“Ama ne hikmetse ayyuka çıkan bu konu hakkında bu şehirde, Ancuz Köyü sakinleri, Elazığ Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Sayın Mehmet Karaca, Saadet Partisi İl Başkanı Sayın Abdullah Akın ve bizlerin haricinde konuşan, konuya alaka gösterip; “Ya hu bir de biz gidip bakalım neler oluyor?” diye soran kimse yok.

Tamam, iktidar partisinin milletvekillerini geçtik, peki ya CHP Milletvekili Sayın Gürsel Erol…

Tamam, cumhur ittifakında bulunan Ak Parti ve MHP’yi geçtik, ya diğerleri…

Mesela; CHP, mesela; DEVA, mesela; Yeniden Refah Partisi, mesela; Gelecek Partisi…

Saadet Partisinin dışında bu parti temsilcileri yarın olası seçimde bu köylere ne yüzle gidecek merak ediyorum doğrusu…”

*

Buraya kadar okuduklarınız 06 Aralık 2022 tarihli köşe yazımın son bölümünden iktibastır.

Yazının ve önemine binaen tarafımdan gündeme taşınan konunun DEVA Partisi Merkez Yöneticileri tarafından dikkate alınıp alaka gösterilmesi şehrimiz açısından önemliydi.

En azından kol kırılıp yen içerisinde kalmayacak umudu doğdu.

“Yazdıklarınızdan haberdar olduk, bir de sizden dinleyip bahse konu olan alanda da incelemeler yapacağız.” diyerek buraya kadar gelen genç siyasetçiye teşekkürü borç biliriz.

Sayın Yusuf Şahin…

Hukukçu kimliği de var: Avukat…

Deva Partisi tepe yönetiminden Elazığlı bir hemşehrimiz.

Siyaset yaptığı DEVA Partisinde Genel Başkan Yardımcısı.

Sayın İdris Şahin’in yakın çalışma arkadaşı.

“Partimizin tarım politikasında önemli bir yere sahip olan Mera Konusunu köşenize taşımanız dikkatimizi çekti.

Birçok konuda olduğu gibi meralar üzerinde de ciddi oyunların oynandığına şahitlik etmişliğimiz olduğu için konuyu gündemimize aldık.

Detaylı bilgi sahibi olmak için de sizleri ziyaret ettik.” diyerek başladı söze genç Elazığlı siyasetçimiz.

Konuyu enine boyuna anlattık.

Mera komisyonunun yapmış olduğu toplantılardan tutun da ayrı ayrı tarihlerde aynı komisyon üyelerin aldıkları ayrı ayrı kararlara kadar…

Köyün şehrin batısına açılan bir kapısında yeni bir sanayi sitesi yaptırılmak istenerek şehrin önünün nasıl kapatılıp gelişmesinin önüne geçileceğinden tutun da köye ait mera sahalarının nasıl hiç edilme ihtimaline kadar.

Aynı lokasyonda faaliyet gösteren hazırdaki maden işletmesinin çalışmalarından Ankara’dan gelen üç mühendisin mera alanlarını pazarlık konusu etmelerine kadar…

Elimizden geldiği, dilimizden döndüğü kadarıyla bildiklerimizi aktardık kendilerine.

Bu konuyla ilgilenen taraflarla geniş çaplı bir görüşme yapıp, Ancuz köyünde de gerekli incelemelerde bulunduktan sonra konuyu ulusal basına taşıyacaklarını söylediler.

Hukukçu kimliğiyle konunun yasal yönlerini meralar kanunu ışığında da gündemde tutacaklarını ifade eden genç siyasetçi hemşehrimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Konuya bigane kalmadıkları, duyarsız davranmadıkları için.

Umarız diğer partiler de konunun ehemmiyetinin farkına varırlar da gündemlerine alırlar ve şehirde bir yanlışın önüne geçilmiş olur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol