Öne Çıkanlar O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı ENDİŞELİ BEKLEYİŞ Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bu haber kez okundu.

"Vicdan Lazımsa Yardıma Hazırız"

Haber - Dilara Mengünoğul

Geçtiğimiz günlerde Elazığ Öz Sağlık Sen İl Başkanı Eyüp Kalkancı yazılı açıklama yapmış, sendikaların üyelerine yönelik yaptığı deprem yardımlarını eleştirmişti. Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı İrfan Demirtaş’tan çok sert cevap geldi. Başkan Demirtaş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"DEVLETİNİN YANINDA OLMAYIP NEREDE OLACAKTIK"

Öz Sağlık İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı İrfan Demirtaş, Hak olan dayanışma aidatını yem yapıp üyeleri istifa ettirerek hak kaybı yaşatmak hiç değildir diyen Başkan Demirtaş, öz sağlık-iş asrın felaketinde üyesinin, milletinin, devletinin yanında olmayıp nerede olacaktı? sendika olarak daha ilk günden; afad’a 2.5 milyon nakdi yardım, tüm deprem bölgelerine 3.5 milyon ayni yardım, depremzede üyelerimize 70 milyon nakdi yardım, türkiye geneli teşkilatlarımızdan tırlarla kamyonlarla gelen yardımlar, vefat eden her bir üyemizin varislerine 60 bin lira ferdi kaza sigortası tazminatı vb. yardımları harekete geçirdik" dedi.

ÖZ SAĞLIK-SEN YAPTI?

Başkan Demirtaş, Öz Sağlık-İş, bölgedeki 30 bin üyesinin kara gününde yanlarında olduklarını belirterek; "Bizler için en az kendi üyemiz kadar kıymetli toplam 362 üyesinin kaçının depremzede olduğu ile ilgili bir fikri var mı? hangi depremzede üyesinin elinden tutmuş, yanında olmuş, hangisinin yanına diz çöküp acısını paylaşmış? özsağlık-iş’e aidat sendikacılığı iftirasını atarken bölgede halen devam eden acıdan, gözyaşından,can kaybından, mal kaybından, yitip giden hayatlardan utanmadı mı? 11 ilde milyonlarca insanın başını sokacak bir evi kalmamışken bu iftiraların ne gibi bir amacı olabilir? siz zahmete girmeyin –zaten girmezsiniz de- onu da biz söyleyelim: işçi için hak olan dayanışma aidatını yem olarak kullanıp sendikasızlaştırma operasyonlarınızın iyot gibi açığa çıkması olabilir mi?" dedi.

 BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ!

Öz Sağlık-İş üyesi işçilere sendikalarının sonuna kadar yanlarında olduklarını ifade edene Başkan Demirtaş,  “zaten toplu iş sözleşmesinden yararlanırsınız” diye üyelikten istifa ettirip hak kaybına uğrattığınız o işçinin bu kara gününde, öz sağlık-iş üyesi işçilere sendikalarının sonuna kadar sahip çıkması  olabilir mi? ya da net bir ifade ile; sendikacılık oyunu oynarken işçinin bunu bu dar günde farketmiş olması olabilir mi? bile isteye girdiğiniz kul hakkı olabilir mi? biz işimize bakıyoruz! enerjimizi sağlık ve sosyal hizmet işçilerine harcıyoruz" dedi.

"VİCDAN LAZIMSA YARDIMA HAZIRIZ"

Sendikalarının çatısı altında yer alan her bir üyenin, kendileri için sağladığı tüm haklardan sonuna kadar faydalanacağını aktaran Başkan Demirtaş; "Dayanışma aidatı ödeyerek toplu iş sözleşmelerinden faydalanan sağlık ve sosyal hizmet işçisi istediği anda sendikamıza üye olup diğer hakların tamamını kazanabilir.  polemik yaparak sendikalı olmanın gücünü zayıflatmayın! Emin olun elinizi tutmuyoruz sizin kendi üyenize daha fazlasını yapabilmeniz için önünüzde hiçbir engel yok. bunun için tecrübe aktarımı, akıl, izan, vicdan lazımsa bunun için de yardıma hazırız. sizin bilerek attığınız bu  iftiralarla sendikal çatının ne kadar önemli olduğu böylelikle bir kez daha anlaşılmış oldu işçi arkadaşlarımıza hep söylediğimiz  gibi;  sendikan seni korur!" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol