Elazığ da normal mübarek türbelerin dışında halkın bilmediği 3 tane daha türbe mevcuttur. Kısa bir şekilde bu türbelerden halkımızı haberdar edelim.

1- Desenli Muhittin Baba Türbesi; Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde konuşlanmış olan bu türbe, Elazığ’ın ekabir takımının düzenli ziyaret ettiği bir türbedir. Elazığ’a gelen hemen hemen tüm valiler, kaymakamlar, en üst rütbedeki komutanlar bu türbenin müritleri olmasa da müdavimleridir.

Öyle ki Valiler, Elazığ Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların ne tür sıkıntıları var diye ziyarete gitmezler ama Organize Sanayindeki Desenli Muhittin Baba türbesini düzenli ziyaret ederler. Burada şifalı kuru fasulye ikramları yapılır, sonrasında çay ve kahve. 

2- Turhan Baba Türbesi; makamı Elazığ Sanayi Sitesinde olup ziyaretçileri; siyaseti düşünenler, bürokratlar, milletvekilleri ve Elazığ’ın bazı seçkin iş insanları. Turhan Baba türbesine ziyaretler dönemsel olur, düzenli olmaz.  Bu türbede yemek ikramları pek olmaz, ikramlar çay ve kahveden ibarettir.

3- Paki Baba Türbesi; Elazığ merkezde ikamet eden bu türbenin müdavimleri, siyasiler, bürokratlar veya Elazığ’ın ekabir kadrosu değillerdir.

Diğer türbelere göre ziyaretçi sayısı çok olduğu için zinhar yemek ikramı yapılmaz. Yazları çay, kışları oralet ikram edilir. Bu türbeye gelenlerde gönül birliği vardır. Sohbetler samimi ve sıcaktır, karın tokluğu değil gönül tokluğu söz konusudur.

İsteyen istediği türbeyi tercih edebilir, benim tavsiyem tabi ki Paki Baba türbesi…

Şimdi Elazığ için çok önemli bir konuya geçelim isterseniz!

Akgün Hotelin sahibi Metin Akgün ile yıllara dayanan bir dostluğumuz var.

Kendisi çok naif, benim için örnek bir şahsiyet ve tam bir beyefendidir.

Metin Akgün abim geçen gün bana Whatsapp tan bir video gönderdi ve hemen telefon ile beni aradı.

Metin abiyi böylesine sinirli hiç görmemiştim, çok şaşırmıştım.

Bağırıyor çağırıyor ve hakaretler ediyordu.

Videonun içeriğinde, Elazığ Ataşehir Mahallesinin oradaki silahlı çatışmayı cep telefonunun kamerasına çeken babanın yanındaki küçük kızının konuşması.

Şüpheli şahıslar galiz küfürler ederek silah ile ateş ediyor ve bunu kameraya çeken babasının yanındaki küçük kız çocuğu; “Baba bu silahlar gerçek mi?” diyerek korkusunu dile getiriyordu.

Metin abi o kız çocuğuna o kadar üzülmüştü ki, beyefendiliğine nispet edercesine çok şiddetli tepki gösteriyordu.

Bu kız çocuğunun psikolojisi ne olacak Paki diyordu.

O okuldaki çocukların psikolojisi ne olacak diyordu. Elazığ ne hale geldi diyordu.

Gerginliği bile insani hassasiyetinden gelen Metin Akgün abime telefonda cevap veremedim, iyi ki yüz yüze değildik. Zira yüzümdeki o hali görmediği için şanslıydım.

Emniyet müdürümüzün bu konudaki samimiyetini şahsen biliyorum. Yalnız bu tarz olaylar Elazığ’da çok sık yaşanır oldu. Bir zamanların huzur şehri olan Elazığ’da çocuklarımız artık güvende değil. Bu duruma kim dur diyecek?

Buradan başta Sayın Valimiz olmak üzere, tüm milletvekillerimizi ve Emniyet müdürümüzü göreve davet ediyorum. Maalesef Elazığ artık huzur kenti değil. Lütfen bu duruma hep birlikte artık DUR deyin.

SON DAKİKA!!!!

Elazığ milletvekilimiz Gürsel Erol CHP den seçime girdiği takdirde vekil olma ihtimalini az görüyor olsa gerek, bu aralar sazı yine eline almış.

Geçmiş dönemlerde her türlü telden çaldığını bildiğimiz vekilimiz bu defa Elazığ’ımızın meşhur orta oyunu  ”Halo dayı beni çaydan geçirsene” türküsündeki Halo dayının ismini, Temel amca olarak değiştirmiş.

Gürsel Erol “Temel amca beni çaydan geçirsene” Temel Amca “ Ah geçirirsem ne verirsin vah geçirirsem ne verirsin”. Temel amca yaşlı adam nasıl geçirecekse!

CHP milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’dan millet ittifakı çatısı altında 1. Sıra adayı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu olsun. Ben de 2.sıra adayı olayım diyerek Elazığ da millet ittifakını dizayn ediyor ve aklınca kendisi için milletvekili koltuğunu garantilemeye çalışıyor.

Buna İyi parti yöneticileri fena sinirlenmiş. “Sen işine bak, önce kendi partindeki birlik beraberliği sağla” demişler.

Ortalık velhasıl cadı kazanı, zaman neyi gösterir bilinmez.

Şifahane mi, Gasilhane mi yazımızla ilgili beklentilerin farkındayız, bu hafta bazı sorularımızın cevabını da alarak kamuoyunu aydınlatacağız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol