Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor aday Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Bu haber kez okundu.

Asilhan Arslan; “Sanayicilerin Sıkıntıları Devam Ediyor!”

Arslanlı A.Ş. Genel Müdürü ve ETSO Eski Başkanı Asilhan Arslan, sanayicilerin sıkıntılarını giderecek önlemlerin alınmasına karşılık sıkıntılarının devam ettiğini belirtti. Arslanlı A.Ş. Genel Müdürü Asilhan Arslan ulusal bir televizyon kanalında ekonomik gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu…

“Pazarda bir daralma var, ülkemizde artan maliyetler bu konuda yavaşlamaya neden oluyor. Enerji maliyetleri, işçilik maliyeti ve enflasyonda ki artış bize iş kaybettiriyor.”diyen Asilhan Arslan; “Yurt dışı harcamalara taksit sıkıntısı, üreticilerimiz çalkantılı bir süreçte faaliyetlerini sürdürmeye çalıştılar. Pandemi sürecinde bu çalışmalar bıçak sırtı gitti ancak durumu idare ettiler. Sanayi elektrik enerji kullanımında biraz düşüş görüyoruz. Bunu normal karşılıyoruz. Seçim sonrasında rasyonel ekonomiye dönüş çalışmaları sanayiciyi ümitlendiriyor. Finansman erişim, pazara erişim gibi konular belirsizliği ortadan kaldırmaya yönelik adımlar. Alınan ve uygulamaya konulan önlemler olumlu görünüyor. Kapasite kullanımında çok ciddi bir düşüş yok. İhracat yapan firmalarımızda bir yavaşlama görülüyor. Orta vadeli ekonomik plan çok önemli. Bunu görmemiz bize gelecek adına konumlanmamız adına yön verecek.” İç dinamiklere baktığımız da dövizin yükselmesi maliyetleri artırıyor ve pahalılığa yol açıyor. Tüketim olmaz ise üretim olmaz. Bu olacak ki bizde arz sağlayalım. Uluslar arası piyasaya baktığımızda dövizin yüksek olması katkı sağlıyor. Nakliye lojistik hizmetleri o kadar çok arttı ki bizim büyük bütçeler ayırmamıza yol açıyor. Uluslar arası rekabette maliyetleri düşürmemiz gerekiyor. Bunu tutturmamak bize üzüyor.” dedi.

YATIRIM SANAYİNİN OLMAZSA OLMAZI.

Arslan yaptığı açıklamalarına şöyle devam etti. “ Yatırım sanayinin olmazsa olmazı. Sanayici bunu yapmak zorunda. Ticari kredilerin kullanılamaması sıkıntı oluşturuyor. Bankalardan kredi alamıyoruz. Rasyonel politikalara dönüş ümit veriyor. Firmaların sermaye yapısını güçlendirmesini bekliyor. Para kaynağına ulaşmak mümkün değil, kademeli bir şekilde sermayenizi güçlendirin deniliyor. Kambiyo zararları tehdit eder boyuta geldi. Bu da rekabet edebilmemizi olumsuz etkiliyor. Krediye erişim son derece önemli. Firmalarımızın bu konumda zarar etmesini işlerini kaybetmelerini istemiyoruz. Bizler sanayiciler olarak ülkemizin lokomotifiyiz. İstihdam olayını biz çözüyoruz, dövizi biz getiriyoruz bu nedenle bize sıkıntılarımızı gidererek katkı yapılması gerekir. Teknik Liselerde ki çalışmalar çok önemliydi. Tam meyvelerini almak üzereyiz ancak problemi tam çözmüyor. Burada ki elemanın el becerisi olması, bilgi ve eğitimi tam olarak almış olması gerekir. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu eğitim ile alınan eğitim birbiri ile örtüşmüyor. Nitelikli elemanlarımızın yurt dışına göçü söz konusu. Birçok firmamız netlikle insan kaynağını kaybediyor. Avrupa nitelikli eleman ihtiyacını bizden insan kaynağı çekiyor. Bu durumda firmalarımızın çok büyük sıkıntılar yaşamasına neden oluyor.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol