Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

Dilenci Operasyonu!

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Haftanın yedi günü dilencilere yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade eden Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Ayaz, Elazığlılara çağrıda bulunarak din istismarı yapan dilencilere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek bu konuda personele yardımcı olmalarını istedi.

Elazığ’da dilencilerin artması üzerine zabıta ekipleri, denetimlerini arttırdı. Zabıta ekipleri şehir içerisinde dilencilik yapanlara karşı gece gündüz yaptığı denetimlerle göz açtırmıyor.

Bu kapsamda kente bir ay içerisinde dilencilik yaparak halkın duygularını sömürmeye çalışan dilenciler hakkında cezai işlem uygulandı.

Kişiler hakkında yasal işlem başlatılırken şahısların üzerinden çıkan paralara da tutanakla el konuldu

AYAZ; “DİLENCİLERE İTİBAR EDİLMESİN”

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Ayaz, dilenciler konusunda vatandaşlara çağrıda bulunarak, din istismarı yapanlara itibar etmemelerini istedi.

Ayaz, Günışığı’na yaptığı açıklamada; “Haftanın yedi günü çalışmalarımız devam ediyor.

Yaz sezonu geldiğinde çevre illerden kente dilenmek için gelenlerin sayıları çok oluyor.

Hemşerilerimizden istirhamımız sahte sağlık raporları, yalan hikâyeler veya çeşitli bahanelerle para dilenerek haksız kazanç elde etmeye çalışan kişilere itibar edilmemelidir.

Biz zabıta teşkilatı olarak bu durumu engellemek amacıyla gerekeni yapıyoruz.

Ancak halkımız da böyle durumlarda taviz vermeyip, bize destek olmalıdır” diye konuştu.

Trafik ışıkları, AVM’ler gibi halkın yoğun olarak bulundukları yerleri seçtiklerini ifade eden Ayaz; “Şehrimizin daha güzel ve yaşanabilir bir kent olması için biz görevimizi yapıyoruz.

Bazen dilenci operasyonlarında vatandaşımızın tepkileriyle karşılaşıyor personelimiz.

Onlardan ricamız bunlara inanmasınlar ve bizlere yardımcı olsunlar.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol