Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

Bakan Kurum Açıkladı!

Bakan Kurum toplantının ardından değerlendirmelerde bulunarak Elazığ’da merkeze 7 bin 500 konutun, köylere ve ilçelere de yaklaşık 7 bin konutun yapılacağını söyledi.

Elazığ’daki çalışmaları değerlendiren Bakan Kurum: “Hasar tespit çalışmalarını yürütüyoruz bu çalışmalarda sona yaklaştık.

Depremden etkilenen illerimizde 5 milyon 397 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 875 bin binada inceleme yaptık. İçerisinde 883 bin bağımsız bölümden oluşan 301 bin yıkılacak, acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı olduğunun tespitini yaptık.

Elazığ’da yaklaşık 18 bin bağımsız bölümden oluşan 8 bin binamızın acil yıkılacak, ağır hasarlı veya orta hasarlı olduğunun tespitini yaptık.

Hamdolsun Elazığımız yapılan güçlendirmeler, kentsel dönüşüm çalışmaları ve 3 yıl önce depremde yapılan kapsamlı çalışmalar sayesinde nispeten daha az hasar görmüş illerden birisi oldu. 11 ilimizde eş zamanlı süreçlerimizi sürdürüyoruz.

Bu illerdeki kültürel yapıyı demografik yapıyı, sanayisini bu anlayışı koruyacak şekilde çalışmaları sürdürüyoruz.

Bu kapsamda 21 Şubat’tan bu güne yaklaşık 34 bin konutun ihalesini yaparak sözleşmesini imzaladık ve sahada fiilen yapımına başladık.

Bu depremde de gördük ki hem yapı tekniği açısından hem de zeminin kalitesi açısından bu yapılan konutlarımıza hiçbir zarar gelmedi ve aynı anlayışla 11 ilde yeni konutların yapımını sürdürüyoruz.

Bu kapsamda Elazığımızda merkezde 7 bin 500 konutumuzun köylerimizde ve ilçelerimizde de yaklaşık 7 bin konutun yapımını başlatmış bulunmaktayız.

Bugün belediyelerimizle en doğru alanı istişare ettik ve inşallah hızlı bir şekilde yapım sürecini yürüteceğiz. 1 yılda Bu 2 ay içerisinde başladığımız 319 bin konutun yapımını tamamlayıp vatandaşlara teslim edeceğiz.

Ve toplamda hasar tespiti tamamlanan 650 bin konutun yapım sürecini de yürütüyor olacağız.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol