Öne Çıkanlar yerelhaber Elazığspor O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı ENDİŞELİ BEKLEYİŞ Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti

Bu haber kez okundu.

GSB Elazığ Yurtlarında Bir Yıl Geride Kaldı

Eğitim-Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte ülkemizin farklı illerinde öğrenim görmek üzere Şehrimize gelen öğrenciler, GSB Elazığ Yurtlarında kalmaya başlamasıyla pandemi döneminin ardından hareketlilik başladı.

Toplam da 9 Bin 97 öğrenciyle eğitim-öğretim dönemi sona erdi.

Etkinliklerle dolu bir yılın geride kaldığı belirten İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; “2021-2022 Eğitim - Öğretim döneminde 9 Bin 97 kapasiteyle hizmet veren Yurtlarımızda sadece beslenme ve barınma yönünden değil öğrencilerimizin zamanlarını verimli değerlendirmek, milli, manevi, sosyal, kültürel, bedensel, ruhsal, zihinsel ve akademik yönden gelişimlerine destek olmak, aralarında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, bağımlılık, kötü alışkanlıklar ve olumsuz davranışlardan korumak amacıyla Kur’an-ı Kerim, Resim, Filografi, Örgü, İşaret Dili, Takı Tasarım, Kokulu Taş Yapımı, Değerler Eğitimi, Bağlama, Kuaförlük, Yüzme, Okçuluk, Futbol, Basketbol, Voleybol, Satranç, Masa Tenisi gibi 72 kurs Yurtlarımızda açılmıştır. Bunların yanında Yurtlarımızda; Uyum Programları, Biz Bize Moral Akşamları, Konserler, Mezuniyet Programları, Film Gösterimleri, Farkındalık Konferansları, Sevgi Evleri Ziyaretleri, Köy Okulu Ziyaretleri, Kandil Programları, Hasbihal Programları, Kan Bağışı, Fidan Dikme Faaliyetleri gibi öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak ve motivasyonlarını artıracak faaliyetler gerçekleştirilmiş olup, söz konusu faaliyetlere öğrencilerimizin katılımları sağlanmıştır.

Akabinde kendi kültürümüzü tanımaları ve yöresel tatlarımızı görmeleri açısından yine Yurtlarımız da Her Ay’ın 23’ü Yöresel Elazığ Günleri yaptık.

Ramazan Ayı boyunca şehrimize gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamı Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakan Yardımcımız Sn. İhsan Selim Baydaş, KYK Genel Müdürü Sn. Recep Ali Er, Elazığ Valimiz Sn. Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanımız Sn. Şahin Şerifoğulları, Milletvekillerimiz Sn. Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ yurtlarımızı ziyaret ederek gençlerimizle bir ara gelerek, iftar sofralarına konuk oldular. Komşum Projesi ile yurtlarımızda barınan öğrencilerimiz yemeklerini gönüllü olarak 164 aileyle paylaşıp büyük bir dayanışma örneği gösterdiler, Ankara, Bursa ve Çanakkale illerine Geziler düzenledik. İl içi ve İller arası yapılan Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Satranç ve Okçuluk Turnuvalarına yurtlarımızdan 1.120 öğrencimiz katılarak yarışmalarda çeşitli dereceler elde ettiler. Dolu dolu geçen bir yılın ardından öğrencilerimizi memleketlerine uğurladık ve yeni eğitim-öğretim dönemi planlamalarına başladık.

Bir sene boyunca yapılan çalışmalar da emekleri olan Çalışma Arkadaşlarıma, destekleri için Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere, Elazığ Valimize, Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize ve İl Başkanımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum, ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol