Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor aday Türkiye

Bu haber kez okundu.

YURTBAŞI BELEDİYESİ’NİN YENİ HİZMET BİNASININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Elazığ’ın merkez beldelerinden Yurtbaşı Belediyesi’nin yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz’ın projeleri arasında yer alan ve tüm birimlerin bir arada yer aldığı hizmet binasının açılışına Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet, belde belediye meclisi üyeleri, kurum müdürleri, ilçe, belde belediye başkanları ve STK Temsilcileri  katıldı.

Elazığ Belde Muhtarlar Derneği̇  Başkanı Olcay Yıldırım,  selamlama konuşması yaptı. Başkan Yıldırım konuşmasında: “Beldemize kazandırılan belediye hizmet binamızın açılışında sayın protokol üyelerini aramızdan görmekten gurur duymaktayız. Belediyeye yapılan hizmet binamızın başta yurtbaşı belediye başkanımız Yasin yılmaz olmak üzere meclis üyelerine ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyor ve yeni hizmet binamızda nice yeni hizmetlere imza atılmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, böylesi bir hizmet binasını beldeye kazandırmanın gurur verici olduğunu belirterek, belde de altyapı başta olmak üzere birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz: “Böyle bir hizmet binasının Yurtbaşı’na kazandırdım. Şükürler olsun. Ben geldiğim zaman altyapıda sorunlar vardı. Onu da çözdük boruları tamamen değiştirdik. Yeni PVC borular ile altyapımızı bitirdik. Darısı Şahin Başkanımızın başına. Altyapı kolay bir iş değildir. Bundan sonra Yurtbaşı’nın hizmetkarıyım. Hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz” dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, kısa süre de hizmet binasının hayat geçirildiğini ifade ederek: “Bu şehir için ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz siyaseten çok değerli şerefli ve onurlu bir liderin yol arkadaşlarıyız. Recep Tayyip Erdoğan 21 yıl önce bu yola koyulduğunda çok önemli bir tecrübesi vardı. Belediyecilikten geliyordu. O belediyecilik hizmetinin karşılığı olarak kimsesizlerin kimsesi olarak yola çıktı ve bir cümle sarf etti. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi. Ve hamd olsun hiçbir şey eskisi gibi değil. Her gün üstüne koyarak devam ediyor” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, belediyeciliğin millete hizmet kapısı olduğunu vurgulayarak Yurtbaşı Beldesi’nde AK Belediyeciliğin işlendiğini söyledi. Şerifoğulları, büyükşehir belediye anlayışı ile belde ve ilçelere de hizmet verdiklerini söyledi.

Başkan Şerifoğulları: “Belediyecilik millete hizmet kapısıdır. Belediyecilik ilçeye, ile, ülkeye duyulan aşkın adıdır. Bu makamlar bizlere milletimizin emanetidir. Bu sorumluluk duygusu ile bu bilinç ile bizler sizlere hizmet edebilmek için ekibimiz ile birlikte mesai gözetmeden 7/24 çalışıyoruz gayret gösteriyoruz. Bizler hizmet ederken aynı zamanda da şehirlerimizi imar ederken gönülleri abat etmek için onları mutlu etmek için bir gayretimiz söz konusu” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’da son dönemde birlik ve beraberlikle önemli çalışmalara imza atıldığını belirterek: “Elazığ’ımızın en güzel beldelerinden bir tanesi. Bir yanı Organize Sanayi Bölgesi olan bir yanı Keban Baraj gölü olduğu ikisinin arasında kalmış. Şehre yakın çok önemli tatlı beldelerimizden bir tanesi. Bu beldeyle ilgili birçok sorunu beraber aştık. Çok kolayda bir yol değildi” ifadelerini kullandı.

Elazığ valisi Dr. Ömer Toraman, Yurtbaşı Beldesi’ne böylesi bir binanın kazandırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Toraman, bakanlıklar nezdinde yaptıkları görüşmelerle kent merkezi ile ilçe ve beldelerinde her türlü hizmetten yararlandığını söyleyerek: “Belediyelerin, beldelerin sınırlı bütçeleri ve imkanları var ama bununla vatandaşına hizmet etmeye dertlerine çözüm üretmeye çalışıyorlar. Ancak bazı konular var ki onlar belediyelerin, beldelerin gücünü aşıyor. Orada da tabi ki ilgili kurumlar ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar. Bizim medeniyetimiz yüksek bir medeniyet. Bizim kültürümüz yüksek bir kültür. Biz büyüklerimizden böyle gördük. İMC geleneğimiz vardı. Zor durumda olanın yardımına koşulurdu. Köyde birinin harmanı kalkmazsa şu yada bu sebeple kalkamazsa bütün köylü o vatandaşın harmanını kaldırırdı. Bu birlik ve beraberlik dayanışma duygusu ile Yurtbaşı ve benzeri beldelerimizin de kendilerini aşan problemi çözmek için hep beraber gayret gösterdik” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol