Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

USLU: “LEBLEBİ TESİSİ KURACAĞIZ”

Ağın leblebisi için belediye tarafından ekilen nohutların hasadı başladı. Başkan Ali Uslu, personel ile birlikte tarlalara inerek, nohudun hasadını yaptı.

Ağın ilçesinde, meşe külünde bekletilen nohutun yöreye has beyaz kumda kavrulmasıyla elde edilen tescilli lezzet Ağın leblebisi için belediye tarafından ekilen nohutların hasadı başladı. 2017 yılında coğrafi işaret belgesi alan leblebinin yapımında kullanılan tüylü nohut türünün ekimini yapan Ağın Belediyesi, şimdi de hasat için tarlalarda.

Ağın ilçesinde, meşe külünde bekletilen nohutun yöreye has beyaz kumda kavrulmasıyla elde edilen tescilli lezzet Ağın leblebisi için belediye tarafından ekilen nohutların hasadı başladı. 2017 yılında coğrafi işaret belgesi alan leblebinin yapımında kullanılan tüylü nohut türünün hasatı yapılmaya başlandı.

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu da, personeli ile birlikte tarlalara inerek, nohudun hasadını yaptı.

Başkan Uslu, “Havaların sıcak olması sebebiyle mesai saatini değiştirdik. Sabah 06.00 ile 10.00 arası çalışıyoruz. Öğleden sonrada 16.00 ile 20.00 arasında da ikinci mesaiyi yapıyoruz. Buradaki arkadaşlarımızla da nohut tarlasındaki mahsulleri kaldırıyoruz. Leblebi tesisi kuracağız. Birde ilçe tarım müdürlüğünün desteklemiş olduğu nohut ile çiftçilerden nohutlarını alma garantisi vermiştik. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol