Öne Çıkanlar DEPREM a ya 23 Nisanda çocukları ağırladı. komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ

Bu haber kez okundu.

“8 BİN 300 CİVARINDA KONUT PLANLAMASI YAPILDI”

Yıkım ihaleleri yapılan ağır hasarlı binaların müteahhit firmalar aracılığıyla yıkımına başlandığını belirten  Vali Ömer Toraman, “ Elazığ'da şu an için 8 bin 300 civarında konut planlaması yapıldı. İnşallah bunlar hızlı bir şeklide inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilecek.” dedi.

Elazığ Valisi Vali Ömer Toraman, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Elazığ’da ağır hasarlı binaların yıkım sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

6 Şubat'taki depremlerin hemen ardından acil yıkım kararı verilen 102 binanın yıkılarak enkazlarının kaldırıldığını anımsatan Vali Ömer Toraman, daha sonra kent genelinde hasar tespit çalışması yürütüldüğünü söyledi.

Hasar tespit çalışmalarında önce geçici listelerinin askıya çıktığını, daha sonra alınan itirazların tek tek incelendiğini belirten Vali Toraman, tespit edilen hasarlı binaların Bakanlık tarafından onaylandığını kaydetti.

TÜRKİYE'DE ÖRNEK İLLERDEN BİRİ HALİNE GELECEK

Ağır hasarlı olan binaların enkazlarını kaldırarak Elazığ'ın genel olarak riskli yapı stokunu ortadan kaldıracaklarını belirten Vali Toraman, “ Depremlerden sonra kalıcı konutların yapım çalışmalarına süratle başlandı. Elazığ'da şu an için 8 bin 300 civarında konut planlaması yapıldı. İnşallah bunlar hızlı bir şeklide inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilecek. Böylece Elazığ 2000 yılı öncesi yapı stokunu yenileme açısından Türkiye'de örnek illerden biri haline gelecek." dedi

ELAZIĞ BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİ İLE KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ

Toraman yıkımları, ekiplerin çevreye zarar vermeden gerçekleştirmek için büyük gayret gösterdiklerini ifade ederek, "Enkazları dışarıdaki uygun hafriyat alanlarına taşıyıp, ayrıştırma gibi işlemleri orada yapmayı hedefliyoruz. O yüzden vatandaşlarımızdan çalışmaların olduğu yerlerde kısa bir süre için sabır talep ediyoruz. Şehir merkezinde ağır hasarlı bütün betonarme binaların yıkımını Elazığ Belediyesi iş birliği ile kısa sürede tamamlayacağız." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol