Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi seçim 23 Nisanda çocukları ağırladı.

Bu haber kez okundu.

Başkan Çam"Feribot Gelirlerinde Neden Elazığ'ın Payı Yok"

3 tarafı sularla çevrili ve neredeyse ada şehir özelliğini taşıyan ender illerden biri olan Elazığ'ın mevcut feribot gelirlerinden mahrum bırakıldığını ifade eden Baskilliler Derneği Başkanı Aygün" 3 feribotta da Elazığ ilinin hiçbir hakkı yok. Tüm gelir tamamen karşı taraftaki belediyelere veya kamu kurum kuruluşlarına ait.Elazığ ili bir feribot işletmeciliği yapamayacak kadar aciz değildir. Buradan elde edilecek gelirler şehir ekonomisine ciddi bir kaynak sağlayacaktır.Temennimiz en kısa sürede bu işe bir el atılmasıdır"dedi.


Elazığ'ın mevcut feribot gelirlerinden mahrum bırakıldığını ifade eden Baskilliler Derneği Başkanı Aygün Çam" Bilindiği üzere Elazığ ilimizin 3 tarafı sularla çevrili ve neredeyse ada şehir özelliğini taşıyan ender illerden biri diyebiliriz. Böylesine konumu olan bir kentte 3 farklı noktada feribot taşımacılığı yapılmaktadır.Baskil - Malatya Feribotu, Pertek- Elazığ Feribotu,

Çemişgezek - Elazığ Feribotu.Bu saydığımız 3 feribotta da Elazığ ilinin hiçbir hakkı yok. Tüm gelir tamamen karşı taraftaki belediyelere veya kamu kurum kuruluşlarına ait.Yaptığım araştırmada Keban Baraj gölü ve Karakaya Baraj gölündeki İl-Sınır çizgilerinin büyük bir kısma Elazığ'a ait . Baskil ilçemizdeki Feribot taşımacılığını Malatya Büyükşehir Belediyesi üstlenmiş durumda. Yüzbinlerce ton kayısı bu feribotlar üzerinden Malatyaya giriş yapıyor. İşin üzücü kısmı bu taşımacılığın ne Elazığa nede Baskil ilçemize hiç bir faydası ve geliri yok. Malatya Büyükşehir belediyesinden talebimiz Kayısı üreticisinden ücret alınmasın. Bu işte Malatya zaten çok karlı.

Bari gariban çiftçiden feribot ücretleri kaldırılsın. İkinci bir durum ise Baskil köylere hizmet götürme birliği bu konu ile ilgilenmesi gerek. Kendileri resmi olarak işletmeci olabilirler.Diğer taraftan Pertek Feribotu üzerinden özellikle yaz aylarında yüzbinlerce turist ve gezgin bu feribotları kullanıyor. Baskil'de olduğu gibi Pertek feribotununda Elazığa bir getirisi yok. Elazığ Belediyesi veya Elazığ İl Özel İdaresi bu konuyla ilgili derhal bir formül geliştirmeli. Şehrin kaynaklarının şehire bir fayda sağlamamasından daha üzücü ne olabilir? Elazığ ili bir feribot işletmeciliği yapamayacak kadar aciz değildir. Buradan elde edilecek gelirler şehir ekonomisine ciddi bir kaynak sağlayacaktır.Temennimiz en kısa sürede bu işe bir el atılmasıdır"dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol