Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

ZAFER İÇİN HER  YERDE OLACAĞIZ

Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini savunduklarını söyleyen Zafer Partisi İl Başkanı Omrak, herhangi bir ittifakta yer almadıklarını belirterek, “Zafer Partisi herhangi bir ittifakta yer almadan muhalefet etmektedir ”dedi.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN  TURGUT

Zafer Partisi Elazığ İl Başkanı Onur Omrak, gazetemize parti çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktararak Elazığ  gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Zafer Partisi’nin Elazığ’da teşkilatlanmalarını tamamladığını ve kongre sürecine geçtiğini dile getiren Başkan Omrak, Elazığ’da önemli bir ilerleme kaydettiklerini söyledi.  

Vatandaşların Zafer Partisi’ne ilgi gösterdiğini aktaran Başkan Onur Omrak, parti olarak mülteci sorununu temel problem olarak gördüklerini ancak tarım, ekonomi ve diğer alanlarda da siyasi politikalarının olduğunu belirtti.

“Kitlemiz sosyal medyayı çok aktif kullanan ve gerçekten doğruyu analiz edebilen bir kitle,” diyen Başkan Omrak Elazığ’ da genç, dinamik bir teşkilat oluşturduklarını işaret ederek, “Herkesi, geleceğin iktidar partisi Zafer Partisi’ne davet ediyoruz.” dedi.

 “BU YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Zafer Partisi'nin kuruluş süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Onur Omrak, Türk siyasetine hızlı biçimde damga vurduklarını belirterek,  “Zafer Partisi 19 Mayıs 2021’de daha sonra Zafer Partisi olarak tanımlanacak Ay-Yıldız Harekâtı olarak kuruluyor. Kuruluş aşamasında önemli ziyaretler yapılıyor. Ziyaretlerde ilk olarak Büyük Hun İmparatorluğu’nun kurulduğu topraklardan başlatılarak, Anıtkabir’e kadar uzanan bir yolculuk. 26 Ağustos tarihinde Zafer Partisi olarak teşkilatımız kuruluyor. Bizlerde bu yolda yürümeye devam ediyoruz, devam edeceğiz.” dedi.

TÜRKİYE GELMELERİ İÇİN BOMBALANDILAR’

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin sığınmacılar olduğunu belirten Zafer Partisi Elazığ İl Başkanı Omrak,  “Zafer Partisi gerçekten kurulması gerek bir partiydi. Çünkü biz herhangi bir ittifakta yer almıyoruz. İttifakta yer alan partiler eleştiri alırlar diye bazı sözlerden kaçınıyorlar. Biz ittifakta yer almadığımız için bir sözü dosdoğru söyleyebiliyoruz. Zafer Partisi, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları açık yüreklilikle dile getiriyor. Bunlardan başlıcası Mülteciler ve Sığınmacılar. Bunların ülkemize verdiği demografik yapıyı bozarak, verdikleri zararları açık yüreklikle söylüyoruz. ‘Bu mülteciler ve sığınmacılar gerçekten bombalandıkları için gelmediler. Türkiye Gelmeleri için bombalandılar’ sözü Ümit Hoca’nın. Zaten bu söz konuyu özetliyor.” ifadelerini kulandı.

KÖY OKULLARININ AÇILMASI GEREK

Köylerdeki okul ve öğretmen sıkıntısına dikkat çeken Başkan Omrak, astıkları pankartlarla sosyal medya ve her platformda ses getirdiklerini belirterek; “Bir başka sıkıntı ise Köy Okullarının açılması gerektiği. Devlet Planlama Teşkilatının yeniden açılması gerektiğini, beyin göçünün önüne geçilmesi, ‘hudut namustur’ sözüne uyulmaması gibi konuları sürekli dile getiriyoruz.  Sosyal medyada bu konularla ilgili astığımız pankartlar, sözler çok etkili oluyor. Geçen polis hakları için bir pankart astık. Tabi bu pankartları Türkiye genelinde asıyoruz. Bu pankartların ardından polislerimize promosyon hakkı tanındı. Erzincan İliç’te bir madende siyanür akıtıyor yönünde iddialar üzerine Ümit Hoca bizzat gidip madenin kapatılmasına vesile oldu.” diye konuştu

HERKESİN HAKKINI SAVUNACAĞIZ

Ümit Özdağ'ın kuruculuğunu yaptığı Zafer Partisi Elazığ’da yapılanmaya ve büyümeye devam ettiğini belirten İl Başkanı Onur Omrak, “Zafer Partisi her zaman sahada ve olmaya devam edecek. Çünkü nerede haksızlık varsa orada olacağız. Herkesin de hakkını savunacağız. Bizim Genel Başkanımızı herkes çok iyi tanıyor. Başka partilerde de siyaset yaptığı için.”dedi.

İLİMİZİN BİR ÇOK KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARI VAR

Başkan Omrak; çalışmalarıyla hedefe adım adım ilerlediklerini kaydederek, “Mülteci politikalarımızı beğeniyorlar.  Bizimde burada genç bir kadro olmamız da çok hoşuna gidiyor vatandaşlarımızın. Yaptığımız STK ve esnaf ziyaretlerinde yakinen şahit oluyoruz. İlimizin bir çok kronikleşmiş sorunları var. Ve bu sorunları çözemeyen insan topluluğu var. Artık yeni yüzler, gençler aradıklarını düşünüyoruz.” diye konuştu.

ELAZIĞ’DA HİÇBİR SIKINTI ÇÖZÜLMÜYOR

Elazığ'ın hakkettiği değeri görmediğini aktaran Başkan Omrak; “Yıllardır ilimiz belli başlı insanların elinde. Kendilerine bir rol biçerek yollarına devam ediyorlar. Ama Elazığ’ın da hiçbir sıkıntısını çözemiyorlar. Elazığ’da bir sulama problemi var. Elazığ yarım ada olmasına rağmen sulama sorunu yaşıyor.” dedi

ELAZIĞ KÜLTÜRÜNÜ ELAZIĞ İNSANINA GERİ VERECEĞİZ

Elazığ’ın, turizm açısından çok önemli ve büyük potansiyellere sahip olduğunu fakat turizmle ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını dile getiren Başkan Omrak;  “Çok tarihi yerlerimiz var. Bunların başında geçmişi milattan önceye dayanan Harput. Turist çekmeyi geçtik Harput kendini anlatamıyor. Yani bize gelen çok şikayet var. Bizde bu sıkıntıları elimizden geldiğince dile getirmeye çalışıyoruz. Sosyal medya, gazete ve televizyonlarda dilimiz döndüğünce anlatıyoruz. Elazığ’ın kültürü çok özel bir kültür yani bizim çaydaçıramız var. Kürsübaşı geleneklerimiz var. Elazığ’ın tarihi, musikisi dünyada tanınması gerekirken Elazığ daha farklı sıkıntılarla uğraşıyor ve biz en başta Elazığ kültürünü Elazığ insanına geri vereceğiz. ” ifadelerini kulandı

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Elazığ’da işsizlik sorununun had safhada olduğunu kaydeden Başkan Omrak şu ifadeleri kullandı; “Elazığ’da en büyük sorun işsizlik. Çok fazla var. Çünkü bir iş alanı yok. Nüfus 500-600 Bin olmasına rağmen, çok fazla fabrika yok. Kaliteli iş sahaları yok. İnsanlar hakkettikleri konumda ve mevkilerde çalışamıyor. Sadece çalışmak ve hayatlarını idame etmek için çalışıyorlar. Gün kurtarmak için. Bir diğer sorun ise Elazığ esnafı borç içinde. Çünkü bir deprem ve pandemi süreci geçti. Bu süreçten sonra insanlar sadece borç ödemek için çalışıyorlar.”

VATANDAŞ ARTIK HER ŞEYİN FARKINDA

Hükümetin bazı politikalarını da eleştiren Omrak, “Bu durum iktidarın ayıbı. Halkı kandırıyorlar. Halkta artık bunun farkında. Elazığ her dönem bu hükümete destek verdi. Her dönem milletvekili çıkardı ve belediye de keza hükümetin elinde oldu. O kadar övündükleri deprem konutlarında bile sınıfta kaldılar.” dedi.

BİZ HEM HÜKÜMETE HEM MUHALEFETE MUHALİF BİR PARTİYİZ

Elazığ siyasetini de değerlendiren Başkan Omrak, “Biz hem hükümete hem muhalefete muhalif bir partiyiz. Ama yiğidi öldür hakkını veren de bir partiyiz. Gürsel Erol tanılanabilirliğini çok artırdı Elazığ’da. Her platformda Elazığ’ın sorunlarını dile getirebiliyor. Şov mu yapıyor? Yoksa gerçekten mi yapıyor? Bunu zaman gösterecek. Diğer milletvekillerine nazaran çok daha iyi çalışıyor. Bunu sonuca vardıracak mı? Onu da zaman gösterecek.” diye konuştu.

ELAZIĞ İÇİNDE BİRÇOK PROJEMİZ VAR

Başkan Omrak, Elazığ’da partilerini tanıtma çalışmalarıyla birlikte vatandaşların sorun ve sıkıntılarını da dinlediklerini belirterek; “Bizim önümüzde çok az bir süre var. Bu kısa zamanda partinin kuruluşunu tamamladık. Partimizin politikalarını insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Bu süre zarfında birçok projemiz var. Elazığ içinde birçok projemiz var. Çünkü gittiğimiz yerlerde genellikle Elazığ’ın sorunlarını sürekli yazıp not ediyoruz. Bunları sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Genç olduğumuz için ve dinamik bir şekilde bunları halledeceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ, UYUŞTURUCUDA TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE

Elazığ’da, uyuşturucu ve asayiş olaylarına da değinen Başkan Omrak, “ Elazığ’da uyuşturucu sıkıntısı var. Elazığ, uyuşturucuda Türkiye ortalamasının çok üstünde. Sürekli bir silahlı çatışma haberlerini görüyoruz. Bu Elazığ’a yakışmıyor. Bunlarla ilgili çalışmalar yapmak gerekir. Zafer Partisi olarak uyuşturucu ile mücadele kapsamında afiş ve pankart çalışmaları yaparak sosyal medya üzerinden vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz.” dedi 

İLÇELERDE TEŞKİLATLANMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İlçelerde ki teşkilatlanma çalışmalarını da anlatan Başkan Omrak, “Baskil’de parti binamız var ve yine  Sivrice’de, Keban’da ve Maden’de teşkilatlarımız var ama oralarda henüz bir bina tutamadık. İlerleyen zamanlarda oda olacak inşallah. Sivrice’de ve Keban’da bizim partimize gönül veren insanlar orada hızlı bir şekilde gerçekten üye kaydımızı oluyor. Daha iyi tanıtacağımıza inanıyoruz.” diye konuştu.

PARA AKIŞINI DOĞRU BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMEDİ

Ülkedeki ekonomik  sıkıntının altında iktidarın yanlış politikalarından kaynaklandığını dile getiren Başkan Omrak, “Ekonomik kriz zaten süre gelen bir krizdi ve böylece olacağı da belliydi. Çünkü belli bir dönemde 2008'e kadar küresel bir para akışı vardı dünyada. Biz bu para akışını doğru bir şekilde değerlendiremediler. “ ifadelerini kullandı.

ALIM GÜCÜMÜZ ZAYIFLAMAYA DEVAM EDECEK

Türkiye’nin çok zor şartlardan geçtiğini ifade eden Başkan Omrak, “Asgari ücrete çok yüksek bir zam bile  yapılsa şuan asgari ücret 5.500 değildi 15.000 olsa üç katı zam yapılsa ekmeğe de 3 katı zam yapılacak bizim alım gücümüz zayıflayacak ve düşecek. Her yapılan zammı dış işler yapmıyor yada yapılan zam miktarını iki tane, beş tane market grubu belirlemiyor.”dedi.

ÜRETİCİ DE TÜKETİCİ DE ESNAF DA GEÇİM DERDİNDE

Mazota, elektriğe yapılan zamların üreticiyi, esnafı etkilediğini ve mecbur kalıp sattığı ürüne zam yaptıklarını aktaran Başkan Omrak, “İnsanlar çalıştığı zaman bir şeyleri kurtarmak için bazen zam yapmaları gerekiyor. Hatta bir çiftçi mazota zam geldiği zaman mecburen ürüne de zam yapıyor. Bunların temeline indiğimiz zaman karşımıza çıkacak hükümetin yanlış politikalar yüzünden bu hale geliyoruz.”diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol