeki insanları kültür sanat şöleni bekliyor. Söyleşilerle, okul sinemalarıyla, kültür gezileri ile ve sempozyumlarımızla adımızdan söz ettireceğimiz güzel bir festival Elazığlıları bekliyor" dedi.

Konuşmaların ardından Sanatçı Aygün Çam sahne aldı.Sinevizyon gösterisinin ardından sanatçı Serap Gedik ve Halil İbrahim Ergin'e onur ödülü verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol