Öne Çıkanlar elazığyerelhaber DEPREM yenıufuk yeniufuk gazetesi teşekkür İstanbul

Bu haber kez okundu.

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN’da BAŞVURU 8 Bin 628

Yüzme bilmeyen çocuklar ve gençlerin Bakanlığın ücretsiz olarak sunduğu imkanlardan faydalanarak Yüzme öğrenmelerine katkı sunuyor.

Gençler için büyük bir fırsat olan bu proje de kayıtlar alınmaya devam ediyor. Yüzme Antrenörü Yavuz Yıldırım yaptığı açıklamada; şuan Olimpik Havuz da 200 civarı sporcumuz var.

Temel olarak yüzme eğitimlerine başladık, şuan ikinci seansımızdayız. Günde 4-5 seansla sporcularımıza yüzme öğretiyoruz, yoğun bir katılım ve başvuru var bizler de olabildiğince her gencimize yüzme öğretiyoruz, ifadelerine yer verdi.

Yüzme Antrenörü Fatma Gatfar yaptığı açıklamada; Temel eğitimlere başladık, yaz mevsimi olması itibariyle başvurular da artış var ve sayımız artıyor tabi seanslarımız da bununla birlikte artıyor, inşallah bu projeyle yüzme bilmeyen kalmayacak. İlk etapta küçük havuz da temel hareketleri öğretiyoruz daha sonra büyük havuz da ise uygulamaya başlıyoruz.

Yoğun bir tempodayız, gençlerimiz istekli hevesli bir şekilde burada yüzmeyi öğrenecekler, dedi.

HEDEF 12 BİN BAŞVURU İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada ‘’Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu liderliğinde sürdürülen Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi ile Türkiye’nin dört bir yanında çok kıymetli çalışmalar yürütülmektedir.

Elazığ olarak bizlerde; Olimpik Havuzumuz da Sporcularımıza en iyi imkanları sunmak ve hizmet vermek gayreti içerisindeyiz.

Bu kapsamda olimpik yüzme havuzunda 12.000 sporcumuza yüzme öğretmiştik. Bugün itibariyle başvuru ve kullanım sayımız 8 bin 628 kişi güncel olarak bu verileri takip ediyoruz ve seans sayılarını ve günlerini arttırıyoruz.

Tabi yapım aşamasındaki portatif yüzme havuzlarıyla daha çok sporcumuza ulaşacağız, akabinde portatif havuzlarımızı da bu sezona yetiştirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

7-18 yaş arası çocuk ve gençler 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi kapsamında yüzme öğrenecek.

Eğitimlerimiz uzman antrenörlerimiz nezaretinde veriliyor. Yıl sonuna kadar yüzme öğrenen kişi sayısında önemli bir ivme yakalayacağımızı ümit ediyorum.

Yüzme öğrenmek isteyen herkese tesislerimizin kapıları sonuna kadar açık.

7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı fiziksel, zihinsel, mental ve sosyal yönden faydaları ile birçok payda altında bir araya getiren sporda buluşmaya davet ediyorum.’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol