Öne Çıkanlar Financial Times BEHÇET SUSMAZ KAZA YAPTI Başkan Uslu Sahte Leblebiye Karşı Uyardı Mustafa Yanılmaz Rektör Göktaş

Bu haber kez okundu.

“DEVA PARTİSİ, HEKİMLERİN VE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YANINDA”

Deva Partisi İl Başkanı Avukat Mehmet Kangal Tıp Bayramında sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıları gündemine aldı.

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Avukat Mehmet Kangal, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir açıklama yaparak hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yanında olduklarını bir kez daha vurguladı.

KANGAL: BAĞIMSIZ OLARAK SAĞLIK ALANINDAKİ GÜNDEM İNANILMAZ BİR ŞEKİLDE YOĞUN

Deva Partisi İl Başkanı Avukat Mehmet Kangal, “ bugün Türkiye’de sağlık sisteminin her bileşeninde çok ciddi sorunlar ile karşı karşıyayız. Pandemi süreci ile karşımıza çıkan sorunlardan bağımsız olarak sağlık alanındaki gündem inanılmaz bir şekilde yoğun. Bulunamayan ilaçlardan yapılamayan ameliyatlara aylarca bekleyen muayene sürelerinden istifa eden hekimlere beyin göçünden sağlıkta şiddete şehir hastanelerinin durumundan tıp alanındaki tıp eğitimindeki sıkıntılara kadar her gün gündemimize giren onlarca problemli konular bulunmakta” dedi.

Başkan Kangal, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet ve ekonomik koşulların yetersizliği sağlık çalışanlarımızı yurt dışına sevk etmektedir” dedi.

SAĞLIK PERSONELİNİN YURT DIŞINA GÖÇ ETMESİNDE ETKİN BİR ROL OYNAMAKTA

Başkan Kangal, “ sağlık personeline uygulanan şiddet çalışma koşulları iş yükü, emeğinin karşılığı alınamadı düşüncesi ve günümüz ekonomisi sağlık personelinin yurt dışına göç etmesinde etkin bir rol oynamakta. Ülkemizi giden hekimlerin ülkesi olmaktan çıkarmaya kararlıyız” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol