Öne Çıkanlar ANTALYA ELAZIĞLILAR DERNEĞİ BAŞKANLIĞINA YENİDEN GÜLNAROĞLU SEÇİLDİ KURANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI BÖLGE BİRİNCİSİ ELAZIĞDAN BAŞKAN CÖMERTTEN MUHARREM AYI MESAJI BAKAN KURUMDAN MUSTAFAPAŞALILARIN KURA FERYADI!

Bu haber kez okundu.

Diyanet Akademisi Aday Din Görevlisi Eğitimleri Başladı!

HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

Diyanet Akademisi Başkanlığının önemli kazanımlarından biri olan Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimleri başlıyor. İlimizde 2023 yılı Aday Din Görevlileri 1. Dönem Mesleki Eğitim Programı düzenlenen törenle başladı. 8 ay sürecek ve 269 kursiyerin eğitim alacağı 2023 yılı Aday Din Görevlileri 1. Dönem Mesleki Eğitim Programı Harput Dini İhtisas Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

2023 yılı Aday Din Görevlileri 1. Dönem Mesleki Eğitim Programı açılışına Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Başsavcısı Ömer Karaşit, STK temsilcileri ve adaylar katıldı.

Açılış konuşmasına kursiyerleri tebrik ederek başlayan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 1. Dönem Mesleki Eğitim Programı’nda kursiyerlerin aldıkları eğitimlerin ardından hizmet için ülkenin farklı bölgelerinde hizmete başlayacaklarını belirterek; “Bizim milletimizin en önemli ortak paydası dini inancıdır.”dedi. 

TUNÇ; “EĞİTİMİN İÇERİĞİ, KUR'AN, MEAL, TEFSİR, HADİS, AHLAK, İMAMLIK VE MÜEZZİNLİK UYGULAMA VE İLETİŞİM VE FORMASYON DERSLERİNDEN OLUŞMAKTADIR"

Akademinin asli görevinden bahseden Harput Dini İhtisas Merkezi Müdürü Turgut Tunç ise "Akademimizin görevi Allah'a ve peygamberine bağlı vatanına ve milletini seven din görevlileri yetiştirmektir. Geçen sene akademi merkezimize taşındık, tefrişatımızın eksiklerini gidermeye devam ediyoruz. Eğitime 260 kişilik kursiyerimizle başlıyoruz. 8 ay sürecek bu eğitimimize katılacak kursiyerlerimiz; İmam hatip ve kuran kursu hocalarımızdan oluşmaktadır. Eğitimin içeriği, Kur'an, meal, tefsir, hadis, ahlak, imamlık ve müezzinlik uygulama ve iletişim ve formasyon derslerinden oluşmaktadır" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol