Öne Çıkanlar GÜRKAN: HER YENİ İŞ ZİRVESİ YENİ BİR EKONOMİK HEYECAN VE TİCARİ FIRSATTIR Bursa Yıldırımspor BAŞKAN YILDIRIM BALIĞA ALKIŞ BASKİLE YATIRIM MÜJDESİ

Bu haber kez okundu.

EKMEĞE ZAM KAPIDA

Artan maliyetler karşısında ezildiklerini belirten fırıncılar, “Ekmeği sattığımız fiyat maliyeti kurtarmıyor. Yakın zamanda ekmeğe zam beklentimiz var." dediler.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Geçtiğimiz Haziran Ayı’nda 3 TL’den 4 TL’ye yükselen ekmek fiyatlarına, yeni maliyet artışlarından dolayı ekmek fiyatlarına zam gelmesi yeniden gündemdeki yerini aldı. Fırıncılar ekmek üretiminde girdi kalemleri olarak un, maya, elektrik, su ve işçiliğin her geçen gün kendilerine mali yük getirdiğini belirterek, 4 TL olan ekmeğin fiyatının 5 TL’ye çıkarılmasını beklediklerini ifade ederken, vatandaş ise ekmeğe zam haberini tepkiyle karşıladı.

GÜNEL: MALİYETLERİMİZ KAZANCIMIZI AŞIYOR

Zam beklentilerinin olduğunu söyleyen fırın işletmecisi İbrahim Günel, “Odunu geçen sene 600-700 TL’ye alıyorduk bu sene 2 bin TL’ye alıyoruz. Un fiyatları yine öyle, mayanın kolisi önceden 100-150 TL’ydi şimdi 360 TL olmuş. Bir tek bunlar değil ki çok gider var. Çok zorlanıyoruz. Maliyetlerimiz kazancımızı aştığı için ekmeğe zam yapılması konusunda taleplerimiz, beklentilerimiz var.” dedi.

FİYATLAR DENGELENSİN İSTİYORUZ

Ekmeğin fiyatının maliyetlerini tam olarak karşılamasa da 5 TL olması gerektiğini belirten Günel, “Ekmeğin fiyatının 5 TL olacak söylentiler var. 5 TL olursa bizi biraz kurtarır gibi. Maliyetler her gün biraz daha artmaktadır ve altından çıkılamaz bir hale geldiği için mecburen zam yapmamız lazım. Masraflar artıyor elektriğe zam geldi, suya zam geldi. Asgari ücrete zam gelecek, sigorta giderleri. Bize ne gelecek, bizde mecburen ekmeğe zam yapacağız ki burayı kapatmadan çalışabilelim. Fiyatlar dengelensin istiyoruz, her şeyin fiyatı aynı seviyede olsun ki ne biz mağdur olalım, ne de vatandaş mağdur olsun” diye konuştu.

5 LİRA OLABİLİR

Ekmekte üretim maliyetlerin çok arttığını sektörün her geçen gün kötüye gittiğini belirten fırın işletmecisi Ahmet Tosun ise, “Şu an insanların alabileceği en uygun gıda ekmek. Ham maddemiz pahalı. Ona buna zam geliyor ve ben işçinin maaşlarına da zam yapmam gerekiyor. İşçilerin parasını dahi ödeyemez duruma geliyorum. Çok yakında ekmeğe  zam beklentimiz var. 200 gram ekmek 5 lira olabilir. Bu vatandaş için kötü bir haber olabilir ancak maliyetler gitgide artıyor. Bizde mecbur kalıyoruz. Kaldı ki ekmeklerdeki fiyat artışları bizleri de olumsuz yönde etkiliyor. Satışları ister istemez etkiliyor. Ama ekmeği sattığımız fiyat maliyeti kurtarmıyorsa mecbur. Sektörümüz her geçen sene üretebilmek anlamında biraz daha sıkıntıya giriyor. Hem de en iyi ürünü çıkarmak için en iyi hizmeti vermek için en iyi ham maddeleri kullanmak zorundayız.” Dedi.

VATANDAŞ EKMEK İLE KARNINI DOYURUYOR”

Fırından ekmek alan bir vatandaş ise; “Sabah kalkıyoruz zam geliyor, akşam yatıyoruz zam. Ekmek alamayacak hale geldik. Allah herkese yardım etsin.” dedi.

Bir diğer bir vatandaş da, “Bu fiyata ekmek almaya zorlananlar çok olacak. Her öğün 7-8 tane ekmek alan aileler var. Kalabalık aileler açısından bu fiyatlar yüksek.” dedi. İsmini vermek istemeyen başka vatandaş ise; “Vatandaş zaten ekmek ile karnını doyuruyor. Ekmeğe de zam gelince millet ne yapacak. Allah sonumuzu hayır etsin.” şeklinde endişelerini dile getirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol