Öne Çıkanlar Alt Liglere Devam Kararı AKILLI KAVŞAK VE EBUKOM PROJE İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığ haber 2023 ELAZIĞ YILI İLAN EDİLSİN

Bu haber kez okundu.

Depremzedelere Psikososyal Destek Sürüyor!

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan büyük travma derin yaralar açtı. Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü himayesinde kurulan ve (Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Çocuk Gelişimci, Müzik Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanlardan oluşan Psiko Sosyal Destek(PSD) ekipleri ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan Kahramanmaraş depreminin ardından Malatya ve Adıyaman illerinden depremden etkilenip Elâzığ’a gelen vatandaşlar ile yüz yüze görüşerek psiko-sosyal destek sağlıyorlar.

Ekipler il merkezi başta olmak üzere Baskil ilçesi ve köylerine yerleşen vatandaşlara yönelik yaptıkları hane ziyaretleriyle yetişkin ve çocuklara yönelik etkinlikler düzenliyorlar.

Depremden etkilenip Malatya ilinden Baskil ilçesine gelen çocukların bulunduğu köy okullarında psiko-sosyal destek ekibi tarafından çocuk şarkıları ve mini çocuk korosu, Spor oyunları gibi etkinlikler düzenlendi.

Baskil/Kadıköy Vali Necati Çetinkaya ortaokulunda düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlenen çocuklarda müziklere eşlik etti.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen" Kahramanmaraş merkezi depremden etkilenip Malatya'dan Baskil’e göç eden vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza yönelik psiko-sosyal destek çalışmalarımız devam ediyor.

Bu kapsamda Kadıköy ve Gemici ortaokullarındaki 300 civarındaki depremzede öğrencilerimize psiko-sosyal destek sağlayarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz, amacımız yaşadıkları bu travmayı unutturmaktır. Ayrıca saha taramalarımızda vatandaşlarımızın ihtiyaç talep listelerini de tespit edip ilgili kurumlara iletip ihtiyaçların giderilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız ve saha taramalarımız aralıksız devam edecektir. “diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol