Öne Çıkanlar DEPREM a ya 23 Nisanda çocukları ağırladı. komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ

Bu haber kez okundu.

Yıldırım: "Görevimizi Her Koşulda Yerine Getiriyoruz"

HABER- DİLARA MENGÜNOĞUL

Görevimizi Her Koşulda Yerine Getiriyoruz

Ak Parti’nin 21 yıllık yol yürüyüşünde her zaman disiplinle hareket ettiğini belirten Başkan Yıldırım,” Teşkilat Disiplininden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Huzurlu bir şekilde seçime girmek istiyoruz.“ dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında seçim süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Seçim takvimi, seçim koordinasyon merkezi başkanın belirlenmesi ve yönetimin oluşturulması konularını ela alan Başkan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın da  bir aksilik çıkmazsa bugün Elazığ’a geleceğini söyledi. Cumhur ittifakının büyüyerek yoluna devam ettiğini ve seçime hazır olduklarını belirten Başkan Yıldırım,  Huzurlu bir şekilde seçime girmek istediklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını yürüteceklerini söyledi. Öte yandan muhalefeti de sert bir dille eleştiren Başkan Yıldırım , “CHP siyaset sahnesinden silinmekten korkuyor. Her yeri tırmalıyorlar onların kırmızı çizgisi yok” dedi.

"SEÇİM SÜRECİNİ MERKEZ BAŞKANI VE HEYETİ YÜRÜTECEKETİR"

Elazığ Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, seçimlere start verdiğini ve sürecin nasıl ilerleyişi hakkında bilgiler vererek;"Seçimler Seçim Başkanlığı koordinasyon başkanlığı merkezinde götürülür, bu ise siyasetin olmazsa olmazlarından birisidir. Bizler ise bu sürece girmiş bulunuyoruz, Seçim tarihi belirlendikten sonra, İl Başkanları farklı bir formata dönüşüyor  ve bu formatta da, bir seçim koordinasyon merkez başkanı ve onun heyeti ile birlikte seçimi götürmesi gerekir" dedi.

"SEÇİM SÜRECİNE SEMİH TEKMEN ÖNCÜLÜK YAPACAK"

Başkan Yıldırım, bir seçim koordinasyon merkez başkanının kendi içerisinden belirlediklerini ve saha çalışmalarını Semih Tekmen öncülüğünde yürütüleceğini söyleyerek; "Bundan sonra ki süreçte, 14 Mayıs'tan 15 Mayıs Sabahına kadar,  Elazığ ve genel illerde ki bütün siyasi çalışmalarımızın genel muhatabı seçim koordinasyon merkezi ve başkanıdır.  Şuan merkezimizin olarak sahaya indik ve sıkı çalışmalar içersindeyiz,  Semih Tekmen, öncülüğünden çalışmalara yürütülecektir" dedi.

"AMACIMIZ ŞEHRİN SORUNU VE ASGARİ ZORUNLULUKLARIMIZ"

Seçim sürecinin gerektiği asgari zorunluluğun neler olduğunu ve bu zorunlulukları yerine getirmeler konusunda kendilerinin asıl görevi olduğunu belirten Başkan Yıldırım;  "6 Şubat'ta yaşamış olduğumuz bölge genelinde ve Türkiye'nin, olağanüstü bir afetten dolayı geçmişte ki çalışmalarımızdan bahsetmemiz gerektiğinin farkındayız, bizim bütün amacımız başta depremzedeler ve bu şehirde ki sorunların meseleleri ile ilgili bizim vaziyet etmemizi ve seçimin gerektiği asgari zorunlulukları yerine getirmektir" dedi.

8 NİSAN AKŞAMI LİSTELERİN YSK'YA VERİLMESİ SÜRECİ"

Başkan Yıldırım, 2023 seçimlerinin özel olduğunu belirterek ; "2023 seçimlerinin özelliklerinden birisi, çok kısa bir süreliğine sığdırılmış bir kampanya süreci var, aksilik olmazsa seçim 8 nisan akşamı listelerin YSK'ya verilmesi süreci tamamlanacaktır. 9 Nisan itibarinde de adaylar belli olup sahada çalışacaklar" dedi.

"SEÇİMDE TEREDDÜTÜMÜZ YOK"

2023, 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde kendilerinin hazır olduğunu ve hiçbir tereddütlerinin olmadığını belirten Başkan Yıldırım, "Bizler 14 Mayıs'taki seçimlere en güzel şekilde hazırlanarak, ilerletmek gibi bir arzumuz var, bu konuda da hiçbir tereddüdümüz yok, bizim öncelikli çalışmalarımız arasında tabi ki depremzedeler var" dedi.

"DEPREMZEDELER 18 MARTA KADAR OY KULLANABİLİRLER"

Başkan Yıldırım, Depremzedelerin 18 Mart'a kadar e-Devlet ve Nüfüs  Müdürlüklerinden oy kullanabileceklerini belirterek, "Hepimizin de bildiği gibi seçmen adresinin yenilenme meselesi sürecinden bahsetmek istiyorum, Şuan da ilimizde resmi kayıtlar olarak 5 bin resmi kurumlarda 600 'de konteyner kentte konaklayan depremzedelerimiz var yani toplamda 5 bin 600 depremzede kardeşlerimiz var. Bunların tamamı belki seçim zamanı burada olacaklar, tabiki bir vatandaş olarak oy kullanma haklarını yerine getirmesi gerekir. 18 Mart'a kadar depremzedeler oy kullanma haklarını E-Devlet üzerinden veya nüfus müdürlüğü üzerinden kullanabilirler" dedi.

"SİYASİ DURUŞUMUZU HER DAİM GÖSTERDİK"

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinde siyasi duruşlarını gösterdiklerini ifade eden Başkan Yıldırım; "6 Şubat'tan itibaren, siyasi duruşumuzu her daim gösterdik, teşkilatımız olarak gece gündüz demeden, deprem bölgelerini tamamını gezmiş olduk, onların yanında olduk onlarını yaralarını sarmak için oradaydık. Ve biz bunları yaparken de rozetlerimizi saklayarak yaptık, bire bir yanlarındaydık" dedi.

"DEVLET HER YERDEDİR"

Başkan Yıldırım; "Bizlerin 1 önceliği insani hassasiyetimiz siyasi hassasiyetimizlerimizdir. Şu cümleyi çok sık duyuyorsunuzdur belki "Devlet nerededir" Arkadaşlar Devlet her yerdedir. Hamdolsun başımızda böyle bir Cumhurbaşkanımız var ve onun iradesi var. Devlet her yerde olduğunu gösterdi.  Ama deprem felaket boyutu da çok büyüktü. 4 ilimiz ağır travma geçirdi. Hamdolsun ilimizde ortalama ölüm olmadı" dedi.

"BAŞVURU ÜCRETLERİ AFAD'A BAĞIŞLANACAK"

Cumhurbaşkanının kararı ile 14 Mayıs'ta Türkiye'nin sandığa gideceğinin 3. Maddesini kamuoyuna aktaran Başkan Yıldırım; "3. maddemizi söylemem gerekirse, Cumhurbaşkanımız seçim kararı aldı, 14 Mayıs kesin karar ile seçime gidiyoruz. Seçim çalışmalarımızı yapıyoruz, dürüst etik, ahlaklı bir seçim süreci yapılması arzu ve temennimizdir. Semih Tekmen, öncülüğün de kendi heyetini oluşturdu, bizler de yanı başındayız, çalışmalarımız başladı. 16 Mart saat 17.00'a kadar, süreç devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile AK Parti'ye aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacak bunun yerine AFAD'a e Türkiye Vakıflar bankasına dekontlar alınmak şartıyla bağışlanıp aday adaylık süreçleri kabul edilecektir. Erkek adaylar için 20 bin TL kadın ve genç adaylar için, 10 bin TL, engeliler için de 5 bin TL olacaktır" dedi.

"ADAYLIK İÇİN KİMLER İSTİFA EDECEK"

Başkan Yıldırım, maddeleri tek tek sıralayıp seçimde kimlerin istifa edeceklerini paylaşarak; "Aday adayı olmak isteyen hakim ve savcılar, yüksek yargı organ mensupları, yüksek öğretim kurumlarında ki, öğretim elemanları Yüksek öğretim kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon üst kurulu üyeleri, Kamu kurum ve kuruluşların memur statüsünde ki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subay ve Astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve görevlileri, belediye meclis üyeleri, ilk genel meclis üyeleri kamu kurulu nitelikteki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst kuruluşların katıldıkları teşebbüslerin yönetim ve denetim kurumların dan görev alanlar en geç 16/03/2023 Perşembe günü saat 17.00'a kadar istifa edip, belgelemek zorundalar. Müraacatlar 21 Mart'a kadar devam ediyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol