Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

Başkan Şimşek’ten Kentsel Dönüşüme Destek Çağrısı

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNİ

ORTAYA KOYACAK ACI HADİSELER YAŞADIK”

Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ayhan Şimşek sözlerine şöyle devam :“3 yıl önce yaşadığımız büyük felaket ve kaybettiğimiz canların acısı hala yüreğimizde.

Yakın zamanda yurdumuzun farklı bölgelerinde gerçekleşmiş olan deprem, , gibi afetler ile bir kez daha kentsel dönüşümün önemini ortaya koyacak acı hadiseler yaşadık.

Diliyoruz ki bir daha bu tür hadiseler yaşamayalım. Kentsel dönüşümde en temel hedef her şeyden önce insanımızın can ve mal güvenliğini sağlamak olmalıdır. Şehrimizde depremin kendisini değil, doğurduğu sonuçları sorun olarak kabul eden bir anlayışın hep birlikte kabul edilmesi ve depremin olumsuz sonuçlarının en aza indirilmesi için, mücadele eden kolektif bir çalışmaya ihtiyacımız vardır.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİKLİ SIRAYA ALINMALI”

Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ayhan Şimşek; bu kolektif çalışmanın bileşenlerini şöyle ifade etti; Bu süreçte ilgili bakanlıklarımız ve yerel yönetimlerimiz tarafından yatırımcılarımızın kentsel dönüşüme ilgisini arttırmak için bölgenin ihtiyaçlarına göre emsal ve kat artışlarında kolaylık sağlanmalıdır. Özel sektörümüz yani müteahhitlerimiz iş planlarında kentsel dönüşümü öncelikli sıraya almalı, bunu bir sosyal sorumluluk olarak görmeli, gerekirse karlılıklarından fedakârlık ederek boş parsellerde üretim yapmak yerine şehrimizin ihtiyacı olan kentsel dönüşüm alanlarına öncelik vermelilerdi

Elâzığ Ekonomi Platformu ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Ayaz platformun deneğimizle birlikte güzel projelere imza atabileceğini, dönem başkanı Ayhan Şimşek ve yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. ELMÜTDER Başkanı Miraç Ayaz deprem sürecinden bu yana ilin en büyük sorunun Kentsel dönüşüm olduğunu belirterek;  "Sorun sadece Elâzığ Belediyesinin değil şehrin önde gelen Elâzığ Ticaret Odası, Bürokratlar, Esnaflar, Müteahhitler ve vatandaşlarımızın, hepimizin sorunudur. Bu sorunu çözmek için hep birlikte hareket edip ortak akılda buluşmalıyız." dedi. Ayaz, Şehir için en büyük elzem sorun haline gelen Kentsel Dönüşümün bir an evvel çözüme kavuşması gerektiğini dile getirdi.

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ TALEBİNDE BULUNACAĞIZ.

ELMÜTDER Başkanı Ayaz, İl genelinde yaklaşık 65bin konut için kat maliklerinden istenilen daire başı ücretin 500 bin ila 600 bin arasında olduğunu, deprem ile birlikte gelen elzem sorunun mecliste dile getirilerek Elazığlı vatandaşlarımıza daha önceden de TOKİ’nin sağladığı imkân gibi 15-20 yıl çok düşük faiz kredi imkânı talebinde bulunacağını bu sayede vatandaşın ödemeye, müteahhitlerinde yapmaya hazır olacağını belirtti.

Vatandaşın ödemeye, müteahhitlerinde yapmaya hazır bir ortamın sağlanacağı noktasında Cumhurbaşkanının da yakın bir zamanda açıkladığı kentsel dönüşüm kredi finansman desteğini bürokrasi engeline takılmadan Elâzığ İnşaat Müteaahitleri Derneği olarak Elâzığ’da örnek ada bazlı dönüşüm hedeflediklerini açıkladı.

“1999 öncesi imalatı yapılmış riskli yapılara sahip vatandaşlarımız da, olası bir deprem sonrası yapılarının hasar görmemesi ve yıkıma uğramaması için maddi ve manevi bir takım fedakârlıklar yaparak kentsel dönüşüme katkı sağlamış olacak ve elde edecekleri ekonomik değeri yüksek yapılar ile aynı zamanda içinde aileleriyle uzunca yıllar güvenle yaşayacakları bir miras bırakacaklardır. Kentimizin tüm sivil toplum kuruluşları 1999’da yaşadığımız acıları bir daha yaşamamamız için bu konuyu sürekli gündemde tutmalı, deprem sonrası acıları birlikte yaşadığımız sivil toplum kuruluşları deprem gerçeğini ortak gündem yapmalı ve şehrimizi olası depreme nasıl hazır hale getiririz kaygısıyla çalışmalar yapmalı

Deprem şehrimizin tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunu olmalı. Son olarak güçlü yerel basınımızın kıymetli temsilcileri deprem gerçeği konusunda kamuoyu oluşması, toplumuzun bilinçlenmesi ve bilgilenmesi için gerekli desteği vermeye devam etmelidir.Elazığ bu anlamda bugüne kadar çalışmalar yapan bir şehir” ifadelerine yer verdi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol