Metin Bulut abimiz 2011 yılında ilk milletvekili adayı olduğu zaman seçilememiş,  genç, temiz yüzlü olması ve sempatik tavırları hasebi ile Elazığ halkı Metin Bulut abimiz seçilemediği için bir hayli üzülmüştü. 

Daha sonra 2015 seçimlerinde AK Partiden tekrar aday gösterilmiş ve Elazığ halkı bu genç ve masum yüzlü abimizi teveccüh göstererek sırtlamış, hoppadanak milletvekilliği koltuğuna oturtmuştu.

AK Parti, son genel seçimlerde de genç abimizin genç sıfatını kaldırarak, liste başı yaptığı için vekillerin de abisi olmuştu.

Metin Bulut abimiz vekil olalı tam tamına 7 yıl olmuş.

Metin Bulut abimizin 11 yıl önce resmi siyaset serüveni, aynı büyük Elazığ depremi sonrası meclisteki teşekkür konuşması tadında naif, herkese şükranlarını mimiklerini de çok iyi kullanarak ifade eden, baklava tadında başlamıştı.

Ancak,  sonrasında o masum yüzün altındaki kendini beğenmişlik, ego, ben oldum duygusunu saklayamamış, hızlı bir şekilde antipatik, sevilmeyen ve istenmeyen bir adam profiline bürünmüştü.

Ak Parti Elazığ siyasetinin abisi Metin Bulut abimizin Elazığ daki siyaset sürecini de gelin kısa bir şekilde özetleyelim.

Her siyasetçinin mutlaka siyasi hırsları olur, siyasi hedeflerine ulaşmak isteği siyasetçiye bazen zarar da verir.

Metin Bulut abimizin siyasi hırsı hem kendisine hem de Elazığ’daki AK Parti siyasetine ziyadesi ile zarar vermiştir.

Elazığ’da AK Parti, geçtiğimiz belediye döneminde Metin Bulut ile Mücahit yanılmaz çekişmesinden gördüğü zararı hiçbir muhalefetten muhalefetten görmemiştir.

Mevzu, her ne kadar Elazığspor üzerinden başlamış gibi görünse de Bulut’un taraftarları, Yanılmaz’ı her yerde yerden yere vurmuş, Yanılmaz’ın  taraftarları da Bulut’u  her yerde kötülemiş ve muhalefet kıs kıs gülerek bu tiyatroyu büyük bir izlemiştir.

Sonra Metin Bulut abimiz genel merkez üzerindeki gücünü kullanmış ve Ak Partili Belediye Meclis üyeleri Sedat Karataş ve Karahan Çelik’in partiden ihraç edilmelerini sağlamıştı.

Bu iki ismin aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı olma özelliklerinin dışında Elazığspor yöneticilikleri de vardı.

Sedat Karataş Kulüp Başkanı, Karahan Çelik ise kulüpte ikinci başkandı.

Ak Partinin Elazığ’daki aktörlerinin de işine geliyordu bu süreç; istemem yan cebime koy hesabı.

Genel Merkezde Mücahit Yanılmaz’a dosyalarla bunaltmayı başaran Metin Bulut abimiz zafer kazanmış, Yanılmaz’ın tekrar belediye başkan adayı olmasına engel olmuştu.

Lakin Ak Partiye vermiş olduğu zararı egosu sayesinde görmüyordu bile.

Bu yetmedi  genel seçimlerde Elazığ’ı,  Ak Partinin en fazla oy aldığı on il arasına sokan,  il başkanı Ramazan Gürgöze’ye kafayı taktı, yine Metin Bulut abimiz genel merkezde ki gücünü kullanarak.

Ramazan Gürgöze’yi il başkanlığından aldırdı. Teşkilat başkan yardımcısı olma havasını basan Bulut’un Gürgöze’yi yediğini söylersek yanılmış olmayız herhalde.

Demiştim ya, son seçimde Metin Bulut artık Elazığ’ın abisi olmuştu.

AK Parti milletvekili Tolga Ağar’a şerefsizce, namussuzca bir iftira atıldı. Allah’ı ve vicdanı olan herkes biliyordu ki olay iftiraydı.

Elazığ’ın abisi Metin Bulut’u bir güne bir gün arkadaşı, partilisi Tolga Ağar’ın hakkını, hukukunu savunurken kimse görmedi.

AK Partinin abisi olduğu dönemde Gürsel Erol şov yaptı şov yaptı şov yaptı ve dedi ki “Gazi caddesine çıkalım siz 4 vekil bir kaldırımdan yürüyün, ben tek başıma diğer kaldırımda yürüyeyim. Elazığ halkı kime rağbet gösteriyor görelim.”

Ak Parti’deki çoğu kavgaların başlatıcısı rolündeki Metin Bulut, Gürsel Erol’un etkili siyasetinin de sponsoru oldu.

İktidarın tarihi yatırımlar yaptığı Elazığ da, Ak Partinin bu hallere düşmesinin sebebi de tabi ki Elazığ’ın abisi Metin Bulut.

Abi olmanın havasını atıyorsan sorumluluğu da üstlenmeyi bileceksin. Topu taca atmak seni kurtarmaz.

Bulunduğu ortamlarda “Elazığ basınını takip etmiyorum” diyerek, kartallar yüksekten uçar edasıyla, kendisini şampiyonlar liginde gören Metin Bulut abimizin gardının düştüğünü, Elazığ’a yani kürkçü dükkanına sık sık gelmesinden anlayabiliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yapı yatırımı deprem vesilesi ile Elazığ a yapıldı.

AK Parti en fazla övgüyü ve desteği Elazığ’dan beklerken, sahipsiz Elazığ söylemi twitterda tt oldu.

AK Partinin Elazığ’da bu hüsranı yaşamasının en büyük sebebi malumunuz olmak üzere Metin Bulut abimiz.

Son olarak Metin Bulut abimizin meclisteki teşekkür konuşmasından feyz alarak diyorum ki; 7 yıllık vekillik hizmetiniz için tüm Elazığ nebatatı, hayvanatı, börtü böceği ve ahalisi adına binlerce defa teşekkür ediyorum yok yok onbinlerce defa teşekkür ediyorum, olmadı fazla uzatmadan milyonlarca defa teşekkür ediyorum.

Siyasi hayatının hayalindeki gibi Elazığ’da değil Büyük şehirlerde devam etmesini Cenab ı Allah tan temenni ediyorum.

Bir sonra ki yazımız. Elazığ da ki Ucuz siyasetin kahramanı Gürsel Erol olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol