Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

Başkan Kangal: “Elazığ Afet Bölgesi Olmak Zorunda”

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler sonrasında bölge genelinde birçok il olumsuz etkilendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada depremden etkilenen 10 ilin Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildiğini duyurmuştu.

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, Elazığ’ın Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesi gerektiğini dile getirdi.

KANGAL: “ELAZIĞ AFET BÖLGESİ OLMAK ZORUNDA”

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal yaptığı açıklamada; "Çok geniş bir coğrafyayı etkisi altına alan ve şimdiye kadar görülmemiş bir şiddetle şehirleri yıkıp geçen depremin yaraları henüz çok taze. Yitirilen canlar , kaybolup giden hayatlar her birimizin içini derinden yakıyor.

Bu kadar acının içinde bir Elazığlı olarak düşünmemiz gereken başka sıkıntılar da yakamızı bırakmıyor maalesef.

Hepimiz çok gergin, çok tepkiliyiz. Aslında sürekli şehrin gündeminde olan ancak umursamazlık derecesinde konuya sahip çıkmayan vekillerin, şimdiye kadar hemşehrilerimizi tatmin edecek bir sonuç alamadıkları Afet Bölgesi ilanı mevzusu.

Bu konu o kadar önemli ki, olmaması, zaten 3 yıldır bitik bir hale gelen bu yalnız şehrin, üzerinden atamadığı önceki enkazın üzerine tabiri caizse yeniden ölü toprağı serpilmesi anlamına gelecektir. Yüzlerce binası hasar görmüş, insanları ekonomik ve psikolojik olarak yıpranmış, ticari hayatı bitme noktasına gelmiş şehrimizin, bu sefer de bu ayrıcalıklardan faydalandırılmaması demek, artık iktidarın Elazığ'a verdiği değersizliğin ve temsilcilerinin de bizleri değersizleştirdiğinin en büyük göstergesi olacaktır.

Bu haksızlığa hiçbir Elazığlının tahammül edecek hâli kalmamıştır bu böyle bilinsin. Bir şehrin Afet Bölgesi ilan edilmesi için yüzlerce canın kaybedilmesi, enkaz altında insanların kalması ya da televizyon kanallarının daha çok görüntü yayınlaması mı gerekir, yoksa milletiyle iç içe geçmiş bir yönetimin gerçek durumu görmesi mi?

Onların gözleri görmüyorsa biz gösteririz, kulakları bu vatandaşı duymuyorsa biz duyururuz, kabiliyetleri üst yönetime ulaşmaya yetmiyorsa biz ulaşırız, biz tek vücut tek yürek Elazığ’ız, siz gölge etmeyin yeter! Bizler hep birlikte aynı cümleyi ısrarla tekrarlayacağız, ‘ Elazığ Afet Bölgesi Olmak Zorunda’ demeye devam edeceğiz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol