Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı Eğitim için ayrılan bir alanın eğitim dışında bir amaçla kullanılmasına karşıyız gayrimenkul

Bu haber kez okundu.

Geçici işçiye kadro müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde verdiği müjdenin ardından, milyonlarca emeklinin maaşına zam teklifi TBMM'de oy birliği ile kabul edildi.

BAYRAM İKRAMİYELERİ DE YÜKSELİYOR

Buna göre en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseldi.  Emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri de 1.100 liradan 2 bin liraya yükselmiş oldu. 

MÜJDELER DEVAM EDECEK

Emekliler dışında, muharip gazilerle, şehit yakınlarının aldığı maaşlarla ilgili farklar da gideriliyor. Bu durumda olanların maaşları da asgari ücret seviyesinde aylık ödenecek. Bu ödemeler ‘şeref aylığı’ adı altında yapılacak.  

Kamuda 60 bin civarındaki geçici işçilerin kadroya alınmasının da önü açılıyor.

Buna göre, geçici işçi çalıştıran kurumlarda, kadro boşluğu olursa, kıdem sırasına göre geçici işçilere öncelik vermek kaydıyla kadroya alım yapılacak.


Teklifte, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorlarla ilgili, ücret farkını ortadan kaldıran yeni bir düzenleme olacak.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol