Öne Çıkanlar ELAZIĞMALATYA HATTINDA AFET MÜDAHALE MERKEZİ KURULACAK BAŞKAN ÖZDOĞAN: ŞEKERİNDE TADI KAÇTI Kalman: Konteyner Kentlerde Kalan Depremzedeleri Derhal Konutlara Yerleştirin Milletimizin Hür İradesine Zincir Vurulamayacağının İlanıdır… İşçi Alacaklarının Tahsili İmkansız Hale Gelecek

Bu haber kez okundu.

YSK, İllerin Milletvekili Sayılarını Açıkladı

Elâzığ’ı 5 milletvekili temsil etmeye devam edecek.

Yüksek Seçim Kurulu 2022 Yılı İllerin Nüfusuna göre belirlenen Milletvekili sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre 81 il içerisinde 4 ilin milletvekili sayısında değişiklik olduğu görüldü.

Milletvekillerinin İllere göre dağılımın paylaşıldığı tabloya göre Elazığ’da 5 olan vekil sayısında herhangi bir değişiklik olmadı.

Çevre illerden ise Diyarbakır’da 12 Malatya’da 6 Bingöl’de 3 Milletvekili sayısında da bir değişiklik yaşanmazken Tunceli’de daha önce 2 olan milletvekili sayısı 1’e düştü.

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı illerin milletvekili sayılarında Elazığ’ın daha önce 5 olan milletvekili sayısı değişmedi ve yeni dönemde de Elazığ 5 milletvekili tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol