Öne Çıkanlar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Muhtar Özcan: Halk Eğitim Kurslarının Başlayacak 16.976 Talep Yerine Getirildi  Aksaray Gençlikspor  Türk Ocakları Elazığ Şubesi

Bu haber kez okundu.

Cahit Kıraç: “Elazığ’a Hizmet İçin Adayım!”

HABER-DİLARA MENGÜNOĞUL

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den Elazığ Milletvekili Aday Adaylığını duyuran Elazığlı Emekli Vali Cahit Kıraç Günışığı ve Yeni Ufuk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca, Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Özgür Yıldırım ile görüşerek, seçim çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Kıraç; “ 14 Mayıs’ta Türkiye için çok önemli bir seçim yaşayacağız" dedi. 

 “ELAZIĞ BAŞARI GRAFİĞİNDE DÜŞÜŞTE”

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Elazığlı Emekli Vali Cahit Kıraç,  14 Mayıs 2023' de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde, 42 yıllık devlet hayatında çokça deneyim ve birikime sahip olduğunu ve Elazığ'ın son yıllarda birçok katmanda düşüşte olduğunu belirtti.

Vali Kıraç medeniyetlerin beşiği olan Elazığ’ın son yıllarda eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok katmanda düşüş yaşadığını belirterek; “Ben 42 yıllık devlet hayatım boyunca birçok şehir ve beldede, gitmediğim noktalar yapmadığım hizmetler kalmadı, bu hizmetler doğrultusunda çokça deneyim ve birikimlerim var.

Şunu da belirtmek isterim ki Elazığ yaklaşık 20 medeniyete beşiklik yapmış bir il. Fakat son yıllarda Elazığ, eğitimde, sağlıkta, çevrede kısaca tüm katmanların başarı grafiğinde bir düşüşe geçmiştir.”dedi.

ELAZIĞ’IN 4 OVASINI TAHRİP ETMİŞİZ

Elazığ’ın öncelikli olarak korunması gereken varlığının bölgenin coğrafyası ve jeopolitik yapısı olduğuna dikkat çeken Kıraç; “Bugün görüyoruz ki binlerce araziyi kaybediyoruz. Elazığ’ın 4 tane ovası var bunları tahrip etmişiz. Deprem bölgesi olan bir şehirde yaşıyoruz ama fay hattı üzerinde binlerce çok katlı binayı yapıyoruz. Bunun bir mantığı bana göre yoktur.”dedi.

“YENİLİKLERE KUCAK AÇACAĞIZ”

14 Mayıs 2023' de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde, Elazığlıların destekleriyle oluşabilecek yeniliklere kucak açacaklarını aktaran Kıraç; “Elazığ’da bir çok sorun var bu sorunları gidermek için tek yol vardır Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Halk kendi seçtiği Parlamenter Milletvekillerini Meclise gönderir Meclis ise Türkiye’nin bütçesini yapar. O bütçe de bölgelere kaynaklar aktarılır. Bu düşünceler ile ben 42 yılımı devlete verdim. Ve bulunduğum yörelerde bu tür sorunların alt yapısını hazırladık. Bunların gerçekleştirilmesi için de ben vardım, dolayısıyla bu deneyim ve birikimlerimi bölgemiz ve şehrim için gerçekleştirebilirim. 42 yıl devlet hizmetimi tamamladım nasip olursa bundan sonrada bir başka boyutta ülkemize ilimize en iyi hizmetler yapmak için buradayım, Elazığlıların destekleriyle de oluşacak yeniliklere hep beraber kucak açacağız ”dedi.

KOCA; “ORTAK PAYDAMIZ ELAZIĞ”

Ziyarette duyduğunu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz, Genel Yayın Yönetmeni, M. Nafiz Koca ise aday adayı Cahit Kıraç’ın Devlet adamlığı kimliğinin ve siyaset mekanizmasının güçlü olmasından dolayı Elazığ’a katkı sunacağına inançlarının tam olduğunu söyleyerek; “14 Mayıs’ta bir seçime gidiyoruz, ve bu seçim Türkiye de olduğu gibi Elazığ’da da bir kırılma noktasıdır bizim için, şuana kadar biz Elazığ’ın hakkettiği bir şekilde temsil edilemediğine inanıyoruz, ve bu inancımızı zaman zaman dile getirdiğimiz içinde belirli çevreler tarafından tu kaka ilan edilmişliğimiz de olmuştur. Tabi ki bunlara aldırış etmiyoruz çünkü bizim ortak paydamızda Elazığ’ın bölgedeki stratejik konumudur. Bizler zaman zaman yeni Valimize de Milletvekillerimize de Elazığ’ın öneminden bahsederken Doğu Bölgesinde iki kale-kent olduğunu ve bu kale-kentlerden birinin de Elazığ olduğunu söyledik. Elazığ düşerse Türkiye’nin de düşme tehlikesi olduğunu dile getirmiştik.”

* DEVLET ADAMLIĞI KİMLİĞİNİZ ŞEHRİMİZE VE ÜLKEMİZE KATKILAR SAĞLAYACAKTIR

“Bu bağlamda sizlerin bir devlet adamı olarak siyaset mekanizmasının içerisinde yer almanız hem ilimiz hem de ülkemiz adına çok büyük önemler arz ettiğini düşünüyoruz. Günümüz siyasetine baktığımız da Milletvekilliğini muhtarlık gibi görüp Aday Adayı olanlar var biz bunu Elazığ için büyük tehlike görüyoruz, bundan dolayı devlet adamlığı kimliğiniz ile siyaset mekanizmanızda şehrimize ve ülkemize katkılar sağlayacağınızı inanıyoruz, çıktığınız yolda da başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaret karşılıklı başarı dileklerinde bulunulması ve hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol