Öne Çıkanlar ELAZIĞMALATYA HATTINDA AFET MÜDAHALE MERKEZİ KURULACAK İşçi Alacaklarının Tahsili İmkansız Hale Gelecek BAŞKAN ÖZDOĞAN: ŞEKERİNDE TADI KAÇTI Kalman: Konteyner Kentlerde Kalan Depremzedeleri Derhal Konutlara Yerleştirin Yiğitcan Erdoğan ayrıldı mı?

Bu haber kez okundu.

Yurtlarda Yaşam Alanları Dezenfekte Ediliyor

Halk sağlığını ön planda tutan Gençlik ve Spor Bakanlığı evlerinden ayrılmak zorunda kalan ve Elazığ Yurtlarında ikame ettirilen vatandaşların sağlığını ön planda Yurtta kullanım alanlarında yaşanabilecek salgın hastalıklara karşı dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriyor.

Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdunda kalan 1700’ü aşkın depremzede, bulundukları ve vakit geçirdiği her alan da özellikle insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek adına Yurtlarda hijyen ve dezenfekte çalışmaları yapılıyor. Yemekhane, lavabo, Genç Ofisi, Mescit, Eğitim Odaları, Çocuk Kreşi ve Yurt içerisinde bulunan kuaför olmak üzere tüm yaşam alanları dezenfekte ediliyor.

"BULAŞ RİSKİ YÜKSEK OLAN ALANLARDA ÖNLEMLER ALIYORUZ"

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “ Ülkece zor günlerden geçiyoruz fakat bu zor günlerin üstesinden birlik ve beraberlik içerisinde yediden yetmişe herkesin elini taşın altına koymasıyla beraber gelmeye çalışıyoruz. Bizde Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen ve birçok çevre illerden gelen depremzedelerimize Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdumuzun kapılarını açarak sıcak bir ortam, sıcak yemek ve yine depremin en çok etkilediği çocuklarımızın psikolojileri açısından psikososyal yardımlarla iyileştirerek destek olmaya ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Tabi depremzedelerimizin hijyenini de ayrı bir şekilde düşünüyoruz ve gerek ortak alanlar gerekse odalarında bulunan lavaboları dezenfekte ederek salgın hastalık ve bulaş riski yüksek olan alanlarda önlemler alıyor ve ilaçlıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol