Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Yazar Duman, Başkan Koca'ya Yeni Kitabını Hediye Etti

Araştırmacı-Yazar Mehmet Şahin Duman, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Yeni Ufuk-Günışığı Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'ya ziyarette ederek, Ortadoğu’da İnsanlık’ isimli 5. Kitabını Genel Yayın Yönetmenimiz Koca'ya hediye etti.

BASININ ÇOK BÜYÜK BİR ÖNEMİ VARDIR

Ziyarette basının önemine değinen Araştırmacı-Yazar Duman, “Halkı bilgilendirme açısından basının çok büyük bir önemi vardır. Muhabirden, spikere, sahada olan elamanlara, köşe yazarları ile birlikte spordan, kültüre, ekonomiden, siyasete kadar her alanda toplumu bilgilendiren bilinçlendiren, gerektiğinde bir konuda yönlendirme bile yapabilen, haberi şeffaf bir şekilde bazen yorumunu ile anlamını ile ilgili kesime aktaran sektör olarak biliyoruz. Basın önemlidir, çünkü halkı bilinçlendirip, bilgilendirdiğiniz zaman vatandaş ona göre gelecekle ilgili kendi yapılandırmasını, kendi algısını, fikrini oluşturuyor.” dedi.

ORTADOĞU’DA YAŞANAN İNSANLIĞI ANLATMAKTA

Kitap’ta Ortadoğu’da mezhep ve kültürel kimliklerin nasıl ayrılıkçı, ideolojik siyasi birer kimlik haline getirilerek çatıştırıldığına dair önemli tespitler olduğunu belirten Duman, “5. Kitabım “Ortadoğu’da İnsanlık” özellikle Amerika’nın Irak’a işgali ile birlikte Ortadoğu’da yaşanan stratejik olaylar sosyolojik ve psikolojik yönleriyle Ortadoğu’da insanlığın geldiği son noktayı gösteriyor. Bizim kendi kadim dediğimiz İslam medeniyetinden uzaklaşınca birilerinin bize dikte ettiği bir medeniyet üzerinden, medeniyeti kurgulamaya ve onların bize sunduğu, kültürü, medeniyeti kendi tarihimiz olarak algılamaya başlayınca, kardeş olarak gördüğümüz insanlarla çatışmaya başladık. Aylan Bebek insanlığın en son geldiği, vicdanların artık yeter dediği, kabullenemediği nokta oldu. Bize demokrasi getiren, çağdaşlık, medeniyet diye sunanların aslında Ortadoğu Coğrafyasına neler getirdiğini, öyle bir stratejik denklem, oyunla öyle bir alt yapı psikoloji oluşturduklarını bu kitap anlatmakta.” şeklinde konuştu.

KÜLTÜRÜMÜZE VE GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKMAMAMIZ GEREKİR

‘Ortadoğu’da İnsanlık’  adlı eserini de okuyucularıyla buluşturduğunu ifade eden Duman, “Bizim artık kendimize gelip, kendi dünyamıza, inançlarımıza, kültürümüze geçmişimize sahip çıkmamamız gerekir. Eğer böyle olmazsa Ortadoğu ıstıraplarını, hüzünlerini yaşamaya mahkûm oluruz. Çok şükür algılar yıkılmaya başladı. Bize kültür, medeniyet diye lanse edilen çoğu yanlış bilgilerin yok olduğunu, kendi köklerimize, geçmişimize doğru bir yönelme ve sahiplenme başlamış olduğunu görüyoruz.” dedi.

elazığyazarşahin dumanziyaretkitapGENEL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol