Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

YAŞAM ALANI MI, HAPİSHANE Mİ?

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın Elazığspor tesisleri yanında bulunan konteynır kentteki vatandaşların sıkıntılarını dinlemek için gittikleri yerde Konteynır Kent yöneticilerinin izniniz var mı şeklindeki sorusuyla karşılaştıklarını söyledi. Vatandaşın daveti üzerine gittikleri yerleşim alanında bu tür absürt sorularla karşılaşmalarının kendilerini şaşırttığın söyleyen Başkan Akın kendilerine yöneltilen soruyu değerli bulmadıklarını ifade etti.

Gittikleri konteynır kentte dinledikleri vatandaşların sıkıntılarının çok olduğunu söyleyen Başkan Akın vatandaşlarımıza reva görülen davranışların şık olmadığına dikkat çekti. Başkan Akın, “Valilik, yoksul konteyner kent sakinlerine karşı tutumunu değiştirmeli” dedi.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, konteyner kentte yaşayan vatandaşların sorunlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Akın, konteyner kentte yaşayan vatandaşların konutlara yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

AKIN: “KONTEYNER KENT’LER HAPİSHANE DEĞİLDİR”

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın yaptığı açıklamada; “Saadet Partisi İl Başkanlığı olarak Elazığ’ın her yerini geziyoruz. Bunu yaparken dostlar bizi alışverişte görsün mantığıyla değil, hakikaten hemşehrilerimizin problemleri nedir onları anlamaya gayret ediyoruz ve notlar alıyoruz. Ardından ona ilişkin çözüm önerilerimizi ortaya koyuyoruz.” Dedi.

GÖREVLİNİN TUTUMU ŞAŞIRTTI

Bu kapsamda konteyner kentte yaşayan vatandaşların çeşitli mağduriyetler yaşadıklarına dair bilgiler aldıklarını söyleyen Başkan Akın; “Bir vatandaşın daveti üzerine Elazığspor Tesislerinin oradaki konteyner kente gittik. Vatandaşlarımızla toplantı yaptık sorunlarını dinledik. Ancak AFAD görevlisinin bir il başkanına hoş geldiniz demek yerine izniniz var mı demesi beni şaşırttı.” Dedi.

BU UYGULAMA AYMAZLIKTIR, BİLGİSİZLİKTİR

“Tabi biz bu soruyu değerli bulmadık.” diyen Saadet partisi Elazığ İl başkanı Abdullah Akın, “Ama ben AK Parti’nin tüm idarecilerine ve onların atadığı tüm yöneticilere sesleniyorum, Konteyner Kent’ler bir hapishane değildir. Vatandaş orada oturuyor. Mahalle niteliğinde bir yerde birinin davetine icabet etmek için kimden izin alınacakmış. Bu uygulama aymazlıktır, bilgisizliktir. Bu devlet yasalarla yönetiliyor ve yasadışı hareket edenler zamanı geldiğinde yine yasalar kapsamında bunun bedelini öder” dedi.

GÖRDÜĞÜMÜZ TABLO SON DERECE ÜZÜCÜDÜR

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın yaptığı açıklamada;  “Konteyner Kent’te gördüğümüz tablo son derece üzücüdür. Burada ikamet eden kardeşlerimizin neredeyse tamamı sosyal yardım maaşıyla geçinen muhtaç ailelerdir. Kimi tek başına yaşayan yaşlı bireyler, kimi kızıyla beraber yaşayan geçinemeyen ailelerin olduğunu görüyoruz.

VALİLİK ÇIKSIN AÇIKLASIN

Böylesine bir yoksulluk içinde yaşayan ailelere Valiliğin çıkın demesini hiç bir vicdan kabul etmez. Ben soruyorum, bu vatandaşlarımız bu düşük 1500 lira gibi bir sosyal yardım maaşıyla ev kirası ödemesi ve geçimini yapması mümkün müdür? Bu sorunun cevabı belli hayır ise niçin çıkmaları yönünde ısrar ediliyor. Valiliğin önerdiği 750 lira gibi 6 aylık yetersiz bir kira yardımı bu hayat pahalılığında ne anlam ifade ediyor, bunu Valilik çıksın açıklasın. Kaldı ki bu vatandaşlar Elâzığ’ımızın yerli insanlarıdır. Memleketimizde konuk ettiğimiz herkese nasıl davranılıyorsa aynısı bu kardeşlerimize de yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

FORMÜL BASİT, AFAD GEREĞİNİ YAPMALI

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın yaptığı açıklamada konteynır kente mağdur olan bu vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi için de formüller ileri sürerek şunları kaydetti: “AFAD’ın elinde henüz hak sahiplerinin kendi isteğiyle teslim almak istemediği 100’e yakın daireler vardır. Bunların her birinin AFAD’a aylık maliyeti aidatları, doğalgazı v.s ile birlikte 600 lirayı geçmektedir. Bu daireler sosyal yardım maaşı alan konteyner kent sakinlerine, bu ailelerimize verilirse, AFAD hem masraftan kurtulur hem de kullanılamayan evini satmış olur. Bu kardeşlerimizin maaşından 18 yıl boyunca ev taksiti kesilir. Bu vatandaşlarımız bir an önce bu konutlara yerleştirilmelidir. Burada dikkat edilecek husus bu ailelerin sosyal yardıma muhtaç olması ve bunun dışında mal varlıklarının olmamasıdır” dedi.

AKIN: “SÖZ VERİYORUM, 7 AY SONRA SAADET PARTİMİZ BU SORUNU ÇÖZECEK”

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın yaptığı açıklamada; “Ben bu işten mağdur olan, baskı altında tutulan ve sırf yoksul ve kimsesiz diye ezilen tüm hemşehrilerimize söz veriyorum, Allah’ın izniyle 7 ay sonra bu sorunu biz çözeceğiz ve sizlere konut vereceğiz. AK Parti bu konuyu çözmedi, çözemez, çözmez. Biz inşallah size reva görülen bu zulmü kaldıracağız. Size bu tutumu sergileyen herkesin de kanunlar çerçevesinde ceza almasını sağlayacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol