Kalem, hayatında ve Günışığında Avrupa Birliğini (AB), Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) detaylı ve farkındalık oluşturarak anlattı.

Kalem’in 2002 yılından beri Günışığındaki yolculuğunun arşivinde AB, ABD, AB-D, Ab, Abd okumak mümkün.

AB’ni iki şekilde izah etmek mümkün. Avrupa, Batı. Diğer izahı ile din eksenli Hıristiyan topluluklarının değişik çıkarlarla ile bir araya gelen ayrılıkçı dini ritüellerin ön planda tutulduğu çıkar, menfaat bloğu, birlikteliği.

Batıyı, Batı Ülkelerini bilmeyen yok. En basit ifade ile Avrupa kıtasında olan ülkeler demektir. Avrupa’yı; Batı, Kuzey, Doğu, Doğu, Güney, Orta Avrupa olarak tanımlamak da mümkün.  Takriben elli, küçük ada devletler de sayılırsa atmış civarı Avrupa ülkesi mevcut.

Avrupa Ülkeleri arasında Güney Avrupa Ülkelerinden bir tanesi olan Türkiye ile birlikte Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs dışında kalan ülkeler İslam Ülkesi değil.

Bir başka ifadeyle kırk yedi Avrupa ülkesi Hıristiyan denilebilir. Zaten Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs coğrafi olarak Avrupa Kıtasında olsa da düşünce ve AB olarak Batı Ülkesi hem değil hem de kabul edilen ülkeler arasında yer almamaktadır.

Avrupa aslında kendi aralarında da uyumlu olmayan devletler topluluğudur., kendi aralarında da savaşmışlardır.

İnsan hakları, demokrasi, özgürlük gibi aldatıcı sihirli kelimeleri kullanarak bencil, hunhar, egoist bir şekilde kültürel emperyalizm, sömürge, köle hayatı ile sınıf ve sosyal tabakalaşmayı yaparak dünyayı adeta kana bulamışlardır.

Avrupa Ülkeleri güçsüzlüklerini tölere etmek için kendi aralarında anlaşmalar ve uluslararası kurum ve kuruluşlar kurmuşlardır. Bunlardan bir tanesi de Altı ülkenin Roma Antlaşması ile bir araya gelerek kurmuş oldukları Avrupa Ekonomik Topluluğudur. (AET)

Aslında Türkiye’nin AB macerası, AB hayranlığı çok eskilere dayanmasına rağmen, 1959 yılında AET alınması için başvuruda bulunmuştur. 1963 Ankara Antlaşması ile AET üyelik başvurusu İngiltere’nin AB Ülkeleri arasında çıkmasına rağmen Türkiye’nin AB Kriterleri ve AB’nin tehditleri hala devam etmektedir.

AB Ülkelerinin sicili çok kabarık çok!  İngiltere, Fransa, İspanya, Rusya, Almanya, İtalya, Japonya, Hollanda, Belçika ve Portekiz en dikkat çeken sömürgeci devletler…

15. yüzyıldan beri başta yeraltı kaynaklarının zengin olduğu yerler, Afrika başta olmak üzere sömürge Ortadoğu, Asya, İslam Ülkeleri sömürgecilikten nasibini almıştır.

Sömürgecilik kolunu kısaltan Fransa’nın on dört ülkedeki sömürüsü devam ediyor. Bugün Afrika, Cezayir, Tunus denildiğinde akla Fransız zulüm ve sömürgesi gelmektedir.

 İngilizler; Aden, Anguilla, Bahama Adaları, Lesotho, Botswana, İngiliz Hint Okyanusu Toprakları, Brunei, Kıbrıs, Kenya, Malaya, Sarawak ve Seyşeller’i sömürdü. Güneybatı Afrika (Bugünkü Namibya), Doğu Afrika (Ruanda, Burundi, Tanzanya), Togoland (Togo) Almanya’nın sömürgesi. İspanya, Belçika, Rusya…hiç masum değil.

Irak, Suriye, Bosna Hersek, Filistin, Kuzey Kıbrıs… Batının sömürgecilik adına İsrail’i de yanına alarak dünyayı kana bulamışlardır.

AB, Avrupa derken D harfini söylemeye yer ve zaman kalmadı. AB nasıl din, menfaat için bir birliktelik ve çıkar grubu ise ABD-Abd de öyle.

Bir kere ABD 1400-1500’lü yıllarda keşfedildi, 1776 yılında kuruldular. Kuruluşu kanlı ve sömürü olan ABD’nin bu huyu devam etti ve ediyor da.

Türkiye açısından baktığımızda istiklal harbinde ta nereden kalkıp Türkiye’ye geldiler, şimdiki haliyle Irak, Suriye’ye…yaptıkları gibi. Sözüm ona bizimle müttefik idiler. İttifak, birlik halinde…

Genel bir şekilde ifade etmek gerekirse; Darbelerde, ülkemizin kamplaşmasında, teröristlerin desteklenmelerinde, ambargolarda, savunma sanayindeki ikilemlerde, Feto’nun desteklenmesinde hep sözüm ona o Müttefik vardı; Abd…

Artık kış bitti, Türkiye uyandı, İslam Ülkeleri ve Dünya uyanıyor.

Müttefik, arkadaş, dost bu kadar zarar vermez, vermemeli, öyle alenen de aldatmamalı.

İşte AB ile Amerika arasındaki benzerlikleri ikisi de çıkar, menfaat için birlik Amerika’nın açılımını yaparsak AB-D, yani D devlet…

Yıllar önce söylediğimiz noktadayız alıntı, buluntu, derleme, toplama, çıkar devletleri; Türkiye ise dünyada güçlenen ve tercih edilen bir değer….

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol