Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

“Yapılan Ek Zam Yetersizdir”

Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur, Memur ve emeklinin maaşına yapılan yüzde 25 zammı değerlendirdi.

Başkan Bankur yapılan zammın yetersiz olduğunu dile getirdi. TÜİK’in verilerine göre son 12 aylık enflasyon yüzde 64,27 olarak açıklandı.

Bu kapsamda Memur ve emeklinin maaşına yüzde 25 zam yapıldı.

YAPILAN EK ZAM YETERSİZDİR

Açıklanan rakamın yeniden değerleme oranı, asgari ücrete yapılan % 55’lik artış ve ekonomik gerçeklerle karşılaştırıldığında memurların beklentilerini karşılamaktan uzak kaldığını ifade eden Başkan Bankur; “Sayın Cumhurbaşkanımız 2023 Ocak-Haziran arası memur ve emekli maaş zam oranlarının %16,4’den %25’e yükseltildiğini açıkladı. %25 olarak belirlenen Ocak zammının içerisinde %8,4 enflasyon farkının olduğu hesaba katıldığında altı aylık memur ve emekli zam oranının %16,6’da kaldığı, ek zammın ise %8,5 olduğu görülmektedir. Açıklanan bu rakam % 122,93 olan yeniden değerleme oranı, asgari ücrete yapılan % 55’lik artış ve ekonomik gerçeklerle karşılaştırıldığında memurların beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır. Yapılan ek zam yetersizdir. Ek olarak verilen zammın anlamlı hale gelmesi için enflasyon farkı hesabına dâhil edilmemesi gerekmektedir.”dedi.

EK ZAM VE REFAH PAYI KONUSU TEKRAR DEĞERLENDİRİLMELİDİR

Türkiye Kamu-Sen’in dillendirdiği ek zam ve refah payı konusu tekrar değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Tarkan Ömer Bankur, “Uzun zamandan beri gündeme getirdiğimiz ve ilk defa Türkiye Kamu-Sen’in dillendirdiği ek zam ve refah payı konusu tekrar değerlendirilmelidir. Memur ve emeklilerimizin 2022 yılındaki kayıplarını karşılamak, 2023 yılında alım güçlerini artırmak noktasında, ek zammın miktarı gözden geçirilmeli, memur ve emeklilerimizi rahatlatacak bir düzenleme yapılmalıdır. Asgari Ücrete verilen zam direk etikete yansıdı. Memur manavın, kasabın, marketin yolunu unuttu. Devletin kendi hizmetlerine yaptığı zamlar bile yüzde 122 civarındayken, memur ve emeklilerin maaşlarına yüzde 25 zam yapılması makul ve insaflı değildir. TÜİK'in hesapladığı enflasyon tam 20 puan birden düşerek %64.3 olarak açıklandı. Madem enflasyon bu kadardı vergi ve harçlara neden %123 zam yapıldı? Ayrıca Aylardır feryat ediyoruz, yüzdelik zam yukarıya sağanak, aşağıya damla olarak düşüyor. Seyyanen zam yapılması gerekiyor. Ek zam bizim talebimizdir, mücadeleye devam edeceğiz. %25 zamma alkış tutanlar bugünlerin sorumlusudur. Dün olduğu gibi bugünde yarında Türk memurunun müreffeh yarınları için hazırız, varız. Toplu sözleşme masasında değişim vakti, geldi de geçiyor bile” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol