Öne Çıkanlar yenıufuk yeniufuk gazetesi elazığyerelhaber DEPREM İstanbul teşekkür

Bu haber kez okundu.

VERGİ LEVHASI OLMAYAN USTALARA İŞ VERMEYİN

Merdiven altı iş yapan  kişilerin  vatandaşın  mağdur olmasına ve  yükümlüklerini yerine getiren birçok esnafın da  zor durumda kalmasına neden olduklarını belirterek, "Devletimizde, vatandaş da, esnaf da zorda kalıyor . Vergi levhası olmayan ustalara lütfen iş vermeyelim "dedi.

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Kayıt dışı iş yapan şahıslara, vatandaşların iş yaptırmamaları gerektiğinin altını çizen Cengiz Gedik, "Sıkıntı yaşandığında başvurabilecekleri herhangi bir muhatap bulamıyorlar. Korsan çalışan ustalar 2 haftada bir telefon numaralarını değiştiriyorlar." dedi.

ESNAF ZOR DURUMDA

Tesisat işleri yapan kişilere karşı uyarıda bulunan  Elazığ Elektrikçiler Esnaf Odası Başkanı Cengiz Gedik, öte yandan esnafın zor durumda olduğunu da kaydetti.

Artan Maliyetler karşısında esnafın zor durumda olduğunu belirterek,   "Elamanların maaşını ve SSK'sını yatırmakta büyük sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.

Korsan iş yapan kişilerin,  hem tüketicinin mağdur olmasına  hem de amacına uygun hizmet verip işini hakkıyla yaparak vergi, bağ-kur, sigorta primlerini, işyeri kirası vs. ödeyip yükümlüklerini yerine getiren birçok esnafın da  zor durumda kalmasına neden olduklarını kaydetti.

KORSAN TESİSATÇILAR TEHLİKE ARZ EDİYOR

Kayıt dışı olarak çalışan ve ‘korsan’ olarak tabir edilen elektrikçi, bobinajcı ve beyaz eşya tamircilerinin tehlike arz ettiğini söyleyerek, "Piyasada haksız kazanç yapan korsan, kayıtsız, vergi ödemeden iş yapan elektrikçi ,bobinajcı , Beyaz eşya tamiri yapan kayıtsız ustalara Müteahhitlerden ve vatandaşlardan ricamız kayıtsız vergi levhası olmayan ustalara lütfen iş vermeyelim." dedi.

Merdiven altı iş yapan kişilerin devleti milyonlarca liralık vergi kaybına da uğrattığına vurgu yapan Gedik, "Devletimize de vergi ödemeden haksız kazanç elde ediliyor.

Müteahhitlerimiz ve vatandaşlarımızdan ricamız kayıtsız korsanlara iş vermeyelim. Devletimizin de vatandaş da zorda kalıyor. İnşaatlarda belgesiz kayıtsız elektrikçi  çalıştırmayalım suçtur" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol