Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Bu haber kez okundu.

“YILMAYACAĞIZ, YORULMAYACAĞIZ “

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bütün milletimize olduğu gibi ihtiyacı ölçüsünde şehit yakınlarımıza ve gazilerimize de aynı hizmetleri aynı şekilde büyük bir sorumluluk duygusuyla, gayretle sunmaya, sürdürmeye devam edeceğiz." dedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi.

Bakan Yanık, Elazığ Havalimanında Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar

Tarafından karşılandı.

22 Eylül Perşembe günü akşam saatlerinde Elazığ’a gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ziyaretlerine 23 Eylül Cuma günü Elazığ Valiliği ile başladı.  Elazığ Valiliği’nde şeref defterini imzalayan Bakan Yanık daha sonra Elazığ Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'ndan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Gazi Huzur Evine giderek burada kalan vatandaşlarla sohbet etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ milletvekilleri Metin Bulut ve Zülfü Tolga Ağar, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, kurum müdürleri ve STK temsilcileri eşlik etti.

*BAKAN YANIK GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARIYLA BİR ARAYA GELDİ.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, daha sonra Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından Elazığ DoubleTree by Hilton Hotel’de organize edilen buluşmaya katıldı.  Gaziler ve yakınlarının katıldığı organizasyon Elazığ İl Müftü Vekili Özer Cömert’in seslendirdiği Kur’an- ı Kerim Tilaveti ile başladı. Yapılan duanın ardından sinevizyon gösterisine yer verildi. Sinevizyon gösterisinde Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın bir takım faaliyetleri yer aldı. Ayrıca bazı gazilerinde, 19 Eylül Gaziler Günü mesajına yer verildi.

GÜRS; “CUMHURBAŞKANIMIZI YIKAMAYACAKLAR”

Programın açılış konuşmasını ise bu programı 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tertip eden Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Gürs geçekleştirdi. Herkesi selamlayarak sözlerine başlayan Gürs; “Hem şehit eşi hem de şehit kızıyım. 15 Temmuz’da iki kardeşim gazi oldu. Şehit oldular, kahraman oldular. Şehitlerimiz, başkaları babasız kalmasın diye kendi çocuklarını babasız bıraktılar” dedi. Vakfın Kurucusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da övgüyle bahseden Gürs; “Demokrasi savaşında kazanan bir Cumhurbaşkanımız var İnşallah 2023’te de bizler onu yeniden Cumhurbaşkanı yapacağız. 7 düvel birleşse bile Sayın Cumhurbaşkanımızı yıkamayacaklar” dedi.

“GAZİLER YAŞAYAN ŞEHİTLERİMİZDİR”

Gürs konuşmasının devamında; “Gaziler yaşayan şehitlerimizdir. Sizlerin haklarını ödeyemeyiz. Sizlere hizmet etmek bizim için bir gururdur. Bu kez Elazığ’da olduk. Annem ve babamdan öğrendiğim. Elazığ’ı burada gördük. Ayrıca Şehit babamın siyah beyaz fotoğrafını da Fırat Üniversitesi’nde gördüm” diyerek sözlerini noktaladı.

VALİ TORAMAN: ELAZIĞLILAR VAZİFE DÜŞTÜĞÜNDE KOŞAR

Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Gürs’ün ardından konuşan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ise; “Yaklaşık bir yıldır sizlerle beraberiz. Her daim sizlerle olmanın gururunu yaşadık. Kahraman şehitlerimizin ailelerinin bize emanetleri olan ailelerine bakıyoruz. Kayıtlı şehit ailesi 191 ailemiz var. 150 ailemizle birebir görüştük. Onlarla geçirdiğimiz zaman kıymetliydi. Kıbrıs Gazisi hemşehrimiz ile sohbet ederken; Elazığlıların vazife düştüğünde koştuğunu belirtti. Tekrar hoş geldiniz” dedi.

*BAKAN YANIK; “ELAZIĞ, TARİHİMİZ İÇİNDE AYRI, ÇOK MÜSTESNA BİR YERE SAHİPTİR.”

Vali Toraman’ın açıklamalarından ardından sözalan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık; “Milletimiz için iftihar kaynağı olan Gaziler Günü sebebiyle Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfının ev sahipliğinde aziz şehrimiz Elazığ’da olmak, benim için hem heyecan hem de mutluluk kaynağı. Ben hoş buldum. Sizler de hoş geldiniz. Hepinizi muhabbetle ve saygıyla selamlıyorum. 1071’den beri Anadolu’daki varlığımızın teminatlarından birisi olan Elazığ, Haçlı Seferlerine kahramanca karşı koyan Belek Gazi’nin şehri Elazığ, tarihimiz içinde ayrı, çok müstesna bir yere sahiptir. “dedi.

* ELAZIĞLILAR MİSAFİRPERVERLİK VE ALÇAK GÖNÜLLÜLÜK GİBİ HASLETLERİ BAŞLARININ ÜZERİNDE TAŞIRLAR.”

Elazığ’dan övgü dolu sözlerle bahseden Bakan Derya Yanık; “Elazığlılar, o meşhur sekiz köşeli kasketleriyle, yiğitlik, çalışkanlık, cömertlik, dürüstlük, misafirperverlik ve alçak gönüllülük gibi hasletleri başlarının üzerinde taşırlar. Sekiz köşeli kasketin her köşesi bir değerimizi yaşatıyor. Elazığ, coğrafyası ve kültürüyle de ülkemizin önemli zenginliklerini barındırıyor. Ağın leblebisini, Boğazkere ve Öküzgözü üzümünü, Çedene (menengiç) kahvesini, Menceki buğdayını, yeni hasat edilmiş taze cevizlerden yapılan cevizli sucuğu Elazığ Orciği’ni, Şavak Tulum Peynirini bilmeyen yoktur. Tadını bilip de herhalde sevmeyen bulunmaz. Elazığ, yemek kültürü, bereketli topraklarında yetişen tadına doyulmaz lezzetleri kadar sanatıyla edebiyatıyla da kendinden söz ettiren, adeta bu alanlara da damga vuran isimlerin olduğu bir şehrimiz. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları ve Çayda Çıra Film Festivali bunun örnekleri arasında. Ulucami ve kalesi başta olmak üzere birçok tarihi değeri barındıran Harput’un, UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine alınması ise hepimiz için ayrı bir mutluluk kaynağı.”diye konuştu.

ELAZIĞ MİLLİ MÜCADELENİN SEMBOL ŞEHİRLERİNDEN BİRİ

“Elazığ, Milli Mücadelenin sembol şehirlerinden biri. Milli Mücadele’de, Kore’de, Kıbrıs’ta, terörle mücadelede pek çok aşamalarda, vatan savunması için koşulması gereken her noktada vatandaşımızın koştuğu sembol şehirlerden birisi. “ diyen Yanık;  “Bir yandan Milli Mücadele fikrinin filizlendiği, diğer yandan ismi doğrudan Gazi Paşa tarafından konulan bir şehir olma ayrıcalığını da taşıyor. Mustafa Kemal Paşa, Milli Mücadele’yi kazanmış, Cumhuriyeti kurmuştur. Hepiniz biliyorsunuz ama kayıtlara geçmesi açısından ben bir kez daha küçük hatırlatma yapmak istiyorum. 1937’de, şehri ikinci ziyaretinde buraya, “azığı bol il” anlamında “Elazık” ismini uygun görüyor ama bu isim daha sonra, TBMM kararı ile “Elazığ” olarak onaylanmıştır. Her ikisi de şehrin kimliğine, tarihine uygun isimlerdir diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Bakan Derya Yanık açıklamasına şöyle devam etti;

*“BÜTÜN ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ MİNNETLE VE HÜRMETLE YAD EDİYORUM.”

“Biliyorsunuz, 101 yıl önce, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal Paşa'ya Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanı verdi. "Gaziler Günü"nü kutladığımız 19 Eylül haftasında, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Dumlupınar’dan Kore'ye, Kıbrıs'tan 15 Temmuz'a kadar bütün şehit ve gazilerimizi bu vesileyle bir kez daha minnetle ve hürmetle yad ediyorum.”

“15 TEMMUZ RUHU BİZİM ŞEREF VE ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZDIR.”

“Biz vatan sevgisini imandan bilen bir milletiz. Yaşadığımız mücadele dolu yıllar, bizde bu sevginin iyice kökleşmesini ve artık genlerimizden sökülemez bir hale gelmesini sağlamıştır.  Türkler aynı zamanda, yaşadıkları bütün coğrafyalarda yurt kuran, kadim bir devlet geleneğine sahip, güçlü bir millettir. Bugün de önceden olduğu gibi bizi güçlü kılan ve her türlü tehdit karşısında dimdik durmamızı sağlayan şey, yüzyıllardır bu vatan uğruna dökülen kanların hatırasına duyduğumuz derin saygıdır.  Üzerinden henüz 6 sene geçti. En son 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını hatırlıyoruz. Cumhurbaşkanımızın cesur çağrısıyla akın akın sokakları nasıl doldurduğumuzu, okunan salalarla nasıl bir milli mücadele ruhuna büründüğümüzü, tankların önüne göğsümüzü nasıl siper ettiğimizi hepimiz hatırlıyoruz. O karanlık gecenin sabahında kalbi vatanı için çarpan herkesin birer şehit namzeti, birer gazi adayı olduğuna inanıyorum. Bu ruh, bizim şeref ve övünç kaynağımızdır. “

* “PKK VE TÜREVLERİNE KARŞI TÜRKİYE'NİN KAYITSIZ KALMASI BEKLENEMEZ."

“15 Temmuz’un hemen akabinde başlattığımız sınır ötesi operasyonlar da, ülkemizin selameti için her şeyi yapabileceğimizin bir başka ispatıdır. Kimsenin bir karış toprağında gözümüz olmadığı gibi sınırlarımızın en ufak bir ihlaline de göz yummamız mümkün değildir. Her türlü terörün kökünü kurutuncaya kadar şehitlerimizin ve gazilerimizin yolunda ilerlemeye, onların bize emanet ettiği barış ortamını korumaya kararlıyız.  Cumhurbaşkanımızın birkaç gün önce Birleşmiş Milletler ’de yaptığı konuşmasında son derece kararlı bir biçimde belirttiği gerçekleri aklımızdan hiç çıkarmamalıyız.

"Ülkemize, güvenlik güçlerimize ve sivillere terör saldırıları gerçekleştiren, bölücü gündemiyle Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden PKK ve türevlerine karşı Türkiye'nin kayıtsız kalması beklenemez."

*"TERÖR ÖRGÜTÜ”NÜ İSİM DEĞİŞİKLİKLERİ GİBİ UCUZ KURNAZLIKLARLA MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI HATALARINDAN DÖNMEYE DAVET EDİYORUZ.”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın BM’de söylediği söz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türkiye hiçbir zaman teröre kayıtsız kalmamıştır, kalmayacaktır. Bunun altını burada siz gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın huzurunda bir kez daha kararlılıkla çizilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın cümleleriyle ifade edersek terör örgütünü isim değişiklikleri gibi ucuz kurnazlıklarla meşrulaştırmaya çalışanları da bir an önce teröristleri silahlandırmaktan ve desteklemekten vazgeçmeye, hatalarından dönmeye davet ediyoruz.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizim sorumluluğumuz, sizlerin huzurunu ve mutluluğunu sağlamaktır. 2002 yılında milletimizle beraber çıktığımız bu yolda Cumhurbaşkanımız liderliğinde 20 yıl içinde 100 yıllık icraata imza attık.”

*“47 BİN 437 ŞEHİT YAKINI, GAZİ VE GAZİ YAKINININ KAMUDA İSTİHDAM EDİLDİ.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şehit yakınları ve gaziler için hayata geçirilen ekonomik ve sosyal desteklere ilişkin yaptığı açıklamada bugüne kadar 47 bin 437 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuda istihdam edildiğini bildirdi.

Şehitlerin eş ve çocuklarından birisi ile anne, baba ve kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam 2 yakınına, gazilerin kendilerine veya lehine feragat ettiği bir yakınına kamuda istihdam hakkı sağlandığını hatırlatan Yanık, Şehit ve gazi çocuklarının, yükseköğrenim bursundan ve yurtlardan öncelikli ve ücretsiz yararlandıklarını da söyledi.

Yanık sözlerine şöyle devam etti;

* “HALKIMIZDAN TALEP BEKLEMİYORUZ, HİZMETİ ONLARIN BULUNDUĞU YERE TAŞIYORUZ.”

 “Çocuklar, kadınlar, ailelerimiz, engelli ve yaşlı vatandaşlarımız, şehit yakınları ve gazilerimiz için kısacası tüm toplum için devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştirdik. Türkiye’yi sosyal devlet tanımının örnek ülkesi haline getirdik.  Devlet hizmetini, soğuk ve ulaşılmaz olmaktan çıkardık. Halkımızdan talep beklemiyoruz, hizmeti onların bulunduğu yere taşıyoruz. Artık hiçbir vatandaşımız sorunlarıyla baş başa kalmak durumunda değil. Herkesin ihtiyacına özel hizmet modelleri üretiyoruz. 

Elbette bu geniş ailenin en kıymetli üyeleri olan şehit yakınları ve gazilerimize de özel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Öncelikle gazi ve gazi yakınlarımızın yanında olduğumuzu hissettirmek, sıkıntılarını hızlıca çözmek için düzenli ziyaretler yapıyoruz. Bugüne kadar 384.636 şehit yakını ve gazimizi hanelerinde ve iş yerlerinde ziyaret ettik. Sosyal güvencesi olmayan Gazilerimize Şeref Aylığı bağladık. Şeref Aylığı alan kişiler ile eşlerini Sağlık Hizmetlerinde Katılım Payından muaf tuttuk.”

*“GAZİLERİMİZE VE ŞEHİT YAKINLARINA ÖTV MUAFİYETİ SAĞLADIK”

“Şehitlerimizin bir yakını, engellilik oranı % 90 veya daha fazla olan malûl gaziler ve bizzat kullanma amacıyla engelliliğine uygun özel tertibat yaptıran gaziler için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti sağladık.  Gaziler ile eş, anne-baba ve çocuklarının kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane ve sosyal tesislerden indirimli olarak, şehir içi toplu taşıma hizmetleri ile demiryolları ve denizyollarından ücretsiz olarak yararlanmalarını sağladık.”

*“%40 ORANINDA İNDİRİMLİ ELEKTRİK VE SU KULLANIM HAKKI VERDİK”

“Hak sahibi şehit yakını, gazi ve gazi yakınları ile vazife malullerine 2022 yılı haziran sonu itibarıyla 6.656 ücretsiz seyahat kartını teslim ettik. Toplamda 210.115 ücretsiz seyahat kartını hak sahiplerine ulaştırdık.  Bu sosyal hakların yanı sıra şehit yakını ve gazilerimize, %40 oranında indirimli elektrik ve su kullanım hakkı verdik.  ÖSYM Sınav Ücreti Muafiyeti, Yükseköğrenim Harç ve Ücret Muafiyeti, Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs Önceliği ile Yurt ve Kredi Önceliği sağladık. Huzurevleri ile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinden yararlanma imkânı sunduk. Poliklinik hizmetlerinde öncelik tanıdık.”

*“ŞEHİT YAKINLARIMIZIN 1 KİŞİ OLAN İSTİHDAM HAKKINI 2 KİŞİYE YÜKSELTTİK”

“Şehit yakınlarımızın 1 kişi olan istihdam hakkını 2 kişiye yükselttik. 2022 yılı itibarıyla kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakını sayısını 47.437’ye çıkardık.  Bu ülkede tek bir insanımızı dahi geride bırakmadan hep beraber ilerlemeye özen gösterdik. Biz gücümüzün birlik beraberliğimize bağlı olduğunu hiç unutmadık. “

* “VAKFIMIZ ÇALIŞMALARINI BÜYÜK BİR ÖZVERİ VE GAYRETLE YÜRÜTÜYOR”

“Sözlerimi tamamlamadan önce, Gaziler Günü vesilesiyle bizi buluşturan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na, şehit kızı ve aynı zamanda şehit eşi olan vakıf yönetimi kurulu başkanımızın nezdinde organizasyonda emeği geçen herkese, içtenlikle teşekkür ediyorum. Vakfımızın çalışmalarını büyük bir özveri ve gayretle yürüttüklerini görüyor, şehit yakınlarımız ve gazilerimizin huzuru ve mutluluğu için çıktıkları yolda nice başarılar diliyorum.“

*DURMAK YOLA DEVAM

“Son olarak ifade etmek isterim ki, kıymetli gazilerimizle birlikte çok daha güçlü, çok daha huzurlu bir Türkiye için canla başla çalışacağız. Yılmayacağız, yorulmayacağız. “Durmak yok, yola devam” diyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol