Öne Çıkanlar İSTİHDAM PROGRAMIYLA İŞ GARANTİSİ SAĞLANACAK Periler Hakan Acer ile devam edecek Zabıta Kaçak Büfeye Göz Yummadı  bakan soylu VALİ DR. ÖMER TORAMAN KEBAN İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Bu haber kez okundu.

Hamsi Hayal Kırıklığı Yarattı Balıkçılar Umduğunu Bulamadı

Kapalıçarşı Balıkçı Esnafları, hamsinin bu yıl az olması ve girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle fiyatların yüksek seyrettiğini, Elazığlıların en çok tercih ettiği Karadeniz balığının fiyatının 60 TL olduğunu kaydettiler.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Elazığ’da yeni yıla girdiğimiz şu günlerde balıkçıların yüzü gülmedi. Balıkçılar, hamsinin avındaki azalma ve girdi maliyetlerindeki artışlar sebebiyle fiyatlar yüksek olduğunu belirttiler. Karadeniz’de havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ve kar yağışının olmaması nedeniyle hamsi avlanmasında bu sıralar azalma yaşandığına dikkat çeken balıkçılar, balığın az olmasının yanı sıra girdi maliyetlerindeki artışlar da balık fiyatlarını olumsuz etkilediğini belirttiler.  Balıkçılar, en çok tercih edilen Karadeniz Hamsinin kilosunun 60 TL olduğunu kaydettiler.

“MALİYETLER DÜŞMEDİKÇE, BALIK FİYATLARI DÜŞMEZ”

Kapalıçarşı Balıkçı Esnaflarından Aydın Taşkın özellikle mazot başta olmak üzere gider maliyetlerinin çok yüksek olduğunu belirterek;  “İşler durgun, maalesef Karadeniz balıkta bolluk yok. Karadeniz’de havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ve kar yağışının olmaması nedeniyle hamsi avlanmasında bu sıralar azalma yaşandı. Balığın az olmasının yanı sıra girdi maliyetlerindeki artışlar da balık fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Fiyat düşecek gibi görünmüyor. Her şeyden önce maliyetler düşmedikçe, balık fiyatları da düşmez. Satışlara ilgi çok az.” dedi.

KARADENİZ HAMSİSİ 60 TL

Karadeniz hamsisini 60 liraya sattıklarını belirten Emrah Uluş, “Sezon iyi gidiyor. Palamutla başlamıştık onun sezonu bitti. Şimdi ise hamsi sezonu başladı. Bu sene Karadeniz hamsisi küçük geliyor. Elazığlıların en çok tercih ettiği balık Karadeniz hamsisi bu yıl 60 TL. Geçen yıla oranla fiyatlarda çok değişiklik yok. Bana göre fiyatlar normal. Bizim tek isteğimiz balık bol olsun, fiyatlar düşsün. Satışlar da fazlalaşsın.” şeklinde konuştu. 

“EN ÇOK HAMSİ VE İSTAVRİT TALEP GÖRÜYOR”

Umduklarını bulamadıklarını anlatan bir diğer balıkçı esnafı; “Ekonomik nedenlerden dolayı balık fiyatları geçen yıllara göre arttı. Doğal olarak bu, balık fiyatlarını da etkiledi. Fiyatları biraz yüksek, Doğal Çupra 120, Deniz Levrek 160 lira, Çinekop 150, Karadeniz İstavrit 80, Karadeniz Hamsi 60 TL. Vatandaşımız en çok hamsi ve istavrite ilgi gösteriyor. Satışlar istediğimiz düzeyde değil, umduğumuzu bulamadık. İnşallah fiyatlar düşer ve vatandaşlar balık yer.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol