Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

YÜKSEKÖĞRETIM KURUMU (YÖK) ILE IŞ BIRLIĞI PROTOKOLÜ IMZALANDI

Toplamda 200 doktora öğrencisine burs desteğinin sağlanacağı bilimsel araştırma programı ile malzeme biliminden mekanik konulara, yazılımdan yeni nesil hava aracı geliştirilmesine birçok alanda havacılık endüstrisinin gelişimine katkı sağlayacak tez çalışmaları desteklenecek.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile yaklaşık 17 Rektörün de katılımı ile bilimsel araştırma programı çerçevesinde iş birliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

Yetkinlik düzeyi oluşturacak konularda gerçekleştirilecek doktora çalışmalarının desteklenmesi amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde TUSAŞ ve YÖK 200 doktora öğrencisinin seçme ve değerlendirme aşamasında birlikte çalışacak. Burs programına kabul edilen öğrenciler havacılık ve uzay alanında belirlenen konularda doktora tez çalışmaları ile yürütülen bilimsel çalışmalara katkı sağlayacak.

Protokol imza töreninin ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar,  Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve ilgili üniversitelerin Rektörleri TUSAŞ tesislerini gezdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol