Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı gayrimenkul  elazığspor tff

Bu haber kez okundu.

Vatandaşın yüzü gülecek! İşte maaş ve ikramiyelerin yatacağı günler

Yaklaşan seçimle birlikte hükümet, enflasyon altında ezilen vatandaşın yüzünü bir nebze güldürmek için adımlar atmaya devam ediyor. En düşük emekli maaşı ve Ramazan bayrami ikramiyesinin hesaplar yatacağı günler belli oldu. Öte yandan EYT’lilere maaşlar bağlanıyor. EYT'liler ayrıca bayram ikramiyesine de hak kazandı. Sırada kamuda çalışanlar ve geçici işçilerle ilgili düzenlemeler ve zam görüşmeleri sürüyor.

EMEKLİ MAAŞI VE BAYRAM İKRAMİYELERİ ÖDENİYOR

En düşük emekli maaşı aylığı 7 bin 500 lira olurken bayram ikramiyesi ise 2 bin lira oldu. Çıkan kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emekli maaşları ve bayram ikramiyelerinin yatacağı tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ücretlerin Ramazan bayramından önce yatacağını duyurdu. SSK kapsamında maaş alanların aylık ve Ramazan bayramı ikramiyeleri ödemeleri yapılacak.

SSK’lıların ödeme günleri:

Ödeme günü 17,18,19,20 olanlara 14 Nisan’da, 21,22,23 olanlara 15 Nisan’da, 24,25,26 olanlara ise 16 Nisan’da ödeme yapılacak.

Bağkur kapsamında maaş alanların aylık ve Ramazan bayramı ikramiyeleri ödeme günü 25 ve 26 olanların 17 Nisan’da, 27 ve 28 olanların ise 18 Nisan’da hesaplarına yatacak.

GEÇİCİ İŞÇİLERE MÜJDE

Yeni düzenleme geçici işçilerin kadroya geçirilmesini de içeriyor. Buna göre geçici işçi pozisyonlarında çalışanların çalışma süreleri 11 ay 29 güne kadar uzatılabilecek. Geçici işçiler, çalıştırıldıkları iş yerlerinde geçirdiği hizmet süresi esas alınarak boş olan sürekli işçi kadrolarına geçirilecek.

EYT’LİLER MAAŞ VE İKRAMİYEYİ NİSAN’DA ALACAK

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçiye yapılacak zam için işçi ve işveren tarafı bir araya geldi. İşçi tarafı ilk etapta taban fiyatların 15 bin liraya yükseltilmesini bekliyor. Taraflar önümüzdeki hafta yeniden bir araya gelecek. Bu konuda talep edilenlerin yerine getirileceği belirtiliyor.

EYT’liler maaşlarını Nisan ayında alacak. Ayrıca bayram ikramiyesine de hak kazanacak. Emekli sandığı kapsamında aylık alanların ise Ramazan bayramı ikramiyeleri ise 19 Nisan tarihinde ödenecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol