Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ a ya son yolculuğuna uğurlandı Keleştimur

Bu haber kez okundu.

EROL: KUL HAKKINA GİRİLDİ ATEŞ: ENFLASYONA EZDİRİLDİ

HABER :DİLEK YILDIRIM

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeli personelin kadroya geçişi için düzenlenen 'Sözleşmeliye Kadro Şöleni'nde açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan buradaki konuşmasında emekli ve memurların 2023 zam oranlarını açıklarken 2023’ün ilk altı ayında memur ve emeklilerin maaşlarına yüzde 25 oranında artış uygulanacağını söyledi.

Erdoğan’ın açıkladığı yüzde 25 zam oranı salonda bulunan sendikacılar tarafından alkışlanırken, siyasetçiler tarafından tepkiyle karşılandı. Yapılan zam oranı açıklamasına ilk tepki CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş’ten geldi. Ayrı ayrı yaptıkları yazılı açıklamada Elazığlı iki siyasetçi de vatandaşın enflasyona ezdirildiğini ileri sürerek bunun asla kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

Yaptığı yazılı açıklamada hükümete yönelik; “Kul hakkına giriyorsunuz” ikazında bulunan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin yenen kul hakkının hesabı elbet sorulur.” Dedi.

VERGİ VE HARÇLARA YÜZDE 123, MAAŞLARA YÜZDE 25

Milletvekili Erol Yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: TÜİK’in verilerine göre son 12 aylık enflasyon yüzde 64,27 olarak açıklanırken iktidarın vergi ve harçlara yaptığı zam oranı yüzde 123’tür. Yeni yılın gelmesiyle zamlar yağmur gibi yağarken Sayın Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamayla memur ve emeklinin maaşına yüzde 25 zam yapılacağını açıklamıştır.

BU ASLA KABUL EDİLEMEZ

Aralık ayında TÜİK’in bile yaptığı aylık enflasyon artışına göre ilaçlar yüzde 18,5, su yüzde 10, et fiyatları yüzde 8, patates yüzde 6, pirinç ise yüzde 4 artmış ama AKP emeğiyle geçinmeye çalışan milyonlarca vatandaşımıza yüzde 25 zammı layık görmektedir. Bu asla kabul edilemez.

ASGARİ ÜCRETLİNİN GEÇİNME ŞANSI YOKTUR

Asgari ücretin bile altında kalan emekli maaşı ile yurttaşlarımızın geçinme şansları kalmamıştır. AKP’nin iktidara geldiği 2002’de SSK emekli aylığı asgari ücretin 1,5 katıyken bugün asgari ücretin üçte ikisi.

TÜİK’İN MAKYAJLI RAKAMLARI BİLE UÇUK

İstanbul Ticaret Odası’na göre 12 aylık enflasyon yüzde; 93, TÜİK 'in makyajlı rakamlarına göre ise 12 aylık enflasyon yüzde; 64,3. Hiçbir dönemde iki enflasyon ölçümü arasında böylesine büyük fark oluşmamıştır.

YENEN KUL HAKKININ HESABI SORULUR

TÜİK belli bir süredir gerçek enflasyon rakamlarının altında enflasyon oranlarını açıklayarak, memur ve emeklilerin refah kaybına ve yurttaşlarımızın yoksullukta birleşmesine neden olmaktadır. Emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin yenen kul hakkının hesabı elbet sorulur.

ATEŞ: “MEMUR VE EMEKLİLERİMİZ ENFLASYONA EZDİRİLDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı memur ve emeklilerin maaşlarına uygulanacak yüzde 25’lik zam oranına bir tepki de Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş’ten geldi. İl Başkanı Ateş de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından yaptığı yazılı açıklamada; “Memur ve emeklilerimiz enflasyona ezdirildi.” diyerek; üretim maliyetlerinin düşürülmesine yönelik adımlar atılarak hayat pahalılığının aşağılara çekilmesine dikkat çekti.

İNANDIRICI VE GERÇEKÇİ DEĞİL

Aralık ayı ile yıllık enflasyon oranları, hem çalışanlar hem de siyasiler tarafından inandırıcı ve gerçekçi bulunmadı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, TÜİK'in, tüketici enflasyonu aralıkta aylık yüzde 1,18, yıllık yüzde 64,27 açıklamasının reel enflasyonu yansıtmadığını ve bu rakamlar üzerinden memur ve emeklilere yapılacak zammın, çalışanları enflasyona ezdirmek anlamına geleceğini ifade etti.

MALİYETLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİNE YÖNELİK ADIMLAR ATILMALI

Başkan Ateş: “TÜİK tarafından açıklanan aylık ve yıllık enflasyon rakamlarının piyasadaki reel enflasyon arasında uçurum var.  Tarafsız ve güvenilir araştırma şirketlerinin yaptığı araştırmalara göre Aralık ayı enflasyonu yüzde 5,18, yıllık enflasyonun ise yüzde 137,55 seviyelerinde.

REFAH PAYINA RAĞMEN ÇALIŞANLARIMIZI EZECEKTİR

Hükümetin TÜİK rakamlarına göre memur ve emeklilerimize vereceği zam, refah payı eklense bile enflasyonun çok altında kalacak ve çalışanlarımızı ezdirecektir.  Memurlara yapılacak zamlarda reel enflasyon rakamları dikkate alınmakla birlikte üretim maliyetlerinin düşürülmesine yönelik adımlar atılmalı ve böylelikle hayat pahalılığı aşağılara çekilmelidir.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol