Öne Çıkanlar teşekkür GÜRKAN: HER YENİ İŞ ZİRVESİ YENİ BİR EKONOMİK HEYECAN VE TİCARİ FIRSATTIR Bursa Yıldırımspor BAŞKAN YILDIRIM BALIĞA ALKIŞ

Bu haber kez okundu.

Deprem Konutları Hızla Tamamlanıyor

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Elazığ'ın Sivrice İlçe Kaymakamı Efecan Şahin, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Yeni Ufuk-Günışığı Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret etti. Kaymakam  Efecan Şahin, ziyaretlerinde ilçede yapılan çalışmalara ilişkin Gazeteniz Günışığı’na açıklamalarda bulundu. Sivrice’de öncelikli gündemin deprem olduğunu söyleyen Kaymakan Şahin, depreme dayanıklı konutları hazır hale getirmek için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti. 

SİVRİCE’DE YÜKSEK TURİZM POTANSİYELİ VAR

Yaklaşık bir yıl önce ilçedeki görevine başlayan Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin, Elazığ’ın genel olarak gelişime açık bir bölge olduğunu belirterek, “Mesleğimde 10. yılımı icra ediyorum. Daha önce Elazığ Bölgesi’ne gelmemiştim. Sivrice'yi de pek bilmiyordum. Geleli bir yıla yakın bir zaman oldu. Gerçekten beklediğimden daha güzel bir il ve ilçeyle karşılaştık. Bölge insanını da sevdim. Elazığ'da görev yapmaktan memnunum, mutluyum. Elazığ genel olarak gelişime açık bir yöre. Hakeza Sivrice İlçesi de çok yüksek bir turizm potansiyeli var. Özellikle 2020-2023 depremlerinde bazı sıkıntılar oldu ama bunlar peyderpey aşılıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde, dönemlerde daha da güzel hizmetleri yapmak nasip olur. ” dedi.

SİVRİCE’NİN EN BÜYÜK GÜNDEMİ DEPREM

Sivrice’nin en büyük gündeminin deprem olduğunu belirten Sivrice Kaymakamı Şahin, “Depreme yönelik tedbirler olması lazım. Sayın Valimizle de görüştük. Öncelikle ağır hasarlı yapılarımızın yıkılması kentsel dönüşüm süreçlerimizin hızlandırılması lazım. Ağır hasarlı yapılarda hak sahiplerine yeni evlerin ve yeni yapıların teslim edilmesi bizim Sivrice'deki öncelikli gündemimiz. Bu gündemleri aştıktan sonra Sivrice’nin önünün de açılacağı kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.

İLÇEMİZİN DE NÜFUS KAYBETMEYECEĞİNE İNANIYORUZ

Ağır hasarlı yapılar nedeniyle ilçede bir çok vatandaşın geçici olarak Elazığ’a geldiğini kaydeden Kaymakam Şahin, “Ağır hasarlı yapıların yıkım ve kentsel dönüşüm projeleriyle beraber bazı vatandaşlarımız geçici olarak Elazığ'a geldiler. Şimdi biz yeni yapılarımızı hızlıca yaparsak vatandaşlarımız tekrardan memleketlerine dönmüş olacaklar ve ilçemizin de nüfus kaybetmeyeceğine inanıyoruz. Önceliğimiz depremle ilgili süreçlerin tamamlanması.” İfadelerini  kullandı.

KAYAK TURİZMİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİ KONUSUNDA VALİLİĞİMİZİN PROJELERİ VAR

İlçeyi depreme hazır ve dayanıklı hale getirdikten sonra turizme yönelik projelerin olduğunu dile getiren Kaymakam Şahin, “Hem yaz turizmi, hem kış turizmi anlamında da belediyemizle, il özel idaremizle başta valiliğimizin koordinasyonunda görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle kış turizmini tekrardan, kayak turizminin hayata geçirilmesi konusunda valiliğimizin projeleri var. Yine yaz turizmi için de spor kompleksimizi açtık. Bu da bu bölgeye, Elazığ bölgesine önemli katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. “dedi.

DEPREM KONUTLARIMIZ YÜKSELİYOR

Deprem konutlarının hızla ilerlediğini söyleyen Kaymakam Şahin, “ Deprem konutlarımız iyi gidiyor. Birinci etabımız Gölbaşı Mahallesi'nde bitti. Beşinci etap kentsel dönüşüm projemiz yapılıyor. Binalarımız yükseliyor. Cezaevinin orada AFAD'ın yaptığı 132 dairelik konutlarımız yükselmekte, devam ediyor. Köylerimizde AFAD'ın konutları yapımı devam ediyor. Bir kısmı teslim edildi. Bir kısmı önümüzdeki günlerde ve haftalarda inşallah teslim edilecek.  İnşallah en kısa sürede vatandaşın mağduriyetlerini çözecek noktaya geleceğiz diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

KOCA; “KAYMAKAMIMIZIN ÇOK ANLAMLI ÇALIŞMALARI VAR”

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca ise Kaymakam  Efecan Şahin’in başaralı çalışmaları olduğunu kaydederek, “Sayın Kaymakamı yakından takip ediyoruz. Sivrice'de hakikaten çok anlamlı çalışmaları var. Dün de Gençlik Spor İl Müdürlüğünün Sivrice ilçesinde yapmış olduğu tesislere katkı sundular. Bunun da hem kendilerinin sohbet öncesi bahsettiği gibi Sivrice'ye, özelde Sivrice'ye genelde Elazığ'a büyük katkıları olacaktır. Ben Sayın Kaymakamıma hoş geldiniz diyor başarılar diliyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol