Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA

Bu haber kez okundu.

Fatih Erbakan, Elazığ’da

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakandepremin ilk gününden itibaren afet bölgesinde hem saha çalışmaları hem de incelemelerde bulunduklarını belirterek: “bizler YRP olarak depremin ilk anından itibaren sahada ummalı bir faaliyete girdik. 12 bine yakın gönüllü teşkilat mensubumuzla hem arama kurtarma hem de yardım faaliyetlerine destek oldular. Bununla birlikte 380 tır yardım malzemelerini YRP teşkilatları olarak bölgeye ulaştırdık. 212 iş makinası, 62 jeneratör ve 436 çadır teşkilatlarımız tarafından bölgelere ulaştırıldı.” Dedi.

AFET BÖLGESİNE ÇADIR KENT VE AŞ EVİ KURUYORUZ”

Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi olarak afet bölgelerinde çadır kent kurulumu ve aş evleri ile vatandaşlara destek verdiklerini söyleyerek: “Şuanda İstanbul teşkilatımız Kahramanmaraş merkezde bir çadır kent kuruyor. Bugün çalışmalarına ve kurulumuna başladılar. Aynı zamanda Konya teşkilatımızda Hatay’da bir çadır kentin kurulumuna başlıyor. 7 tane aş evi depremden etkilenen bölgelerde teşkilatımız kurdu. Günde 2500 insana her birinde 3 öğün yemek çıkartılıyor.” Dedi.

“YAŞADIĞIMIZ AFETTEN DERS ÇIKARMALIYIZ”

Yaşanan afetten ders çıkarmalıyız diye konuşan Erbakan: “bugüne kadar yeterli dersleri alamadığımızı görüyoruz. İnşallah bundan sonra gereken dersi çıkarıp sağlam zemin ve sağlam binalarla deprem öncesinde ülkemizde tedbirleri almak nasip olur. bu tedbirlerin alınmasında devlete ve belediyeleri çok büyük görev düşüyor. Sadece faturayı müteahhitlere kesmekle işin içinden çıkılamaz. Denetimlerin doğru bir şekilde yapılması ve bu konuda yetkililerin titiz davranması son derece büyük öneme sahip. Deprem değil tedbirsizlik binalar öldürüyor. Bunun için gereken tedbirlerin alınması aklın ve inancımızın bir gereğidir.” İfadelerini kullandı.

Fatih Erbakan, Yeniden refah partisi olarak deprem tedbirleri ile ilgili geniş çalışma yaptıklarını söyleyerek: “çok geniş bir çalışma yapıldı YRP tarafından bununla ilgili bir kitapçık ortaya koyduk Rantsal Dönüşüm Değil Kentsel Dönüşüm ismiyle ortaya konulan bir kitapçık. Burada söylenenlerin özeti sağlam zemin ve sağlam bina. Bunların denetimlerinin doğru bir şekilde yapılması ve imara açılan bölgelerin zemininin uygun olması. Sağlam zemin ve sağlam binayla bunun üstesinden gelmek mümkün.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol