Öne Çıkanlar Alt Liglere Devam Kararı toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığ haber AKILLI KAVŞAK VE EBUKOM PROJE İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 2023 ELAZIĞ YILI İLAN EDİLSİN

Bu haber kez okundu.

Demokratik Bir Seçim Yaşadık

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Seçimin sonucunda Elazığ’da vatandaşların kendilerini şehrin abisi, sigortası gibi gördükleri mesajını verdiklerini söyleyen Erol, seçmenin verdiği mesajla yola devam edeceklerine belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi listesinden yeniden meclise giden Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 14 Mayıs seçim sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kendisini bir kez daha TBMM’ye Milletvekili olarak gönderen Elazığlılara teşekkür eden Erol, seçmenin özgürce iradesini sandığa yansıttığını ve vatandaşın iradesine her zaman saygılı olduklarını söyledi. Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Erol,  Milletvekilliği seçimlerinde güzel bir başarı elde ettiklerin belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de beklentilerinin yüksek olduğunu kaydeden Erol, seçim çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Sandığa gitmeyen seçmene de seslenen Erol, sandığa gitmeyen,  yaklaşık 8 milyon seçmen var olduğunu söyleyerek, sandığa gidin çağrısı yaptı.

 KIRGINLIK, KÜSKÜNLÜK OLMADAN BİR KAMPANYA YAŞADIK

14 Mayıs seçim çalışmalarının Elazığ'a yakışan bir üslup ve siyaset tarzıyla gerçekleştiğini söyleyen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “14 Mayıs'ı seçimleriyle değerlendirme yapmak istedik. 14 Mayıs'ı geride bıraktık. Önce ilimiz adına bütün siyasi partilere ve siyasi partilerimizin adaylarına teşekkür ederim. Nezaket kuralları içerisinde demokratik bir seçim yaşadık. Adayların söylemi, üslubu, dili, tarzı ve siyaset anlayışı gerçekten Elazığ'a yakışan bir üslup ve bir siyaset tarzıydı. Kırgınlık, küskünlük olmadan bir kampanya yaşadık.” dedi

SİYASİ DEĞERLENDİRMELER YAPILDI

Hiçbir adayın kişisel haklarına hakaret içerikli bir söylemde bulunmadığını sadece siyaset değerlendirilmesi yapıldığını belirten Erol, “Doğal olarak dönem dönem belki ifadelerimiz, söylemlerimiz biraz sertleşmiş olabilir ama hiçbir aday arkadaşımız hiç kimse birbirleriyle ilgili kişisel haklarına hakaret içerikli bir söylemde bulunmadı. Siyasi değerlendirmeler yapıldı. Elazığ için de başarılı ve hoşgörü içerisinde geçen bir kampanya oldu. Bu süreçten ben son derece memnunum.” şeklinde konuştu.  

VATANDAŞIMIZ İRADESİNİ ÖZGÜRCE SANDIĞA YANSITTI

Seçmenin sandığa gittiğini ve özgürce iradesini sandığa yansıttığını söyleyen Erol, “Sandıktan ilimizin yeni 5 milletvekili belirlendi. Bunlardan 3 arkadaşımız AK Parti'den milletvekili olarak seçildi. Bir tane Milliyetçi Hareket Partisi'nden milletvekili olarak seçildi. Ben 27.  Dönem Elazığ milletvekili olarak ve 28. dönemim olarak vatandaşlarımız bizim görevimizin devamıyla ilgili bir irade koydular.” İfadelerini kullandı.

TÜM MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLARIMA BAŞARILAR DİLERİM

Parti ayrımı yapmadan seçilen 5 milletvekilin Elazığ için ortak hareket edebilmesi, ortak aklı geliştirebilmesi temennisinde bulunan Milletvekili Erol, “Ben tüm partilerden seçilen milletvekili arkadaşlarıma da başarılar dilerim. Haklarında ve aileleri için de, ilimiz için, ülkemiz için de hayırlı olsun diliyorum. Temennimiz bundan sonra birlik, beraberlik içerisinde, Elazığ'ın sorunlarının çözümüyle ilgili Elazığ'daki vatandaşların beklentileriyle ilgili ortak hareket edebilmek, ortak aklı geliştirebilmek, sorunların çözümüne ortak değer katabilmek ve Elazığ bir farklılığını Türkiye'de de yaratabilmek.” dedi.  

 YENİ BİR SEÇİM SÜRECİ DAHA VAR

2. tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Erol,       “Önümüzde yeni bir seçim süreci daha var. 14 Mayıs'ta milletvekilliği sonuçlandı ama cumhurbaşkanlığı süreci 2. tura kaldı, devam ediyor. Bizim hem Türkiye genelinde, genel merkez düzeninde, Hem de Elazığ düzeyinde devam ediyor. Ben 14 Mayıs gecesi seçim sonuçlarını aldıktan sonra 15 Mayıs'ta ilçe gezilerine başladım. Hem teşekkür gezileri, hem de Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı adaylığına destek gezileri, yoğun bir tempo içinde biz çalışmamıza devam ediyoruz.” diye konuştu.

SANDIĞA GİTMEYEN 8 MİLYON SEÇMEN VAR

Sandığa gitmeyen çok fazla seçmen olduğunu işaret eden Erol, bu durumun sonuçlarını çok etkilediğini belirterek, “Sandığa gitmeyen, katılmayan, yaklaşık 8 milyon seçmen var. Bu 8 milyon seçmen ne kadar yüksek oranda sandığa katılır, oy hakkını yurttaşlık hakkını kullanırsa, cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları da etkilenecektir mutlaka. Beklentimiz yine yüksek. Sonuçlanmamış hiçbir seçimle ilgili birisini kazanıp, birisini kaybettiğini yorumlamak doğru değildir.” şeklinde konuştu.

İDDİAMIZ DEVAM EDİYOR

Seçimin kazanılması yada kaybedilmesinin  mazbata alıncaya kadar devam ettiğini dile getiren Erol,“Bu anlamda iddiamız da devam ediyor. Bizim amacımız buradan Sayın Genel Başkanımıza, Cumhurbaşkanı adayımıza ciddi bir oy çıkarmak.  14 Mayıs'tan alınan oyun üzerine bir oy katabilmek, onun üzerine çalışabilmek. Tabii demokratik bir tercih kullanacak vatandaşlarımız.” dedi.  

AKTİF OLARAK SOKAKLARA İNECEĞİZ

Sonuç ne olursa olsun vatandaşın iradesine her zaman saygılı olduklarına vurgu yapan Erol, “Milletvekilliğinde oy kullanıp sonuçlarıyla ilgili Elazığ'a yeni bir siyasi sonuç kazandırdılarsa cumhurbaşkanlığıyla ilgili beklentimiz bu. Sayın Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı adayı olarak Elazığ'da 14 Mayıs'taki oyların üzerinde bir oy çıkarmasına yönelik bir çalışma yapacağız. Bugün zaten Elazığ'daki örgütümüzle bir durum değerlendirmesi yapıp yeni görevlendirmeler yapıp, bugünden itibaren tekrar aktif olarak sokaklara ineceğiz.” diye konuştu.

BAŞARI KAZANDIK

CHP il yönetimin birlik beraberlik içerisinde yoğun bir tempoyla çalıştıklarını söyleyen Erol, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin il örgütleri ilk defa bir seçim kampanyasında bu kadar birlik, beraberlik ve yoğun bir tempo içinde çalıştılar. Müthiş bir görev bölümü yapıldı ve herkes inanılmaz derecede kendilerinin görevlendirilmesiyle ilgili süreci son derece doğru planladılar, doğru çalıştılar. Sonuçta da iyi bir başarı kazandık. Elazığ halkına da teşekkür ederim. Belki de siyasi hayatımızda bize en büyük onuru yaşattılar.” dedi.

ELAZIĞLILARIN BİZE VERDİĞİ MESAJ

 Seçimin sonucunda Elazığ’da vatandaşın kendilerini şehrin abisi, sigortası gibi gördükleri mesajı verdiklerini söyleyen Erol, seçmenin verdiği mesajla yola devam edeceklerine dikkat çekerek, “Geçen dönemde oylarımız artmış, seçilmiştik ama sonuçta ittifak oyla gelmiştik. Şimdi ise bugüne kadar hiç kimsenin tahmin etmeyeceği bir oyla seçildik. Aslında Elazığlıların bize verdiği mesaj şu. ‘Seni şehrin abisi olarak görüyoruz, sigortası olarak görüyoruz. Bu sorumluluklar, bu anlayışla devam yetkisi verdi bize. Biz de o anlayışla devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

FARKLILIK YARATMANIN SANDIĞA YANSIMASINI GÖRDÜK

Elazığ’da CHP’nin oy oranın 2018 seçimlerine göre yükseliş gösterdiğini belirten Erol, bunu nedenini ise ayrım yapmadan çözüm odaklı siyaset yapmak olduğunu kaydederek, “Siyaset anlamında bir farklılık yaratmanın sandığa yansımasını gördük. Bugün sandıktan çıkan bu oyun sonucu bizim buradaki siyaset dilimiz, siyaset tarzımız yurttaşlarımız ve hemşerilerimiz arasında hiçbir ayrımcılık yapmamak, objektif değerlendirmeler yapmak, çözüm odaklı siyaset yapmak, onun sonucunu gördük.” dedi.  

İKTİDAR OLURSAK HİZMET ENDEKSLİ BİR SİYASETİN SONUÇLARINI GÖRECEĞİZ

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Elazığ’a hizmet endeksli siyaset yapacaklarını söyleyen Erol, “Cumhurbaşkanı, genel başkanımız seçilirse bu sefer de Elazığ'da hizmet endeksli bir siyasetin sonuçlarını göreceğiz. Eleştiri üzerine değil, sorgulama üzerine değil, yapılan hizmetlerin temel atma törenleri, açılış törenleri, hizmette farklı, kamu bütçesini doğru planlanması, yatırımların doğru planlanması gibi süreç yaşayacak.” diye konuştu.  

 SAADET PARTİSİ VE DEVA PARTİSİ'NİN İL ÖRGÜTÜNE TEŞEKKÜR

 Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorulanı da yanıtlayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Bir gazetecinin “Millet İttifakı ortaklarınızdan Hem Saadet Partili aday vardı hem de DEVA Partisi'ne adayı vardı. Bu süreçte Yeteri kadar destek verdiler mi size?’ sorusuna Erol, “Deva Partili arkadaşlarımız, hem Saadet Partili arkadaşlarımız sonuna kadar, son dakikaya kadar, hepimiz aynı heyecanla, aynı sorumlulukla çalıştık. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Hangi partinin sandıkta kime ne kadar oy verdiğini bilmek çok mümkün değil. Önemli olan bir çalışma düzeni içerisinde insanların gösterdiği samimiyettir, iyi niyettir. Hem Saadet Partisi'nin Adayı Abdullah Bey, hem de Deva Partisi'nin Adayı Ahmet Bey bu süreçte her zaman yanımızda oldular. Çok iyi bir performans gösterdiler. Aynı zamanda Saadet Partisi ve Deva Partisi'nin il örgütü de teşekkür ederim.  Birlikteliğimiz devam ediyor. Hiçbir sorun yok. Cumhurbaşkanlığı kampanyasında yine arkadaşlarımızla ortak götüreceğiz.” dedi.

 SONUCU DEĞİŞTİRECEK İTİRAZLAR DEĞİL

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Özgür Yıldırım’ın Kovancılar'da çekilen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerde mühürsüz oy çuvallarının İlçe Seçim Kurulu'na teslim edildiği iddiası sorusuna ise, “ İtiraz edildi ama sonucu değiştirecek itirazlar değil. Şöyle bir şey var usul hatasından kaynaklı bir aksaklık varsa bile bununla ilgili itiraz ettiğiniz zaman o itirazın oranı Seçim Kurulu Müdürü veya Seçim Kurulu Başkanı tarafından değerlendirilmesi lazım.” dedi.

 ADAYIN İTİRAZ ETME HAKKI ANAYASAL HAKKIDIR

Adayın bir konuyla ilgili itiraz etme hakkının anayasal hakkı olduğunu söyleyen Erol, “Kovancılar'da itirazlarımız kabul olmadı. Mühürsüz torba gelmiş. Bir itiraz var, o itiraz kabul edilmeli. Sosyal medya da Elazığ'da hileli oy kullanılmış gibi bir algı da yaratıldı. Seçim kurulu başkanı itirazı kabul etse tekrar saysa hiçbir sorun olmayacak. Bunlar olmayınca doğal olarak insanların kafasında soru işareti oluşuyor.” diye konuştu.

 ELAZIĞ'DA SEÇİM SONUCUNU DEĞİŞTİRECEK BİR SÜREÇ YAŞANMADI

İnsanların hukuken halklarının aranmasının önemli olduğu söyleyen Erol itiraz kabul olmadığını 

konunun gündem olduğunu kaydeden Erol, “Seçim sonucunu değiştirecek bir oy sayısının olup olmaması önemli değil. Önemli olan insanların hukuken halklarının aranmasına yönelik tedbir konulması. Sorun orada. Yoksa sonuçlarıyla ilgili Elazığ'da öyle çok seçim sonucunu değiştirecek bir süreç yaşanmadı. Arkadaşlarımız burada verileri girdiler. Genel merkezimizden de bize uyarılar geldi. Buradaki arkadaşlarımızın tespitleri de vardı. Birleştirme tutanaklarında maddi hatalar vardı onlarla ilgili itirazlarda bulunduk. Genel başkanımızın 90 küsur benim de 50 küsur oyum arttı. Ama bunlar seçim sonucunu değiştiriyor mu? Değiştirmiyor.” dedi.

 ŞAİBE SONUÇLARDA DEĞİL, İŞLEMLERİN YAPILMAMASI

Erol,  Şaibenin sonuçlarda olmadığını, yapılması gereken işlemlerin yapılmamasına yönelik bir şaibe olduğunu belirterek, “Şaibe seçimin kazanılmasına yönelik değil yapılması gereken işlemlerin yapılmamasına yönelik bir şaibe var. Burada gerçekten demokratik bir seçim yaşandı. Elazığ bu şekilde tartışılmasını doğru bulmuyorum.” İfadelerini kullandı.

 ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYLE İLGİLİ BİR SÜREÇ ASLA DÜŞÜNÜLEMEZ

 “Cumhurbaşkanı seçim kanunlarında şöyle bir madde var. Cumhurbaşkanı referanduma gidip güven oyu almak zorunda. Güvenoyu da alamazsa üç ay içerisinde seçimin yenilenmesi söz konusu. Bu bağlamda ele alırsak Sayın Kılıçdaroğlu'nun çekilmesi söz konusu mu? “ diye soran Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca’ya ise Milletvekili Erol, “Kanunda öyle bir madde var ama onun asla değerlendirileceğini, tartışılacağını ihtimal vermiyorum. Çünkü bizim seçim alma iddiamız devam ediyor. Aslında burada biz stratejik olarak bir hata yaptık. Anket sonuçları çok yüksek gösterdi ve birinci turda genel başkanımızın cumhurbaşkanlığını aldığını gösterdiği. Bu nedenle  seçmenimiz rehavete kapıldı. Bu rehavet sonrası da, ‘ya benim oyumla ne olur’ diye düşünüp de binlerce, milyonlarca oy kullanılmadı. Her seçimde vardır. Ama şimdi herkes işin ciddiyetini gördü. Herkes işin ciddiyetini gördüğü için de bu seçim daha katılımı yüksek olacak ve seçim sonucunu bize yönelik sonuçlanacağına dair benim bir inancım var. Dediğiniz gibi adaylıktan çekilmeyle ilgili bir süreç asla düşünülemez. Bu saatten sonra o bence doğru bir karar olmaz yani. Doğru da olmaz. Konuşulacağını da sanmıyorum. Bunun bir gündem maddesi olarak konuşulacağına da ihtimal vermiyorum ama kanunda öyle bir madde var mı? Var.” dedi.  

 GİTMESEM NE OLUR REHAVETİ  BİZDE VAR

Erol, “8 milyon seçmenin inanın 6 milyonu bize oy verecek seçmen kitlesidir. Anketler çok güçlü gösterilince rehavete katılan inanılmaz bir kitlemiz oluştu. Halbuki ikinci tura kalacağı konuşulmuş olsaydı, belki birinci turda bitecekti. Çünkü o seçmen sandığa gidecekti. Biz bu seçimin mutlaka ikinci turda sonuçlanması ve lehimize sonuçlanmasına yönelik tedbirler alıyoruz. O anlamda da en büyük çalışmamız birinci turda sandığa gidip de oy kullanmayan seçmen kitlesini sandığa taşımak.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol