Öne Çıkanlar Başkan Akgünün İstiklal Marşı Kabulü Mesajı. HARPUT YEPYENİ BİR DEĞER KAZANIYOR EBKNIN RAKİBİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ İLE OSB ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLLERİ İMZALANDI UYGULAMADA KADINLARA KARANFİL

Bu haber kez okundu.

Zam Değil İhtiyaç!

Minibüs esnafının gelirinin giderini karşılayamadığını söyleyen Başkan Toraman asgari ücretin altında yaşayan bir topluluk haline geldiklerini kaydetti. Uzun zamandır zam alamadıklarını dile getiren Başkan Toraman zam istediklerini belirtti.

ÖZEL HABER-GÜLÇİN TURGUT

Genel seçimlerin ardından başlayan zam furyasına minibüsçüler de katılıyor. Elazığ’da ulaşımında önemli rol oynayan toplu taşıma esnafları, artan maliyetler, döviz kurundaki artış ve mazot fiyatlarından dolayı zor günler geçiriyorlar. Gazetemize açıklamalarda bulunan Elazığ Şoförler Cemiyeti Başkanı Şevket Toraman, ulaşım ücretlerine zam yapılması konusunda çalışmaları olduğunu kaydetti. Öte yandan taksi ücretlerine ise zam yapıldığını söyleyen Başkan Toraman, Elazığ’da taksi fiyatlarının yarından itibaren indi bindi ücretinin 40 lira, açılışın 20 lira, kilometre başına ise 16 lira olacağını bildirdi.

ZARARINA ÇALIŞIYORUZ

Kentteki ulaşım ücretlerine zam yapılması için Elazığ Belediyesi’ne talepte bulunduklarını söyleyen Elazığ Şoförler Cemiyeti Başkanı Şevket Toraman, “ Belediye Başkanımızla fikir alışverişindeyiz. Bu zam değil bir ihtiyaç oldu. Mecbur ulaşım ücretlerinin yeniden güncellenmesi lazım.  Net bir karar yok ama zam beklentimiz var. Her şeye gelen zamlarla birlikte bizim de zam isteğimiz kaçınılmaz hale geldi. Tabii ki zam yapmak istemeyiz, arkadaşlarımız bugüne kadar fedakârlıkla devam etmeye çalışıyorlar ama artık yetişmiyor. Şuan zararına çalışıyoruz.” dedi. 

GÜCÜMÜZ KALMADI

Artan giderlerin esnafın belini büktüğünü, kazancın iyiden iyiye düştüğünü belirleten Başkan Toraman, “Bir tek minibüs  esnafı değil, herkes çok zor durumda. Devletimizi de suçlamıyoruz. Demek yani önüne geçemiyor. Bağ-kur pirimleri 4 bin olmuş. 400- 500 liraya çalıştıracak şoför bulamıyoruz. Şoför esnafının masrafı çok fazla katlandı. Büyük bölümü kontak kapatacak hale geldi. Kazandığımız tamamen mazota gidiyor, yetmiyor.” diye konuştu.

ESNAF HER GÜN AĞLIYOR

Her geçen gün kötüleşen ekonomik koşullar altında ezildiklerini kaydeden Başkan Toraman, “Markete giriyorsun, çay ocağına gidiyorsun zam. Akaryakıta her gün zam geliyor. Sigorta primleri, araç parçaları, lastik fiyatları yükseldi. Esnaf her gün ağlıyor. Tüm harcamaları arttığını göz önüne alınca şu anda bu fiyatlarla yolcu taşımak imkânsız hale geldi.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol