Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

HAVA DEĞİL FATURALAR ÜŞÜTÜYOR

Doğalgaz fiyatlarına gelen zamlardan sonra vatandaşlar yüksek faturalardan dolayı tasarruf tedbirleri uyguladıklarını söylediler. Doğalgaz faturalarını ödemekte zorluk çeken vatandaşlar, zamların geri çekilmesi talebinde bulundular.

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Kasım ayıyla birlikte hava sıcaklığı düştü, kış kendini hissettirdi.

Kış aylarında vatandaşları düşündüren doğalgaz ısıtacağı yerde adeta üşütüyor.

Vatandaşlar kombileri açmamakta direniyor.

Elazığ’da zammı uygun bulan vatandaşlar, "Hükümet ellinden geleni yapıyorlar, ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz.

Allah yardımcımız olsun " derken, zammı kabul etmeyen vatandaşlar ise battaniye ile ısınacaklarını söyleyerek, “Zaten geçinemiyoruz. Faturalar çok yüksek geliyor. Elektrik ve doğalgazdaki zam oranları geri çekilmeli.” diyerek tepki gösterdiler.

DOĞALGAZA İNDİRİM YAPILMASI GEREKİYOR

Özellikle doğalgaz faturalarına dem vuran Ahmet Kılınç, “Doğalgaz faturaları yüksek geliyor. Kış geldi korkumuzdan halen açamadık. Aldığımız maaşlarla bu faturaları ödemek çok zor.  Doğalgaz faturalarında indirim yapılması gerekiyor.” dedi.

FATURALAR ÇOK YÜKSEK GELİYOR

Yapılan zamların vatandaşın kara düşündürdüğünü aktaran ismini vermek isteyen bir vatandaş; “Elektrik ve doğalgaz faturaları oldukça yüksek geliyor. Özellikle doğalgaz faturaları yüksek gelmesin diye kombiyi kısmak zorunda kalıyoruz. Bu nedenle ısınmakta problem yaşıyoruz. Kış aylarında doğalgaza getirilen zamlar nedeniyle zorlanıyoruz. İnsanları maaşlar belli, emekliye yapılan zam belli.” diye konuştu.

BİR MAAŞLA EV GEÇİNDİRMEK ÇOK ZOR

Hayat şartlarının her geçen gün zorlaştığını belirten Ayten Dağlar;  “Sadece elektrik ve doğalgaza zam gelmedi, suya da zam yapıldı. Bu zamlarla birlikte emekliye verdiği zammı geri fazlasıyla almış oldular. Bu şartlarda bir çalışanın aldığı maaşla bir ev geçindirmek gerçekten çok zor.” ifadelerini kullandı.

KISITLI YAKIYORUZ

Havaların soğumasıyla belli saatlerde doğalgazı yaktıklarını belirten Cengiz İpek; “Havalar soğudu ve kombileri açtık. Ama kısıtlı yakıyoruz genelde akşamları yakıyoruz. Faturalara sürekli zam geliyor. Ne olacak? Asgari ücretle kıyas yaparsak, faturaların fiyatı bir hayli yüksek diyebilirim.” dedi.

GELEN ZAMLAR BİZİ KORKUTUYOR

Peşe peşe gelen zamların vatandaşın belini büktüğünü söyleyen Nurten Demir; “Doğalgaz açmak zorunda kalmadıkça açmayacağız. Gelen zamlar bizi korkutuyor. Bu sene henüz bir fatura ödemedik. Ne kadar ödeyeceğimiz hakkında bir fikrim yok. Kış aylarında çok zorda kalırsak, çok kısıkta açmak zorunda kalabiliriz.” ifadelerini kullandı.

*HÜKÜMET ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

Ekonomik anlamda sadece ülkemiz değil dünyanın zor günlerden geçtiğini ifade eden Ahmet Özbay ise; “Evet zamlar var. Sadece ülkemiz değil dünya ekonomik anlamında zor günlerden geçiyor. Hükümetimiz elinden geleni yapıyor. Yaptıkları yardımlarla dar gelirli vatandaşlara destek oluyorlar. Dünya üzerinde oynanan bir takım oyunlar var. İnşallah ülkemiz bu süreçten Allah’ın izniyle en az zararla atlatacaktır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol