Dışarıdayım, ay ışığı aydınlatıyor geceyi. Sarıcan yaylaları kadar net, Pilavtepe kadar fluyum. Bir enstantene ki karesinde yalnız bir ağaç varsayın, dağ başında bana misal. Goman’ın eteklerinde ilçeye nazır bir halde üçü bir aradayı içerken buz gibi bir havada, yüreğimin titrediğinin ve hasbelkader yolumun çizilmiş bir yol olduğunun farkına vardım. O yoldan çıkamazdım artık.

Yalnızlığın en koyulaştığı ve demini bulduğu ruhtayım.Karanlıkta öten ishak kuşu bana arkadaş bu seyahatte.Var biraz dolaş serseri gönül, avare gönül, beyhude gönül. Sen de benimle uğraş ey yâr. Başında derdin, yüreğinde ağrın olayım.

Seni ay ışığına benzetiyorum ey yâr.Yalnızlığımı da içip içip söndürdüğüm sigara izmaritlerine. Amansız bir yürek çarpıntısı sarıyor bedenimi. Senin olduğunu biliyorum; sensin evet, sensin buna sebep. Ay ışığında titriyorum. Bir an için seni gördüğümü zannediyorum, oysa soğuk bir rüzgar yalıyor yüzümü. Halime gülüyorum ey yâr. Ağaçların rüzgârda salındığı vakit çıkardığı hışırtı ismin gibi geliyor, dalıyorum. İsmin bir melodi sanki beni uyutan, bana huzur veren, beni sonsuza dek yaşatan. Kalecik Barajı’nda suya yansır güzelliğin. Sazanlar aynalığını senin ruyundan alır. Aynasızlık kime dert?
 

Şimdi bir sen varsın, aşklar yok. Şimdi seni aramak var, peşinde sokak sokak dolaşmak. Kanal boyunda, stabilize yollarda izini sürmek var bir kovboy filminden kaçamakla.Sonra ay ışığında durup durup seni yaşamak var ey yâr. İçinde zehirli bir ot gibi büyütüp sancılanmak var, yoksun ama. Suratıma inen bir tokat, yüreğime batan bir diken bu. Seni seviyorum aklın almayacağı kadar, sonsuzluk kadar desem, kilometrelerce. İnanıp inanmamak sana kalmış, ikisinden biri yalan.
 

Bir bulut geçiyor üstümüzde süzülerek, ağaçlar hışırdıyor karanlığın bir yerinde, karanlık ve soğukla baş başayız. Üşümek sözden başka bir şey değil burada, sensizlikte. Oysa seninle yaşadığımız kızgın bir yanardağ. İçimiz yangın yeri ey yâr. İtfaiye her an tetikte, sirenler hazır kıta. Bütün bir ilçeyi yakmayı göze alabilir mi bir insan aşkı için? Yüreğim 24 saat kanardağ. Hangi doktor tampon yapacak yüreğime kanı durdurmak için? Bu üşümek değil. Lavdan bir aşk ayaklarımızın bastığı, kordan öte bir su dudağımıza değen. Her bir kıvılcımı bu aşkın; etimize batan iğne, cımbızla koparılan parça tenimizden.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol