Öne Çıkanlar işte son sayılar! nüfüs müdürlükleri Bizmişen TOKİ Konutlarında İncelemelerde Bulundu Türkiye Futbol Federasyonu PTTDEN 182. MÜŞTERİYE

Bu haber kez okundu.

Çocuklarımız Evlerinde Mahkûm

HABERLER : GÜLÇİN TURGUT

Elazığ Özel Bir Nefes Spor Kulübü Derneği Başkanı Zehra Özkal, Günışığı ve Yeni Ufuk Gazetelerini ziyaret ederek özel bireylerin yaşadıkları sıkıntıları aktararak yetkililere sorunun bir an önce çözümü için çağrıda bulundu.

Eğitim öğretim dönemi ders zilinin çalmasıyla başladı. Aylardan beridir ders zilinin çalmasını bekleyen öğrenciler okullarına koşarken özel bireyler bir kez daha okula giden öğrencilerin arkasından bakakaldı. Milli Eğitim İl Müdürlüğünün ders zili çalmadan taşıma ihalesine çıkmamasından dolayı özel öğrencilerin mağdur olduğu öğrenildi.

HER SENE BU SORUNU YAŞAMAKTAN BIKTIK

Konuyla alakalı mağduriyetleri dile getirmek amacıyla Günışığı Gazetesini ziyaret eden Özel Bir Nefes Spor Kulübü Başkanı Zehra Özkal özel çocuklarımız ders zilinin çalmasını dört gözle beklerken okula gitmeye başlayan öğrencilerin arkasından bakakaldılar dedi. Taşıma ile ilgili servis ihalesine çıkılmadığı için öğrencilerin evlerine mahkum olduğunu ileri süren Başkan Özkal: her sene bu sorunu yaşamaktan bıktık dedi. Bir çok özel çocuğumuz Milli Eğitim tarafından taşıma ihalesi yapılmadığı için evlere mahkum oldu diyen Bir Nefes Spor Kulübü Başkanı Zehra Özkal yaşadıkları mağduriyetlerle alakalı  şunları söyledi.   

ÇOCUKLARIMIZ İHMALKARLIKLARIN KURBANI

Her sene bu sorunu yaşıyoruz. Okulların açılmasına yaklaştıkça tedirginliğimiz artıyor ve bu sene de aynı sıkıntıyı yaşayacak mıyız diye beklerken okullar açılıyor, öğrencilerin okullarına koştuklarını görüp seviniyor kendi özel çocuklarımızın ihmalkarlıkların kurbanı olduklarını gördükçe de üzülüyor, kahroluyoruz.

Mağduriyetleri ile alakalı gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca’ya sıkıntılarını anlatan Başkan Özkan Sayın Valimize buradan sesleniyor bir an önce özel çocuklarımızı bu sıkıntıdan kurtarmaları yönünde gerekli adımları atmalarını kendilerinden istirham ediyoruz. Dedi.

DERNEK OLARAK İLGİLENMEK ZORUNDAYIZ

Özel bireylerin sorunlarının çözümü için ailelerin tek başlarına kendi güçleri oranında mücadele verdiklerini belirten Başkan Özkal, bu ailelerimiz özellikle eğitim alanında sorunlar yaşıyorlar. Taşımadan kurs merkezlerine kadar, birçok noktada sıkıntı yaşayan bu ailelerimizin sıkıntılarını hafifletmek için Bir Nefes Spor Kulübü olarak mecburen ilgilenmek zorunda kalıyoruz dedi.

ÇEŞİTLİ DERECELERİMİZ VAR

Derneklerinin faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Başkan Özkan şunları kaydetti: Derneğimizi 2018 yılında kurduk. Özel çocuklarımıza, özel bireylerimiz olan Otizmli, Down Sendromlu ve mental çocuklarımıza çeşitli konularda dersler vermekteyiz. Bu bağlamda şehir dışında ve şehir içinde çeşitli derecelerimiz var.

HAKLARIMIZDAN YETERİNCE FAYDALANAMIYORUZ

Özel bireylerin hakkı olan toplumsal hizmetlerin birçoğundan geri kaldığını ileri süren Başkan Özkal, hak ettiğimiz yeterli ilgiyi görmediğimizi düşünüyoruz. Yasaların bizlere tanıdığı haklardan yeterince faydalanamıyoruz. Özellikle kurslar konusunda yeterli destekleri alamıyoruz. Sahalarla ilgili yetersizlikler bizleri üzüyor. Bununla ilgili de il yöneticilerimizden gerekli destek ve ilgiyi görmeyi arzu ediyoruz. Dedi.

İMKANI OLMAYAN AİLELERİMİZ VAR

Özkal şunları söyledi: bu sorunların başında eğitim alanında yaşadığımız sıkıntılar geliyor. Ders zili çaldı buna rağmen birçok özel çocuğumuzun taşıma ihalesi yapılmadığı için okullarına gitmediği için ailelerin zor durumda kaldıklarını görüyoruz. Kendi imkanlarıyla çocuklarını okula bırakan ailelerin dışında bir de imkanı olmayan ailelerimiz var. Okullar açılmadan önce Milli Eğitim İl Müdürlüğü neden bu planlamalarını yapıp da servis ihalesine çıkmaz anlamış değiliz. Her yıl bu sorunu yaşamaktan bıktık. Sadece bizler değil çocuklarımız da ciddi oranda sıkıntı yaşıyorlar. Çocuklarımızın her gün kardeşlerim okula gidiyor ben niye gitmiyorum sorularına cevap vermekte zorlanıyoruz.

BİR YAZ DÖNEMİ UYUDULAR SANIRIM

Çocukların bir kez daha evlere mahkum edildiğini söyleyen Başkan Özkal Sayın Valinin bu konuya bir el atmasını istiyoruz diyerek şunları kaydetti. “Her sene bu sorunu yaşıyoruz. Bu problem ne yazık ki Milli Eğitimde gelenek haline geldi. Sayın Valimiz Milli Eğitime neden taşıma ihalesine zamanında çıkmadı diye sormalı. Koskoca bir yaz dönemi geçti ilgililer uyuyor sanırım. Okullar açıldıktan sonra ihaleye çıkılıyor ihale sonrasında bir de itiraz süreci var. Bir 15-20 gün de öyle eçiyor. Tabi çocuklarımız bu işin resmi boyutunu bilmedikleri için anne ve babaları olarak onlara izah da edemiyoruz. Çocukların her gün arkadaşlarım okula gidiyor ben niye gitmiyorum sorularına cevap veremiyoruz. Bu çocuklar neden evlere mahkum birilerinin bu konuyu Milli Eğitim İl Müdürlüğüne sormaları ve sorunumuzu çözmeleri gerekiyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol