Öne Çıkanlar yerelhaber Türkiye türkiyede deprem elazığ haber elazığsonhaber

Bu haber kez okundu.

Açıkkkapı: Yurt Kapasitemiz Artıyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Fırat üniversitesinde 2023 – 2024 eğitim öğretim sürecinin başlamasıyla birlikte il dışından Elazığ’a okumaya gelen üniversite öğrencilerinin yurt talepleri ile ilgili açıklama yaptı.

Üniversite öğrencilerinin yurt taleplerinin çözümü ve Elazığ'daki yurt kapasitesinin artırılması yönünde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Milletvekili Açıkkapı, Elazığ'da AK Parti hükümetleri döneminde yurt kapasitesinin her eğitim-öğretim döneminde artış gösterdiğine dikkat çekti.

Milletvekili Açıkkapı, "Üniversite öğrencilerimizin eğitim hayatlarındaki başarısı için gerekli tüm destekleri sağlama konusundaki kararlılığımız tamdır. Gençlerimizin bu süreçte rahat, güvenli ve konforlu bir ortamda öğrenim görmeleri bizim için her zaman önceliktir. Onların eğitim sürecini destekleyecek her türlü talebin yanıt bulabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz " dedi.

Açıkkapı açıklamasına şu şekilde devam etti;

"Elazığ’ımızda yurt kapasitemiz her geçen gün artıyor. Her öğrencimize uygun bir yurt ortamı sağlama konusundaki kararlılığımızı sürdürmekteyiz. Bu bağlamda, yurtlarımızın tam kapasite olduğu bu süreçte alternatif konaklama seçenekleri ile de gençlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. GSB Elâzığ yurtlarımıza 2023-2024 eğitim yılı yurt başvurusu yapan 4478 öğrencinin tamamı yerleşmiştir. GSB Elâzığ yurtları kapasitesi 9 bin 485 olup kapasitenin tamamı yurt kazanan öğrencilerimize tahsis edilmiştir. Başvuru hakkı olmayan Sınıf tekrarı yapmış öğrenciler, formasyon öğrencileri ve ikametgâhı Elâzığ’da olan öğrenciler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz Yurt İdare Birimine başvurmaları halinde, alternatif yerlere yerleştirilecektir” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol