Kuru sıkı, hedefsiz, tesadüf-tevafuk, doğal-spontane, alışıla gelmiş-rutin, sıradan, akışına bırakılan bir hayat, durum, olgu, olay…

Farkında olarak, bilinçli, planlı, programlı, hedefi-amacı belli, istişare ve istihare dayalı; yerinde olduğu kadar doğru tercih ve doğru hamle hayatta, durum, olgu ve olay ve çoğunlukla insanı hedefe ulaştırır.

Bu anlamda İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğinin çoğunlukla ikinci şıkkı seçerek doğru tercihleri ve doğru hamleleri arasındaki projeleri sınır tanımayan uygulamaları ile gönüle dokunmakta ve geride hoş bir sada bırakmaktadır.  

Öncelik elbette ki insan ve insana hizmette sınır tanımamak, vatan ve bayrak gibi mukeddesatları öncelik yaparak bu konuda beklenti ve arayışa girmeden bu fikirdekilere de dur diyebilmek, gönle ve kulağa hoş gelen sloganlar ile birlikte inanç, kültürel ve insani değerlerle yoğrulmuş şekilden öte insan olmayı hedefleyen samimiyet, sadakat, vefa, hürmet, muhabbet, güven gibi olmazsa olmaz değerler…

Bitmedi… Maraş’tan Bir Haber Geldi, Dost Meclisi Buluşmaları, Alandan Salonlara, Geleneksel Çocuk Oyunları, Kardeşlik Sınır Tanımaz, Biz Birlikte Güçlüyüz, Balkanlarda Ekonomik ve Kültürel Miras Projeleri, Milli Birlik ve Beraberliğe Katkı Vefa Ödülleri…

Logosu, renkleri, ifadeleri, yaptıkları, duruşu, hasbiliği, farkındalıkları, geride bıraktıkları hoş bir sada ve ölümsüz eserleri ile Çanakkale Ruhu ile her kesimin destek ve duasını alan, adım adım da olsa önce kalite, sonra nicelik; sayının artmasına inanan bir hizmetkarlık yoludur ve hizmetçilikten gocunmayan samimane adımların atılmasıdır İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği…

Onlarca güzellikten birlikte 2014 yılında ilk adımını attığımız Geleneksel Çocuk Oyunları Projesini o günden bugüne taşıyalım.

Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi Başkent’ten Anadolu’ya, ecdada, tarihe, kültüre, geçmişe; insana uzatılan eldir, gönüldür, yolculuktur; bugünü düne, dünü de bugüne taşımaktır; ecdat ile nesilleri buluşturmaktır.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği zor şartlarda da olsa tarihi bu göreve imza atmaya, gönüllerde yaşamaya gayret göstermektedir. Bu vesile ile de kalıcı eser olarak ille de geleneksel çocuk oyunları diye haklı ısrarını sürdürmektedir.

Neden mi? Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi insana ve çocuğa değer vermektir, oyunla kendini gerçekleştirmeye, sağlıklı olmaya, model almaya, şişmanlıkla mücadele ederek öğrenme yoluyla kendini gerçekleştirmeye giden bir yoldur; ecdat ile nesilleri buluşturmadır.

 Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi aile içi ilişkileri sağlamlaştırarak internetin kucağında robotlaşan hayatı aynı zamanda sokağın, terörün tehlikelerinden, risklerinden kurtararak boş zamanları değerlendirerek kendini gerçekleştirmektir.

Kimler vardı bu güzel eserlerde? Üçten sek sen üçe toplumun her kesimini; çocuk-genç-yaşlı-engelli-bay-bayan- dede-baba-anne ve değişik mesleklerden insanları, ülkemizin yedi coğrafyası; Manisa (Ege Bölgesi), Niğde (İç Anadolu Bölgesi), Elazığ (Doğu Anadolu Bölgesi), Kahramanmaraş (Akdeniz Bölgesi), Siirt (Güney Doğu Anadolu Bölgesi) Samsun- Bartın (Karadeniz Bölgesi) ve Sakarya (Marmara Bölgesi).

Manisa’da matrak, mangala, Yeniçeriler ile Fatih Sultan Mehmet’i, Niğde’de Selçuklular’ı, Elazığ’da Harput’ta bir arada yaşayan farklı kültürleri, Kobani eylemlerinin arifesinde Siirt’teki üç farklı kültürün birlikteliğini, Kahramanmaraş’taki sütçü İmam ruhunu, Sakarya’da milli ruhu, Samsun ve Bartın’da kurtuluş ruhunu; tecdidi ve yenden kendine gelmeyi yaşattı, hatırlattı, farkındalık ile öncülüklere vesile oldu.

Tarih 2014 geride bırakılan hoş bir sada ile dünyanın yaşadığı Covid 19 hastalığı, deprem gibi kötü izlerin yaşandığı 2020 yılında İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğinin yürüttüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklen ve bu anlamda teşekkürü hak eden ilgili bakanlık ile Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi 2021 yılında adeta nerede kaldık diye haykırıyordu.

Sahi nerede kaldık?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol